De beste sjokoladebitene for Keto-baking

  • By: Jan Helge
  • Date: mars 20, 2022
  • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!


Hver ivrig baker trenger å ha en stash med sjokoladebiter klar på kjøkkenet. De er en uerstattelig blanding for småkaker, vafler eller keto-muffins. Du kan av og til erstatte dem med kokesjokolade når du lager kaker eller glaserer.

Men nå som du er på keto-dietten, revurderer du ditt valg av sjokoladebiter.

Så, hvilke sjokoladebiter er best for keto?

Du har faktisk mange valg til din disposisjon. I dag er sjokoladebiter tilgjengelig i forskjellige former, størrelser, smaker, farger og – viktigst av alt – antall karbohydrater. Og har du problemer med å finne lavkarbochips der du bor, kan du lage din egen fra bunnen av.

Nedenfor er mer om å velge de beste sjokoladebitene for ketobaking og en oppskrift på hjemmelagde chips. Men la oss først forklare hva sjokoladebiter er som ingrediens.

Sjokoladebiter: Det grunnleggende

Sjokoladebiter er små sjokoladebiter produsert for å holde formen under baking. De legges vanligvis til informasjonskapsler, muffins, pannekaker, brownies, men også granola og stiblanding. Noen bakere foretrekker dem til og med fremfor kokesjokolade når de lager ganache eller sjokoladekake.

Også kjent som sjokoladebiter eller sjokoladedråper, har de fleste sjokoladebiter flat bunn og dråpeform. Imidlertid er de tilgjengelige i andre former og forskjellige størrelser, fra mini til stor.

Sjokoladebiter lages med mindre kakaosmør enn bakervarer og mørk sjokolade for å beholde formen ved høye temperaturer. Kakaosmør blir flytende ved temperaturer over 93,4 °F og er ansvarlig for sjokoladens tendens til å smelte i varme omgivelser. Mange sjokoladebitmerker inkluderer også en stabilisator for å forbedre denne sjokoladeegenskapen ytterligere.

Keto Chocolate Chip Cookies

Keto chocolate chip cookies oppskrift er en deilig klassiker!

FÅ OPPSKRIFTEN

Keto Chocolate Chip Cookies oppskrift er en deilig klassiker!

Som baking og vanlig sjokolade, kommer sjokoladebiter i forskjellige varianter:

  • usøtet
  • Bittersøt
  • Halvsøt
  • melkesjokolade
  • hvit sjokolade
  • Smaksatt

Noen sjokoladebiter kan smeltes, men dette må gjøres veldig nøye fordi de har en tendens til å brenne seg raskt. De som er tilsatt stabilisatorer lagres best for dine kakeoppskrifter.

Beste chips og alternativer for Keto-baking

Selvfølgelig er de beste sjokoladebitene for keto de med lavest karbohydratmengde. Sukkerfrie chips har vanligvis færre karbohydrater enn sine søtede motstykker. Men valgene dine slutter ikke der. Her er de lavkarbo alternativene og alternativene du bør vurdere.

sukkerfri

Sjokoladebiter uten tilsatt sukker er vanligvis lite karbohydrater. Lilys merke av mørke bakesjetonger er et kjent eksempel. Dette spesielle produktet har 55 % kakao og er søtet med erytritol og stevia, noe som bringer karbohydrattallet til mindre enn 1 g per porsjon. Et annet populært og litt rimeligere alternativ kommer fra Bake Believe.

Disse merkene henvender seg til keto-samfunnet og tilbyr et bredt utvalg av chips, inkludert melk, hvit og smakstilsatt. Disse er nå tilgjengelig i supermarkeder så vel som i nettbutikker.

Imidlertid er ikke alle sukkerfrie chips nødvendigvis keto-kompatible. Noen merker bruker for eksempel maltitol, en sukkeralkohol som kan påvirke blodsukkernivået [1]. Så les nøye etiketten for å unngå å kjøpe sukkerfrie produkter som faktisk er dårlige for deg.

ren sjokolade

Som baking og mørk sjokolade, selges sjokoladebiter noen ganger som 100 % sjokolade. De inneholder ikke annet enn kakaotørrstoffer og kakaosmør. Med andre ord, dette er sjokolade i sin reneste form uten søtningsmidler, emulgatorer eller tilsetningsstoffer. Som en type supermørk sjokolade er denne typen naturlig lav på karbohydrater [2].

En annen flott ting med rene sjokoladebiter er at de ofte er laget med kakaobønner av høy kvalitet, med gourmetmerker som til og med bruker kakao med finaroma. Siden sjokolade er den eneste ingrediensen i disse chipsene, betyr kvaliteten veldig mye.

Kakaonibs

Kakaonibs er rett og slett sjokolade som ikke er ferdig behandlet. I stedet er disse tørkede og fermenterte kakaobønner knust i biter i stedet for malt og separert. Som et resultat gir de knas med smaken av sjokolade, men har ikke en tendens til å smelte som vanlig sjokolade. Og ernæringen deres ligner på sukkerfri sjokolade, med 2 ss som gir rundt 4 g netto karbohydrater [3].

Keto kakaonibs

Kakaonibs er et flott alternativ for sjokoladebiter i keto-kaker, fettbomber, pannekaker, granola og keto-is. Legg dem til oppskrifter der du trenger crunch og en jordnær sjokoladesmak.

sjokoladebiter

De fleste butikker har et bredt utvalg av sjokolade av god kvalitet, men ikke så mange alternativer som sjokoladebiter. Hvis det er tilfellet der du bor, kan du velge en bar med usøtet sjokolade og kutte den i biter for å legge til informasjonskapsler.

Det er best å gjøre det med en stor tagget kniv. Du får biter i forskjellige størrelser og teksturer for et mer hjemmekoselig utseende til bakevarene dine. Unngå å hakke sjokolade i en foodprosessor – du ender opp med bittesmå biter.

Keto sjokoladebiter

Og hvis du er skeptisk til å bruke sjokolade i stedet for chips: mørk sjokolade har et relativt høyt smeltepunkt sammenlignet med melkesjokolade. Jo mørkere sjokoladen er, jo mindre kakaosmør har den, noe som gjør at den ikke smelter helt under stekingen.

hjemmelagde chips

Hvis du liker å lage ting fra bunnen av, kan du også lage dine egne sjokoladebiter hjemme. Den største fordelen med dette er at det generelt er billigere enn å kjøpe ferdige chips. Ulempen er at det kan være ganske kjedelig.

Men hvis du er sikker på at du vil prøve hjemmelagde sjokoladebiter, er det et par oppskrifter på nettet du bør vurdere, som vanligvis går som følger:

  • 2 ss kakaosmør
  • 2 ss kakao brennevin (pasta)
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss pulverisert søtningsmiddel

Du kombinerer disse ingrediensene og smelter dem over en dobbel kjele. Hell deretter sjokoladen i en silikonform (tilgjengelig på Amazon) og sett den i fryseren i et par minutter.

En enklere vei er imidlertid å kjøpe mørk sjokolade av god kvalitet, smelte den på lav varme og helle den i en silikonform. Frys og ta ut av formene når den er klar.

Hvor mye sjokoladebiter på Keto?

Du bør spise sjokolade moderat på en keto-diett, uansett hvilken variant du velger. Sjokolade har karbohydrater, og du kan lett gå over bord hvis du ikke passer på. Med det sagt, husk disse tingene når du legger sjokoladebiter til keto-desserter:

En spiseskje sukkerfrie sjokoladebiter (60 små biter) har rundt 1 g netto karbohydrater.

En typisk informasjonskapsel har rundt et dusin chips, så det er trygt å spise flere informasjonskapsler, og du får ikke mer enn 1g netto karbohydrater fra chipsen alene.

Hvis du bruker sjokoladebiter til å lage kake eller ganache, så se hvor mange karbohydrater som er i en gitt mengde og ta med det i hele oppskriften din. For eksempel, si at en oppskrift krever 9 oz sjokolade og gir åtte porsjoner. 9 oz sjokoladebiter har rundt 17 g netto karbohydrater. Delt på 8 får du rundt 2g netto karbohydrater fra sjokoladen alene.

Referanser

Saraiva A, Carrascosa C, Raheem D, Ramos F, Raposo A. Maltitol: Analytiske bestemmelsesmetoder, applikasjoner i næringsmiddelindustrien, metabolisme og helseeffekter. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(14):5227. Publisert 20. juli 2020. doi:10.3390/ijerph17145227

Montagna MT, Diella G, Triggiano F, et al. Sjokolade, «Food of the Gods»: Historie, vitenskap og menneskers helse. Int J Environ Res Public Health. 2019;16(24):4960. Publisert 6. desember 2019. doi:10,3390/ijerph16244960

US Department of Agriculture. Landbruksforskningstjenesten. matdatasentral. KAKAONIBS. april 2019. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/391697/nutrients



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *