ENKEL og lavkarbo keto teriyaki kyllingoppskrift

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 7, 2022
  • Time to read: 7 min.

Sharing is caring!


Har du lyst på japansk takeaway, men takler ikke nok en tallerken med keto-vennlig sashimi? Gå bort fra takeaway-appene og se etter denne Keto Teriyaki-kyllingoppskriften i stedet!

Risboller kan være utenfor menyen for en keto-diett. Men saftig kylling belagt med klissete-søt keto-teriyaki-saus på toppen av blomkålris – det er kveldens middag. Vi vet bare at denne japanske rekreasjonen vil bli en stift på kjøkkenet ditt.

Hva du trenger for å lage denne Keto Teriyaki kyllingoppskriften

Den gode nyheten er at du allerede bør ha alt du trenger for å lage denne Keto Teriyaki-kyllingen på kjøkkenet ditt.

Her er hva du skal bruke:

  • En stekepanne
  • En kniv
  • Et kjøtttermometer
  • En stor skje (som en treskje)
  • En kasserolle
  • En visp

Vil du bli litt mer teknisk, velg en tykkbunnet kjele. En tyngre bunn betyr at varmen vil fordele seg jevnt.

Oversettelse? Det er mindre sjanse for at den deilige keto-teriyaki-sausen din brenner seg!

Hvordan lage Keto Teriyaki kylling

Denne Keto Teriyaki-kyllingen kan kastes sammen raskere enn det tar å finne noe lavkarbo på takeaway-menyen. Klar til å lage din nye favoritt asiatiske keto-komfortrett?

Trinn 1: Lag sausen

For denne oppskriften må du først lage vår berømte Keto Teriyaki-saus. Når du har gjort dette, sett den til side for senere bruk.

Trinn 2: Stek kyllingen

Tilsett oljen i en panne på middels varme. Stek til den er gjennomstekt, eller når 160°F. Dette bør ta rundt 4-8 minutter.

Trinn 3: Forbered garnityret

Finhakk den grønne løken mens kyllingen koker. Sett til side for nå.

Trinn 4: Tilsett sausen

Hell din tilberedte teriyakisaus over den kokte kyllingen. Igjen, sørg for at kyllingen har nådd 160°F før du tilsetter sausen for å sikre at den er gjennomstekt!

Trinn 5: Reduser sausen

Fortsett å koke kyllingen og sausen på middels varme, rør mens du går. Når sausen fester seg til kyllingen og har dekket alt som en glasur, skru av varmen.

Keto Teriyaki Kylling med Teriyakisaus

Trinn 5: Krydre og pynt

Smak til med salt og pepper etter eget ønske. Server Keto Teriyaki-kyllingen med et dryss av skivet grønn løk og knasende sesamfrø.

Vanlige spørsmål

Kan fortsatt ikke tro at vi klarte å gjøre teriyaki-kylling keto-vennlig? Kjente ikke engang teriyaki-kylling var det ikke lavkarbo? La oss bryte det ned og svare på de brennende spørsmålene.

Er Teriyaki Chicken Keto-vennlig?

Normalt, nei. Din «vanlige» teriyaki-kylling er helt full av sukker og skjulte karbohydrater!

Faktisk kan en bolle med restaurantteriyaki-kylling ødelegge hele karbohydrattilskuddet ditt for dagen.

Når det kommer til asiatiske retter, har du de åpenbare kildene til karbohydrater fra nudler og ris. Vi anbefalte alltid å bytte disse mot noe lavkarbo. Shirataki-nudler, blomkålris og zodler er våre toppvalg.

Imidlertid kommer det skjulte sukkeret fra teriyakisausen. Den er ofte lastet med sukker som honning, brunt sukker eller ananas. Eller enda verre – maissirup med høy fruktose!

Teriyaki er tradisjonelt en glasursaus. En glasur lages ved å karamellisere disse sukkerene for å bli klissete og velsmakende.

Og gitt mengden saus i en bolle med teriyaki-kylling, er det nok til å sparke alle ut av ketose.

Det er derfor vi laget vår Keto Teriyaki kylling. Den er søt, tykk og sirupsaktig, akkurat som teriyakisaus skal være – uten unødvendige karbohydrater og sukker.

I stedet bruker vi et lavkarbo, ketovennlig søtningsmiddel. Sjekk ut vår guide her for de beste keto-sukkererstatningene.

Og det den mangler av sukker, veier det opp for i smak. Det kan du takke revet ingefær for!

Kan du ha soyasaus på Keto?

Ja, du kan ha soyasaus på en lavkarbo- eller keto-diett. Men som med alt som kommer i en pakke eller en flaske, må du se opp for tilsatte karbohydrater.

Mens soyasaus kan ha mindre enn ett gram karbohydrater per spiseskje, må du unngå soyasaus med tilsatt sukker, for eksempel søt soyasaus.

Med andre ord, sjekk alltid ingrediensene og næringsetiketten før du kjøper!

Hva kan jeg bruke i stedet for soyasaus?

Soyasaus er en viktig ingrediens i teriyaki. Det legger til den perfekte umami-smaken.

Men mest soyasaus også inneholder gluten for å gjøre den tykkere, noe som ikke er egnet for personer på glutenfri diett. Sørg for å sjekke ingrediensene hvis du er allergisk eller intolerant.

Soyasaus er heller ikke egnet for en paleo-diett, siden den er laget av belgfrukter.

Så hvis du ikke kan ha soya, har du to alternativer for denne Keto Teriyaki kyllingretten: tamari eller kokosnøtt.

Tamari er bare soyasaus uten lite eller ingen tilsatt gluten. Pass på å dobbeltsjekke flasken hvis du har soyaintoleranse eller allergi.

Kokosnøttaminos smaker veldig lik soyasaus. Den er også fri for gluten, belgfrukter og selvfølgelig soya. Dette gjør det til det perfekte asiatiske krydderet for alle på glutenfri eller paleo-diett.

Denne sausen er litt høyere i karbohydrater – rundt to gram per spiseskje – så pass på at du tar det med i det daglige karbohydratinntaket ditt.

Kan jeg ikke bare bruke butikk-kjøpt Teriyaki-saus?

Sikker! Selv om vi synes vår er mye mer deilig, er det definitivt noen få lavkarbo teriyaki-sauser tilgjengelig i butikker og på nett som ville fungere for denne lavkarbo Keto Teriyaki kyllingretten.

Du kan finne våre anbefalinger for lavkarbo teriyaki-sauser oppført i den originale sausoppskriften her.

Teriyaki kylling for keto servert i en keramisk bolle

Kan jeg bruke kyllingbryst i stedet?

Selvfølgelig. Vi bruker kyllinglår da vi synes det er mye saftigere (og smakligere) til en sausbasert rett som denne. Kyllinglår fungerer også utmerket til asiatiske retter.

Men du kan absolutt bytte inn kyllingbrystet om du foretrekker det.

Hva slags søtningsmiddel bør jeg bruke?

Vi går gjennom alternativene for erstatning av ketosukker i sausoppskriftsinnlegget.

Men for sikkerhets skyld anbefaler vi å bruke et søtningsmiddel som kan brukes på en-til-en-forhold med sukker. Dette er fordi det hjelper i karamelliseringsprosessen og skaper riktig tekstur og konsistens.

Noen passende søtningsmidler kan være allulose, xylitol, erytritol eller en blanding av erytritol-munkefrukter.

Blir sausen rennende eller tykk?

Akkurat som den virkelige varen er denne sukkerfrie teriyakisausen supertykk og klissete. Så hvordan gjorde vi det?

Vi brukte en liten magisk keto-ingrediens kalt xantangummi. Dette smarte tillegget er fantastisk til å tykne alt fra smoothies til supper! Og når det kommer til xantangummi, går litt langt.

Den sukkerfrie teriyakisausen er også i stand til å karamellisere ved å bruke spormengder av karbohydrater fra ingefær og soyasaus. Ikke bekymre deg – det faktiske beløpet er ubetydelig. Denne lavkarbo Keto Teriyaki kyllingen vil ikke sprenge karbohydratbudsjettet ditt for dagen!

Hva bør jeg servere med Keto Teriyaki kylling?

Vi anbefaler å servere denne Keto Teriyaki-kyllingen over en lavkarbobase som vil skape den autentiske asiatiske matopplevelsen. Noen av våre favoritter er:

  • Blomkålris
  • Zoodles
  • Shirataki nudler eller ris (også kjent som «mirakelnudler»)
  • Hjerter av palmeris eller nudler

Mens zoodles og blomkålris allerede gir noen grønnsaker, er det mange andre keto-vegetabilske alternativer du kan gå for.

Prøv disse for litt ekstra grønt og smak:

  • Dampet brokkoli
  • Grillet aubergine
  • Sauterte asiatiske grønnsaker, som pak choy

Hvordan lagrer jeg det?

Når den er avkjølt, er den bare avkjølt i en forseglet beholder. Spis innen tre dager for best friskhet. Ingen liker gammel matlaging!

Du kan også fryse denne Keto Teriyaki-kyllingen i opptil to måneder.

Relaterte oppskrifter

Vi elsker å lage lavkarboversjoner av våre favoritt keto-retter, og det tror vi du også kan!

Har du allerede mestret Keto Teriyaki Chicken og ivrig etter å finne flere deilige keto-oppskrifter? Sjekk ut noen av disse lignende kreasjonene:

Konklusjon

Å vedta en keto- eller lavkarbodiett betyr ikke at du gir opp favorittmaten din med høy karbohydrater. Ja, til og med asiatiske retter! Med oppskrifter som vår deilige Keto Teriyaki Chicken, trenger du aldri å føle at du går glipp av noe.

Husk: alt handler om bytte, ikke ofre.

Hvis du har prøvd denne oppskriften, vil vi gjerne høre hva du synes! Del tankene dine i kommentarene nedenfor, og la oss få vite hvilket kjøkken du vil at vi skal prøve neste gang.

KetoTeriyaki kyllingoppskrift
Keto Teriyaki kylling oppskrift

Keto Teriyaki kylling

Sukkulent kylling belagt med klissete-søt keto-teriyaki-saus på toppen av blomkålris – det er kveldens middag som familien din vil elske!

Bruksanvisning:

  • Lag saus

  • Stek kyllingen og oljen i en panne på middels varme til den er gjennomstekt. Kylling bør være på 160 FØR du legger i saus (4-8 minutter)

  • Tilsett den tilberedte sausen til kyllingen og fortsett å koke til sausen har festet seg til og glasert all kyllingen (2-3 minutter)

  • Smak til med salt og pepper etter smak

  • Topp med sesamfrø og skivet grønn løk

Ernæringsfakta

Keto Teriyaki kylling

Mengde per porsjon

Kalorier 289
Kalorier fra fett 81

% Daglig verdi*

fett 9g14 %

Mettet fett 2g10 %

Transfett 1 g

Flerumettet fett 2g

Enumettet fett 4g

Kolesterol 145mg48 %

Natrium 263mg11 %

Kalium 839mg24 %

Protein 48g96 %

Vitamin A 68 IE1%

Vitamin C 3 mg4 %

Kalsium 11 mg1%

Jern 1 mg6 %

* Prosent daglige verdier er basert på en diett med 2000 kalorier.

Overhead skudd av teriyaki kylling i en panne

Keto Teriyaki saus

En enkel, men deilig keto teriyaki-saus, en perfekt måte å tilføre litt asiatisk smak til din neste rett!

Bruksanvisning:

  • Kombiner alle ingrediensene bortsett fra xantangummi i en kjele

  • Kok på middels varme til blandingen begynner å boble

  • Når det begynner å boble, tilsett xantangummi og fortsett å visp til det er tykt nok til å dekke en skje

Ernæringsfakta

Keto Teriyaki saus

Mengde per porsjon

Kalorier 28
Kalorier fra fett 9

% Daglig verdi*

fett 1g2 %

Karbohydrater 3g1%

Fiber 1g4 %

Protein 3g6 %

* Prosent daglige verdier er basert på en diett med 2000 kalorier.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *