Bakt tomatsuppe

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 14, 2023
 • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Dette innlegget kan inneholde Amazon eller andre tilknyttede lenker. Som Amazon-tilknyttet selskap tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Denne Keto tomatsuppen smaker som sommer i en bolle! Den er utrolig tykk og kremet, med en dypt stekt tomatsmak aksentert med fersk basilikum og parmesan. Dette er en deilig lavkarbo måte å bruke sommermaten på.

Dette er uten tvil den BESTE keto tomatsuppen jeg noen gang har laget. Og jeg har oppnådd mye på et tiår pluss etter en lavkarbodiett.

Dette er en oppskrift jeg utviklet i fjor sommer da jeg hadde for mange tomater. Jeg strikket den uten å måle, slik jeg pleier å gjøre når jeg lager mat til familien min. Jeg hadde en kjele full av stekte tomater og jeg tilsatte noen andre ingredienser og lot dem koke.

I det øyeblikket jeg smakte den fløyelsaktige rike smaken, visste jeg at jeg hadde en vinner i hendene. Jeg måtte gjøre dette flere ganger for å gjenskape magien til den første batchen. Men så snart jeg kom på denne oppskriften på stekt tomatsuppe, skrev jeg alt ned for å dele det med dere.

Og den passer så godt sammen med mine Easy Keto-kjeks!

Ovenfra og ned bilde av en stor blå nederlandsk ovn fylt med keto tomatsuppe med basilikumblader flytende på toppen.

Hvorfor du vil like denne suppen

Dette er ikke en gammel keto-tomatsuppe. Dette er en litt overdrevet versjon. Eller kanskje jeg burde si at det er en «styrket» versjon. Den har tilsatt ingredienser som fremhever smaken og gjør den mer kremet. Samtidig er innholdet av karbohydrater i den lavere enn i den vanlige.

For det første bruker den stekte tomater i stedet for ferske. Å tilberede tomater i ovnen på høy varme får dem til å karamellisere litt, noe som forsterker deres naturlige smak. Selv ikke helt modne tomater kan bakes.

Så tilsetter du fersk sommerbasilikum og revet parmesan for å komplettere tomatene perfekt. Jeg brukte en lignende kombinasjon i min fantastiske Kylling med tomater og basilikum.

Men denne stekte tomatsuppen har også en hemmelig ingrediens: Zucchini! Tilsetningen av fersk zucchini gjør den tykkere enn de fleste keto-suppeoppskrifter uten noen morsomme tilsetningsstoffer eller spesialingredienser. Du kjenner ikke smaken av zucchini i det hele tatt, men det forbedrer tekstur og øker næringsverdien!

Ingredienser du trenger

Friske tomater, basilikum og parmesan på et lite skjærebrett av tre.
 • Tomater: Prøv å velge tomater på topp av friskhet, med fast kjøtt og mørk rød farge. Men, som jeg sa ovenfor, selv umodne tomater har godt av å steke.
 • Hvitløk: Fersk hvitløk foretrekkes fremfor hvitløkspulver.
 • Squash: Du vil ikke føle den tilsatte zucchinien, jeg lover. Men det gir fylde og tykkelse, så jeg anbefaler ikke å hoppe over det.
 • Basilikum: Tomater og basilikum går sammen som peanøttsmør og gelé! Bruk fersk basilikum, ikke tørket.
 • Pisket krem: Gjør den kremere ved å tilsette litt kraftig kremfløte på slutten.
 • parmesan: Nyrevet parmesan tar denne suppen fra virkelig god til rett og slett fantastisk! Jeg anbefaler ikke den pulveriserte typen som kommer i den grønne boksen, siden den ikke er den samme.
 • Pantry stifter: Kyllingbuljong, olivenolje, salt, pepper

Trinnvise instruksjoner

En collage av 4 bilder som viser trinnene for å lage Keto tomatsuppe.

en. Steking av tomater: Legg tomatene i en ildfast form og drypp over olje. Dryss over salt og pepper og stek i 30 minutter ved 400ºF til karamellisert.

2. Koke grønnsaker: Fres hvitløk og zucchini i litt olje, og tilsett deretter tomater og kyllingbuljong. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter til zucchinien er mør.

3. Bland suppe: Tilsett basilikumblader og la stå i noen minutter. Ha så suppen over i en stor blender eller foodprosessor og puré. Du må kanskje jobbe i partier for å passe til hele suppen. Du kan også bruke en stavmikser og mikse rett i kjelen.

4. Gå tilbake til kjelen: Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett den tunge fløten. Tilsett parmesanost og rør til den er smeltet og blandet. Smak på suppen og juster krydderet etter ønske.

En svart bolle fylt med Keto Kremet Tomatsuppe med Parmesan og Basilikum.

Ekspertråd

Frysing av stekte tomater: Hvis du kommer på at du drukner i sommertomater, stek dem og frys dem for senere bruk. Jeg gjør dette hvert år. Jeg oppbevarer dem i ulukkede 1-litersglass til de er frosne og lukker så med lokk.

Ikke glem å tilsette all væsken fra frityrgryten også. Ikke gå glipp av denne ekstra smaken! Så du kan nyte denne stekte tomatsuppeoppskriften hele året.

Hermetiske tomater: Ja, denne suppen kan lages med hermetiske tomater. Det blir ikke helt det samme, men det fungerer. Jeg anbefaler å bruke en 28 unse boks med stekte tomater. Start med trinn 2 i instruksjonene og tilsett de hermetiske tomatene og all juicen i trinn 3.

Meierifritt alternativ: Bruk kokoskrem i stedet for kremfløte og melkefri parmesan eller næringsgjær i stedet for parmesanost.

En tallerken med keto-stekt tomatsuppe foran et skjærebrett med keto-kjeks.

Ofte stilte spørsmål

Er tomater keto-vennlige?

Tomater kan konsumeres på en keto-diett, men ikke overdriv. Karbohydrater kan samle seg raskt! Det er derfor denne oppskriften på stekt tomatsuppe inneholder litt zucchini for å gi den en tykkere tekstur uten å fortynne smaken. Det tilfører også næring og ekstra fiber.

Hvorfor er tomatsuppe så rik på karbohydrater?

Mange butikkkjøpte supper er sjokkerende høye i karbohydrater og egner seg ikke for en keto-diett. De inneholder ofte tilsatt sukker og stivelse for å gjøre dem tykkere og mer smakfulle. Imidlertid er denne keto-tomatsuppen rik, tykk og inneholder bare 5,6 g netto karbohydrater per porsjon.

Hvorfor er stekte tomater så gode?

Ferske tomater inneholder mye væske, men når de stekes fordamper det meste av væsken. Dette konsentrerer smaken og karamelliserer også det naturlige sukkeret og forsterker sødmen. Stekte tomater er en fin måte å gi smak til dine favoritt keto middagsoppskrifter!

Kan du fryse keto tomatsuppe?

Denne deilige suppen fryser veldig godt. Oppbevares i glasskrukker eller giftfrie plastbeholdere i opptil 6 måneder. Jeg anbefaler å fryse dem utildekket først for å la væsken utvide seg. Når de er frosne, legg på lokk for å lukke dem.

Elsker du oppskrifter på keto-suppe? Sjekk ut kokeboken min!

Banner med bildet av kokeboken med keto-supper og gryteretter.

oppskrift på bakt tomatsuppe

Denne Keto tomatsuppen smaker som sommer i en bolle! Den er utrolig tykk og kremet, med en dypt stekt tomatsmak aksentert med fersk basilikum og parmesan. Dette er en deilig lavkarbo måte å bruke sommermaten på.

skrive ut
Pin
Evaluere

Vi vil: Suppe

Kjøkken: amerikansk

Nøkkelord: keto tomatsuppe, bakt tomatsuppe

Forberedelsestid: tjue minutter

Tid for forberedelse: 45 minutter

Porsjoner: åtte porsjoner

Kalorier: 162kcal

Ingredienser

 • 2 pounds ferske tomater uten kjerne og grovhakket
 • 3 spiseskje oliven olje delt
 • ¾ teskje kosher salt
 • ½ teskje nykvernet pepper
 • fire nellik hvitløk kjøttdeig
 • 12 unser zucchini, hakket (rundt 1 onsdag)
 • fire kopper kyllingbuljong Lav natrium
 • ½ en kopp løst pakket ferske basilikumblader
 • ½ en kopp tung pisket krem
 • 2 unser nyrevet parmesan

bruksanvisning

 • Forvarm ovnen til 400ºF og legg tomatene i et enkelt lag i en stor glass- eller keramisk bakebolle. Drypp over 1 ss olje og dryss over salt og pepper. Stek i 30 minutter til tomatene karamelliserer.
 • I en stor kjele, varm opp de resterende 2 ss olje over middels varme. Tilsett hvitløk og fres til dufter, ca 1 minutt. Tilsett deretter zucchini og fres i 2 minutter.
 • Rør inn tomatene og eventuell oppsamlet saft fra bakebollen. Tilsett kyllingbuljong og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke i 10 minutter til zucchinien er mør.
 • Tilsett basilikumblader og la stå. Ha deretter over i en stor blender eller foodprosessor, eller bruk en stavmikser og kjør til en jevn masse. Du må kanskje jobbe i partier hvis du bruker en blender.
 • Ha tilbake i kjelen og rør inn kremfløte og parmesan til osten er smeltet. Smak og juster krydder etter ønske.

Notater

Lagringsinformasjon: Oppbevar suppen i kjøleskapet i en forseglet beholder i opptil 5 dager. Du kan også fryse suppen i flere måneder.
Jeg anbefaler å fryse dem utildekket først for å la væsken utvide seg. Når de er frosne, legg på lokk for å lukke dem.

Næringsinformasjon

oppskrift på bakt tomatsuppe

Mengde per porsjon (1 kopp)

kalorier 162
kalorier fra fett 109

% Daglig verdi*

Tykk 12,1 g19 %

Karbohydrater 7,5 g3 %

Fiber 1,9 gåtte%

protein 6g12 %

*Prosent daglig verdi er basert på en diett med 2000 kalorier.

gratis brevserie

Keto-bakehemmeligheter

Tips og triks for deilige og sunne oppskrifter!

Interaksjon med leseren

Vi er medlem av Amazon Services LLC Affiliate Program, et tilknyttet annonseringsprogram designet for å gi oss midler til å tjene provisjoner for å plassere lenker på Amazon.com og tilknyttede nettsteder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *