Finn ut hvordan du gjør blomkålpuré kremet og like deilig som tradisjonell potetmos, men uten karbohydrater! Den er klar på få minutter og er den perfekte sideretten.
Selv karbobevisste mennesker har lyst på lette måltider.
Heldigvis finnes det mange lavkarbo-alternativer til populær mat. Noen av mine favoritter inkluderer Pasta med ost, maisbrødog moset blomkål… det smaker som potetmos.
Hva er blomkålpuré?
Som navnet antyder, er blomkålmos kokt og blomkålmos krydret for å se ut og smake som potetmos. det er populært keto tilbehørfordi blomkål inneholder mindre karbohydrater enn poteter.
Hvorfor er det sånn blomkålpuré oppskrift blir en siderett til middag
- Smaker som poteter. Blomkålpuré er veldig allsidig. Når de tilberedes på samme måte som potetmos, smaker de nesten likt!
- Sunn. Blomkål er rik på vitamin C, vitamin K, folsyre, kalium, karotenoider og mange andre næringsstoffer som kroppen trenger for god helse. Det er også lite kalorier og lite karbohydrater!
- Enkelt for menn. Det tar ikke mer enn 15 minutter å forberede hele tilbehøret.
- Lavkarbo. Med bare 5 gram netto karbohydrater i en kopp blomkål, er blomkålpotetmos den perfekte sideretten til favorittmåltidene dine. keto middag.
Det vi elsker med denne retten er at den smaker som poteter og kan brukes på samme måte. gjeterpaisom kjøretøy for kjøttbollermed massevis av saus– mulighetene er endeløse!
Nødvendige ingredienser
Hvis du noen gang har laget potetmos før, vil du legge merke til at ingrediensene til denne oppskriften er nesten identiske… bortsett fra blomkålen! Her er det du trenger:
- Blomkål- Skjær grønnsaken i buketter.
- Olje- Usaltet og målt ved romtemperatur
- Kremost- Gir blomkålpuré en kremet tekstur.
- Parmesan ost- Fungerer som bindemiddel og fortykningsmiddel; Du kan også bruke hard ost.
- hvitløksfedd- Stek dem i 15 minutter i ovnen til bruk.
- Salt og sort pepper- Smak.
- Persille og smeltet smør/olivenolje Til servering.
Hvordan lage blomkålpuré?
Mindre enn 5 minutter håndtid, dette er en veldig enkel oppskrift. Så lenge blomkålen er glatt, er du ferdig!
Trinn 1- Forbered blomkål
For å starte, ta en dobbel kjele, tilsett blomkålen og legg den over en stor kjele med kokende vann. Damp i minst 15 minutter eller vent til den er ferdig. Tøm deretter vannet, dekk til med lokk og sett til side.
Steg 2- Forberede hvitløksolje
Deretter, bruk den samme gryten, tilsett litt smør, og sauter deretter hvitløken til den dufter.
Trinn 3 – Bland inn blomkålen.
Ha nå blomkålen og den fete hvitløken i en foodprosessor og bearbeid til den er jevn.
Trinn 4 – Krydre og server
Ha til slutt den moste blomkålen over i en kjele og rør inn litt parmesanost.
Smak til med salt og pepper, dryss over persille og olivenolje/smør og server.
Er blomkål sunnere enn poteter?
Mens både blomkål og poteter er sunne og høye i fiber, dominerer blomkål av noen viktige årsaker:
- Den har færre kalorier enn poteter (28 kalorier per kopp i stedet for 134 kalorier per kopp).
- Den har færre karbohydrater: blomkål har 5 gram karbohydrater per kopp, mens poteter har 21 gram per kopp.
- Mer fiber og antioksidanter.
- Den har flere vitaminer og mineraler.
Hvordan tykne moset blomkål?
For å tykne blomkålpuréen din etter at du har tømt vannet, prøv ett av følgende tips:
- Tilsett litt ren gresk yoghurt. Dette vil forbedre tekstur og smak, samt gjøre retten tykkere. Unngå magre varianter, ellers risikerer du å gjøre dem vasse.
- Mos blomkålen for hånd, ikke i kjøkkenmaskin. På denne måten kan du kontrollere jevnheten.
- Tilsett ekstra parmesan eller kremost.
- La blomkålen avkjøles før du legger den i kjøkkenmaskinen.
Oppbevaringsinstruksjoner
Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste måtene å lagre moset blomkål på:
- Beholde: Rester kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil fem dager.
- Å fryse: Legg kokt og avkjølt blomkålpuré i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.
- varme opp: Mikrobølgepuré i 30-40 sekunder eller til den er varm.
Hva skal serveres til denne retten
Denne retten er det perfekte akkompagnementet til vanlige ekorn. Våre favoritter inkluderer-
Andre blomkåloppskrifter å prøve
Ofte stilte spørsmål
Blomkål er en fantastisk grønnsak å nyte på en vekttap diett. Den er lav i kalorier og fullpakket med næringsstoffer.
Når den er tilberedt riktig, smaker moset blomkål og potetmos nesten likt.
Hvis du vil lage imitert potetmos uten blomkål, prøv å lage keto potetmos.
En blomkålrett er en sunn og næringsrik rett. Den har en fantastisk balanse av sunt fett, protein og fiber, og langt færre karbohydrater enn tradisjonell potetmos.
- en stor blomkål kuttet i buketter
- 1/4 en kopp olje avslappet
- 3 nellik hvitløk kjøttdeig
- 1/4 en kopp Parmesan ost nyrevet
- 3 spiseskjeer kremost
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje pepper
- Kok blomkålen i saltet vann i 10 minutter eller til den er myk. Fjern og tøm. Dekk til med lokk og sett til side.
- Varm opp smøret på middels varme i samme kjele. Fres hvitløk til dufter.
- Tilsett den kokte blomkålen i en foodprosessor og kjør flere ganger til den er jevn og kremaktig.
- Ha blomkålpuréen over i kjelen med hvitløken. Bland sammen parmesanost, kremost, salt og pepper.
Å FRYSE: Legg kokt og avkjølt blomkålpuré i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder.
VARME: Mikrobølgepuré i 30-40 sekunder eller til den er varm.
Service: enservice | Kalorier: 97kcal | Karbohydrater: 5gram | Protein: firegram | Tykk: åttegram | Natrium: 293mg | Kalium: 339mg | Fiber: 3gram | Vitamin A: 234IU | Vitamin C: 51mg | Kalsium: 73mg | Jern: enmg | NETTO KARBOHYDRATER: 2gram