Asparges i frityrkokeren på 4 minutter

  • By: Jan Helge
  • Date: august 10, 2022
  • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Finn ut hvordan du gjør air fryer asparges, en sunn, fargesterk og rask siderett. Klar på mindre enn 6 minutter, dette er en deilig måte å nyte denne grønnsaken på.

Ved hjelp av frityrkoker koking av grønnsaker er virkelig en game changer.

Du trenger ikke lenger å bruke evigheter på å bake dem i ovnen, og de kan bli like deilige på få minutter. Noen av våre favorittgrønnsaker for utendørs steking inkluderer squash, rosenkål i tillegg til blomkålTilsett nå aspargesen i blandingen.

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

  • Rask og enkel. Denne oppskriften krever kun 4 ingredienser og mindre enn 6 minutter å tilberede.
  • Sunn. Den er lavkarbo, glutenfri og naturlig ketokompatibel, så ingen vil noen gang gå glipp av noe!
  • Duftende. Med møre stilker og sprø spiss smaker den bedre enn ovnsstekt asparges.

Det jeg elsker med denne aspargesen er hvordan de blir perfekte hver gang.. I motsetning til baking og damping, trenger du ikke passe på at den ikke blir overkokt: luftsteik garanterer perfeksjon!

Nødvendige ingredienser

Du trenger kun 4 ingredienser for å lage denne enkle oppskriften:

  • Asparges. Velg alltid tykkere stilker og trim sidene.
  • Oliven olje. Selv om hvilken som helst olje fungerer, er olivenolje bedre ettersom den gir en mye mer deilig smak.
  • Salt og pepper. Smak.

Hvordan tilberede asparges i en frityrkoker?

Enkelhet er et underdrivelse for denne oppskriften. Det fine med en luftfrityrkoker er at den gjør alt det harde arbeidet for deg! Klar til å koke asparges?

Trinn 1 – Klargjør Airfryer

Forvarm frityrkokeren til 190C eller 375F. Spray litt olje for å smøre frityrkurven lett.

Trinn 2 – Krydre aspargesen.

Tilsett asparges i bollen og smak til med krydder og olje.

Trinn 3 – Luftstek aspargesen.

Legg den krydrede aspargesen i airfryer-kurven i et enkelt lag. Kok i 5-6 minutter, og vend deretter. Gjenta prosessen til aspargesen er ferdigstekt.

Slik koker du asparges i en airfryer.

Ideell tid for å steke asparges

Ikke alle asparges er like. Selv om vi anbefaler å velge tykkere stilker, hvis du bare finner tynne, må du justere luftsteketiden for å kompensere.

  • tynne stilker– 3-4 minutter, snu halvveis.
  • Middels stilker– 5-6 minutter.
  • tykke stengler– 6-7 minutter.

Hvordan beskjære asparges?

Skjær av bunnen av den ene aspargesstilken fra den treaktige enden og bruk den som base for en annen asparges. Gjenta prosessen til all aspargesen er trimmet.

Oppbevaringsinstruksjoner

Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste måtene å lagre kokt asparges på:

  • Beholde: Legg aspargesen i en grunn beholder og oppbevar den i kjøleskapet i opptil tre dager.
  • Å fryse: Frysing av kokt asparges anbefales ikke, da den blir myk etter tining.
  • Varme opp: Bruk en luftfrityrkoker, mikrobølgeovn eller varm stekepanne for å varme dem opp.
air fryer asparges.

Hva skal man servere med asparges?

Server asparges som et vegetarisk tilbehør til dine favoritt hovedretter. Her er det noe favorittfrityrkokere å starte:

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor legger du asparges i vann før du koker?

Asparges kan ha grus og skitt, spesielt knopper. Bløtlegging i vann i noen minutter før tilberedning fjerner fastsittende sand og skitt.

Må jeg blanchere asparges før grilling?

Å blanchere asparges betyr å koke aspargesen i kokende vann og deretter legge den i isvann for å bevare fargen og smaken.

Frityrkokeren opprettholder farge og næringsstoffer gjennom konveksjonalle kokeprosessen, eliminerer behovet for blanchering.

Er det mulig å nekte olje?

Det er bedre å ikke hoppe over oljen hvis du ikke vil tørke ut aspargesen.

luftstek aspargesen.
  • en lb. asparges vasket og trimmet
  • en teskje oliven olje
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje pepper
  • Forvarm frityrkokeren til 190C/375F. Smør luftfrityrkurven lett.
  • Kast asparges i bolle med olje og krydder.
  • Legg dem i et enkelt lag i luftfrityrkurven og luftsteik i 4-5 minutter, bla halvveis gjennom.
  • Ta aspargesen ut av airfryeren og server umiddelbart.
BEHOLDE: Legg aspargesen i en grunn beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil tre dager.
Å FRYSE: Det anbefales ikke å fryse kokt asparges da den blir myk etter tining.
VARME: Bruk en luftfrityrkoker, mikrobølgeovn eller varm panne for å varme dem opp.

Service: enservice | Kalorier: 32kcal | Karbohydrater: 5gram | Protein: 3gram | Tykk: engram | Natrium: 293mg | Kalium: 232mg | Fiber: 2gram | Vitamin A: 859IU | Vitamin C: 6mg | Kalsium: 29mg | Jern: 2mg | NETTO KARBOHYDRATER: 3gram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *