Bakt Dijon laks, den beste bakt laksen noensinne!

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 29, 2023
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Sett en vakker middag på bordet med bare noen få enkle trinn! Rask og smakfull, denne Dijon-laksen kunne ikke slås. Den har en syrlig, livlig smak som karamelliserer i ovnen for den perfekte finishen til fisken din.

Leter du etter andre måter å bli forelsket i laks på? Sjekk det

laks å dele

Denne oppskriften ble delt med meg av min beste venn – faren hennes pleide å lage den til familiemiddager hele tiden da hun vokste opp. Han er fortsatt en av hennes favoritter. Nå er han også en av mine. Du vet kanskje at jeg foretrekker lakseoppskriftene mine fylt med smak, og dette passer regningen.

Det beste er at jeg vanligvis har dijonsennep i kjøleskapet allerede, så med noen få basisingredienser og en rask grill er middagen klar. Og deilig. Jeg elsker å avslutte denne retten med en håndfull fersk dill, som komplementerer laksen og, la oss være ærlige, ser ganske fin ut også.

Jeg liker å servere dette med solide grønne grønnsaker som rosenkål, men det ville vært like deilig med en enkel salat eller til og med pasta. Bare sørg for at du holder det enkelt for å få mest mulig ut av grillen.

Hva venter du på!? Gjør dijon klar!

Dijon-bakt laks-ingredienser

 • fersk laks med eller uten hud, ditt valg. Jeg elsker å spise lakseskinn fordi Det inneholder maksimal mengde omega-3. Det blir ikke knasende her, men det er fortsatt deilig.
 • Oliven olje
 • Dijon sennep – alle Dijons er litt forskjellige, så bruk din favoritt her. Jeg liker Grey Poupon.
 • tørket dill – eller fersk, hvis du har det!

Bør jeg bruke villaks eller oppdrettslaks?

Selv om den er litt dyrere, bruker jeg alltid villfanget laks da den inneholder lavere nivåer forurensninger. Jeg laster på Costco, de har en veldig praktisk frossen filet.

Hvordan lage laks med dijonsennep

en. I en liten bolle, visp olivenolje og sennep til det er helt kombinert.

2. Tørk laksefiletene helt med tørkepapir..

3. Dryss over salt og pepper. Klikk for å feste.

fire. Legg med skinnsiden ned i en støpejernsgryte eller bakeplate. Pensle toppene med et jevnt lag olivenolje og sennepsblanding.

5. Stek ved 450°C til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett i midten, ca 12 til 15 minutter.

6. Dryss tørket dill på toppen før servering og nyt!

Kan denne laksen stekes?

Absolutt! Hvis du griller laks med dijonsennep, smører du ristene. Lag deretter 2 soner: en med høy varme og den andre uten varme. Legg laksen med skinnsiden ned over direkte varme og ikke dekk til. Stek i ca 6-8 minutter eller til laksen snur seg lett og skinnet ikke fester seg til risten.

kok på indirekte ild, ellers vil dijonen koke.

Måter å servere bakt laks på

Server denne Dijon-sennepsbakte laksen med favorittgrønnsakene dine og en siderett med ris eller blomkålris (for å kutte ned på karbohydrater). Hvis du lager bakt Dijon-laks, server den med sauterte tilbehør som sautert bok choy, sautert spinat eller sauterte grønne bønner.

Skal du grille dijonsennepslaks, server den med stekt portobellosopp eller asparges.

bakt dijon laks på nært hold

Hvordan holde laksen fuktig

Jeg er sikker på at du har sett mange oppskrifter som dekker laksen med bakepapir eller aluminiumsfolie for å holde fuktigheten i sirkulasjon rundt laksen mens den koker. Det er ikke nødvendig her! Laget med Dijon holder fuktigheten inne i laksen, og gjør det samme.

Imidlertid koker jeg vanligvis dårlig laks. littmens han fortsetter å lage mat mens han hviler.

Alternativer for bakt laks

 1. Honning Dijon sennep laks – bare bruk honningsennep i stedet for Dijon og avokadoolje i stedet for olivenolje.
 2. Mer krydder – strø dem gjerne på toppen sammen med salt og pepper. Hvitløkspulver, løkpulver osv. Du kan også bruke friske urter til avslutningen, som fersk persille eller dill.
 3. Avslutt med litt sitronsafthvis ønsket.

Flere lakseoppskrifter

ovenfra av bakt dijon laks

Laks med dijonsennep

Skriv ut oppskriftsnåler

Porsjoner:2 porsjoner

Forberedelsestid5 minutter

Tid for forberedelse6 minutter

Total tidelleve minutter

bruksanvisning

 • Plasser en rist midt i ovnen og forvarm til 450 F.
 • Pisk olivenolje (2 ss) og sennep (1 ss) til en jevn masse.
 • Tørk laksen (2 6-8 oz.) med tørkepapir og legg skinnsiden ned i en støpejernsgryte eller på et bakepapir med kant. Dryss over salt (1/2 ts) og pepper (1/4 ts). Klikk for å feste. Pensle toppene med et jevnt lag olivenolje (2 ss) og sennep (1 ss).
 • Stek laksen til den er dyp rosa i midten (bare stikk hull med en gaffel for å sjekke), dette bør ta 12-15 minutter, men avhenger av tykkelsen på fileten din.
 • Dryss tørket dill (1/2 ts) på toppen før servering og nyt!

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Mat

Kalorier: 131kcalTotale karbohydrater: engramProtein: engramTykk: fjortengramNatrium: 665mgFiber: 0,4gramSukker: 0,1gramNetto karbohydrater: engram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.


Interaksjon med leseren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *