Biff og brokkoli i en langsom komfyr

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 29, 2023
  • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Så enkelt å tilberede biff og brokkoli i en slow cooker i en slow cooker. Du trenger ikke engang å forstekt kjøttet – bare legg det ut og stek!

sakte biff og brokkoli på en tallerken.
Hopp på:

💛 Hvorfor du vil like det

Denne saktekokeren av biff og brokkoli kan være klar på mindre enn 3 timer hvis saktekokeren er på lav varme. Kjøttet er veldig mørt og saftig.

Lag din egen lavkarboversjon når du føler for takeaway på kinesisk restaurant! Med samme smak og sødme som umami-soyasaus (ingen brunt sukker), vil du elske denne smaken.

Dette møre biffet gir en veldig smakfull rett. Dette er en av de beste måtene å lage brokkoli på som jeg har funnet.

Du kan mate hele familien din med denne oppskriften. Eller bruk den til å lage mat i en uke.

📋 Ingredienser

Du trenger bare noen få enkle ingredienser for å tilberede biff og brokkoli i en langsom komfyr. Her er litt mer informasjon om hva jeg brukte i min saktekokerbiffoppskrift.

ingredienser for saktekoking av biff og brokkoli.

Storfekjøtt

Bruk din favoritttype tynt oppskåret biff. Jeg brukte gressmatet indrefiletbiff. Andre smakfulle alternativer inkluderer lapskaus, flankstek eller oppskåret stekt kjøtt.

oksekjøttkraft

For å lage sausen, bruk din favorittbiffbuljong eller buljong. Buljongen vil ha en fyldigere, tykkere smak, men buljongen fungerer helt fint.

Hvitløk

Nyhakket hvitløk gir denne biff- og brokkolioppskriften en dristigere smak enn hvitløkspulver.

malt ingefær

Faren min tilsatte alltid fersk ingefær til måltidene sine! Jeg hadde ikke ingefærrot for hånden, så jeg tilsatte en liten mengde knust ingefær, som selges i en krukke.

jeg pil

Bruk soyasaus med lite natrium. Hvis du er glutenfri, bruk kokosnøttaminos eller tamarisaus.

SweetLeaf Stevia Drops

Du trenger et flytende søtningsmiddel. Hvis du ikke har SweetLeaf Stevia-dråper, bruk denne Keto Sweetener Conversion Chart for å erstatte den med et lignende søtningsmiddel.

avokadoolje

Jeg foretrekker å lage mat med avokadoolje, men du kan bruke olivenolje eller kokosolje i denne oppskriften.

røde pepper flak

Røde pepperflak gir litt krydder til biff og brokkoli!

xantangummi

Min far, en asiatisk kokk, serverte alltid middager med kjøtt, grønnsaker og hvit ris. Han pleide å lage en deilig biff- og brokkolirett, men tyknet sausen med maisstivelse.

Jeg synes det er best å tykne sausen, så jeg strødde over xantangummien i stedet. Du kan også bruke guargummi, glucomannan eller til og med litt psylliumpulver hvis du ikke liker å bruke xantangummi.

Brokkoli

For enkelhets skyld brukte jeg frosne brokkolibuketter. Du kan bruke ferske brokkolibuketter i stedet hvis du foretrekker det.

Jeg ville ikke at den skulle bli overstekt, så jeg tilsatte den i løpet av de siste 30 minuttene av koketiden!

Vennligst merk: Sjekk ut oppskriftskortet nedenfor for en komplett liste over ingrediensene som brukes til å lage denne lavkarbooppskriften.

💭 Tips

  • Grill biffen først. Dette er valgfritt, men det vil blokkere saften fra kjøttet.
  • Bruk en stor nok multikoker. Til denne oppskriften brukte jeg en 2 liters saktekoker.
  • Til slutt tilsett brokkoli. Ikke tilsett bukettene før de siste 30 minuttene av tilberedningen, slik at de ikke blir overkokte.

🔪 Instruksjoner

Det er veldig enkelt å lage hjemmelaget biff og brokkoli i en langsom komfyr. Du tilsetter bare alt unntatt brokkolien i gryta. Kok så hele dagen, tilsett brokkoli på slutten.

Her er mer informasjon om hvordan du gjør det!

Tilsett ingrediensene til saktekokeren

Tilsett biff, biffbuljong, hvitløk, ingefær, kokosnøttaminosyrer, stevia, olje og røde pepperflak i en liten kjele. Stek på svak varme i 2-3 timer til kjøttet er stekt.

ingredienser lagt til multikokeren.

Bland brokkoli og xantangummi

Tilsett xantangummi for å tykne sausen. Deretter, 30 minutter før du serverer denne retten, tilsett brokkolien og la den koke.

de siste ingrediensene legges til saktekokeren.

🍽️ Serveringsanbefalinger

Denne saktekokeren biff og brokkoli er en komfortmat som minner meg om maten jeg spiste som barn. Jeg er sikker på at faren min ville ha godkjent dette selv om han aldri kokte noe i en slowcooker.

Siden jeg ikke spiser hvit ris lenger, mikroovnet jeg litt blomkålris. Min yngste datter elsker stuet blomkål. Men mannen min nekter å prøve.

Kjenner du noen som ikke er på keto-diett, kan du tilby brun ris.

Pynt med grønn løk før servering. Dette møre biffet smaker utrolig godt med blomkål!

Start denne deilige retten med en lett og sprø japansk Sunomono-agurksalat. Dette er den perfekte måten å starte et solid måltid på.

servering av øsefat over multikokeren.

📒 Variasjoner

Det er mange forskjellige måter å endre denne biff- og brokkolioppskriften på. Hvis du gjør noen justeringer, vennligst gi meg beskjed i kommentarene.

  • Legg til flere grønnsaker. Ikke stopp på brokkoli. Bland litt sopp og paprika.
  • Gjør det skarpere. Tilsett en klype cayennepepper eller paprika til biffen.
  • Dekorer den. Dryss sesamfrø på toppen før servering.
  • Tilsett østerssaus. Litt av denne salte sausen gir den fulle smaken.

🙋 Vanlige spørsmål

Nedenfor er noen av spørsmålene folk ofte stiller om denne slow cooker-biff- og brokkolioppskriften. Hvis du ikke fant spørsmålet ditt i denne listen, legg det igjen i kommentarfeltet.

Er sesamolje keto-vennlig?

Ja, jeg elsker å lage mat med sesamolje. Du kan bruke den i stedet for avokadoolje; bare bruk mindre.

Hvordan lage ketobiff og brokkolisaus?

Sausen er laget av en blanding av oksebuljong, soyasaus, avokadoolje og xantangummi.

Hvordan tykne saus på keto?

Xantangummi er den mest effektive måten å tykne sauser på på en keto-diett. Den inneholder ingen karbohydrater og fungerer akkurat som maisstivelse.

Er denne biff- og brokkolioppskriften glutenfri?

Ja, det er fordi jeg brukte glutenfri soyasaus og ikke brukte noen andre glutenholdige ingredienser.

Hvordan lager du denne frosne retten?

Legg alle råingrediensene (unntatt xantangummi og brokkoli) i en frysesikker matoppbevaringspose for å lage dette frysevennlige måltidet. Forsegl den deretter forsiktig og oppbevar den i fryseren.

Når du er klar til å koke den, la den tine i kjøleskapet over natten. Legg deretter hele innholdet i pakken i saktekokeren. Det er så enkelt!

Den holder seg frisk i fryseren i opptil seks måneder.

gryte med biff og brokkoli.

Hvis du likte denne oppskriften, har jeg flere slow cooker-oppskrifter som du kan sjekke ut neste gang. Dette er noen av mine favoritt enkle keto-oppskrifter.

📖 Oppskrift

sakte biff og brokkoli på en tallerken.

Multikoker med biff og brokkoli

Så enkelt å tilberede biff og brokkoli i en slow cooker i en slow cooker. Du trenger ikke engang å forsvite kjøttet – bare legg det ut og stek.

Forberedelsestid5 minutter

Tid for forberedelse3 timer tretti minutter

Total tid3 timer 35 minutter

Vi vil: Hovedrett

Kjøkken: kinesisk

skrive ut
Pin
Oppskriftsoversikt
Lagre oppskrift Se samlinger
Lagre oppskrift

bruksanvisning

  • Tilsett biff, biffbuljong, hvitløk, ingefær, kokosnøttaminos, stevia, olje og røde pepperflak i en liten kjele (jeg brukte 2 liter). Stek på svak varme i 2-3 timer til kjøttet er stekt.
  • Dryss med xantangummi (eller glucomannon) for å tykne. Tilsett brokkolibukettene og kok på lav varme i ytterligere 30 minutter.

Notater

Grill biffen først. Dette er valgfritt, men det vil blokkere saften fra kjøttet.
Bruk en stor nok multikoker. Til denne oppskriften brukte jeg en 2 liters saktekoker.
Til slutt tilsett brokkoli. Ikke tilsett bukettene før de siste 30 minuttene av tilberedningen, slik at de ikke blir overkokte.

Lavkarbo søtningsmidler | Konverteringsdiagram for Keto Sweetener


Mat

Kalorier: 321 | Karbohydrater: 9gram | Protein: 29gram | Tykk: tjuegram | Mettet fett: åttegram | Kolesterol: 69mg | Natrium: 1299mg | Kalium: 737mg | Fiber: 3gram | Sukker: 2gram | Vitamin A: 584IU | Vitamin C: 77mg | Kalsium: 62mg | Jern: 3mg

Tilleggsinformasjon


Netto karbohydrater:
6
gram

|

% karbohydrater:
7.5
%

|

% ekorn:
36,3
%

|

% tykk:
56,3
%

|

Smarte poeng:
9

Verdier

Array
(
    [calories] => 321
    [carbohydrates] => 9
    [protein] => 29
    [fat] => 20
    [saturated_fat] => 8
    [cholesterol] => 69
    [sodium] => 1299
    [potassium] => 737
    [fiber] => 3
    [sugar] => 2
    [vitamin_a] => 584
    [vitamin_c] => 77
    [calcium] => 62
    [iron] => 3
    [serving_unit] => g
)

Ernæringsnotat

Næringsinformasjonen for denne oppskriften er gitt som en tjeneste og er kun et estimat. Vi kan ikke garantere nøyaktigheten av næringsinformasjonen til noen oppskrifter på denne siden. Erythritol-karbohydrater er ikke inkludert i karbo-tellingen da det ikke har vist seg å påvirke blodsukkernivået. Netto karbohydrater er totale karbohydrater minus fiber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *