Lavkarbo Sjømatspyd

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 12, 2022
  • Time to read: 1 min.

Sharing is caring!

Til disse hadde jeg ca 300 gram laks, en pakke kokte scampi, 4-5 charlottløk og 5-6 champinjong. Jeg tinte en hel laks og fjernet bein og skinn før jeg delte laksen opp i passe firkanter. Noen steder hvor laksen er tynn, brettet jeg den i to før jeg tredde den på spydet. Skjør grønnsakene opp i passe størrelse, og tre alt om hverandre på spyd. Etterpå dynker du spydene i olje og krydrer godt. Jeg brukte grillkrydder til grønnsaker, basilikum, oregano og sitronpepper. Vi lagde tilsammen 6 spyd for å få plass til all laks og scampi, men spiste bare 4 spyd selv, så det er mye mat! Vi grillet dem i ca 3-4 minutter på hver side.

Ved siden av grillspydene grillet vi også tomater, asparges og grillost. Aspargesene serveres med smør og salt. Vi hadde til en dressing som heter eple og curry, veldig spennende faktisk!

Her har dere hele handlelisten:

Blåskjell:

  • 1 kg blåskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1-4 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss hakket bladpersille eller
  • kruspersille

Sjømatspyd

  • 6 spyd
  • 300 gram laks
  • 1 pakke scampi (jeg kjøpte den som heter «sommerfavoritter», var ganske rimelig)
  • 4-5 charlottløk
  • 5-6 champinjong
  • Olivenolje
  • Krydder (Grillkrydder til grønnsaker, basilikum, oregano og sitronpepper)
  • Tilbehør
  • 2 tomater
  • Asparges
  • Grillost (jeg kjøpte disse i Sverige, minner om halloumi)

Er du glad i sjømat? Liker du å ha sjømat på grillen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *