Er Butternut Squash Keto-vennlig

  • By: Jan Helge
  • Date: august 28, 2022
  • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Butternut squash er en populær høstgrønnsak som brukes i mange solide oppskrifter, men er gresskar keto? Fortsett å lese for å finne ut hvor sunt det er og om det regnes som lavkarbo!

butternut squash, kuttet i en hurtigkokende panne.

Keto-diettere vet viktigheten av å telle karbohydrater på en keto-diett. Vil å spise butternut squash begrense karbohydratene dine hver dag?

Butternut squash har en gjenkjennelig avlang form og mykt oransje kjøtt. Fordi det høstes av bønder om høsten, er det kjent som høst- og vintersquash sammen med squash.

Det er utrolig velsmakende og kjent for å ha mye fiber, men er squash bra for keto?

Butternut squash er på grensen mellom å være keto-vennlig og å ha for mange karbohydrater til å passe inn i en keto-diett.

Den har mer karbohydrater og naturlig sukker enn sin fetter, zucchini. Hvis du bare spiser en liten mengde butternut squash, kan det passe inn i lavkarbokostholdet ditt. Du må bare holde et øye med nettokarbohydratene dine!

På lavkarbodietter er nettokarbohydrater viktigere enn totalkarbohydrater. For å finne ut av dette trekker du antall gram kostfiber fra dine totale karbohydrater. Mange keto-slankere fokuserer kun på netto karbohydrater.

Merk: For mer informasjon om keto-vennlige grønnsaker, sjekk ut denne listen over keto-mat! Den er ideell for de som starter på keto-dietten.

📔 Hva er butternut squash

Før vi ser på karbohydrater og næringsstoffer i butternut squash, er det viktig å forstå hva det er.

Butternut squash er en vintersquash med avlang klokkeform. Den har en tynn, men seig hud som kan spises (men de fleste velger å fjerne den). Det er også et frøhul i bunnen som du enkelt kan øse ut før steking.

Den har en mild gresskarsmak med en levende gylden oransje farge. Butternut squash er tilgjengelig året rundt i dagligvarebutikker, men plukker topper om høsten og vinteren.

Butternut squash er nært beslektet med squash og squash. Den vokser på en hengende vintreet som en kalebass. Og siden den vokser på en vinranke, omtales den som en frukt, men mange kaller den tilfeldig en grønnsak.

💭 Er det keto-vennlig

I motsetning til grønnsaker som løk, er svaret på spørsmålet «kan du spise butternut squash på en keto-diett» ikke lett. Ja eller Nei.

Ja, du kan spise butternut squash på en keto-diett så lenge du passer på karbohydratene dine. Dette er fordi butternut squash har så mange netto karbohydrater at hvis du spiser for mye, kan du få i deg for mange karbohydrater.

Den beste måten å spise butternut squash på en keto-diett er å begrense serveringsstørrelsen!

Når det kommer til karbohydratinntak, ikke glem å spore nett karbohydrater, ikke totale karbohydrater.

Så hvor mange karbohydrater er det i butternut squash? En kopp kokt butternut squash har omtrent 15 gram netto karbohydrater.

keto-vennlig muskat squash rett.

📋 Ernæringsprofil

En rask titt på ernæringsprofilen til butternut squash avslører hvor næringsrik den er. Du må bare være forsiktig med hvor mye du spiser når du er på lavkarbo diett.

En kopp porsjon inneholder:

  • 82 kalorier
  • 2 gram protein
  • 7 gram fiber
  • 457 % av den anbefalte daglige verdien (RDI) for vitamin A
  • 52 % RDI av vitamin C
  • 10 % RDI folsyre (B9)

🌟 Helsefordeler

Når det kommer til forskjellige typer keto-mat, kan du ikke nekte for helsefordelene til gresskarnøtter.

Styrker immunforsvaret ditt

Butternut squash er rik på vitamin C, som hjelper til med å reparere vev og hjelper immunsystemet til å fungere skikkelig.

Det er også en fantastisk kilde til vitamin A, som støtter bein- og øyehelsen, samt immunsystemets funksjon.

Beskytter cellene mot skade

Butternut squash er en utmerket kilde til antioksidanter fra vitamin C og E og betakaroten.

Antioksidanter bekjemper frie radikaler. Disse frie radikalene er ansvarlige for celleskade (som kan føre til vanlige tegn på aldring eller sykdom).

Fremmer vekst og utvikling av fosteret

Butternut squash er også høy i folsyre, som er ansvarlig for å lage DNA under graviditet.

Støtter en sunn tarm

Den løselige fiberen i butternut squash hjelper fordøyelsen og hjelper deg å holde deg i form. Denne fiberen hjelper også butternut squash til å være noe keto-vennlig.

🔪 Måter å lage butternut squash på

Det er mange forskjellige måter å spise gresskar med nøtter på!

Noen måter å tilberede butternut squash på er mer keto-vennlige enn andre.

Fordi denne vintersquashen er så høy på karbohydrater, har jeg ingen keto-oppskrifter som bruker den. Imidlertid er følgende ideer populære måter å tilberede butternut squash på.

Hold oversikt over nettokarbohydratene dine for å holde deg i ketose.

Stekt

Skjær den opp og stek den i en frityrkoker eller ovn. Dette er en enkel måte å kontrollere porsjonsstørrelsen på. Drypp med olivenolje og dine favorittkrydder.

Keto-stekt gresskar med muskat er et godt valg for Thanksgiving; bare pass på å ikke overspise!

i suppen

Du kan også purere den og legge den til favorittbollen med gresskarsuppe. Dette vil øke mengden karbohydrater, men også legge til kompleksitet til smaken.

Gresskarsuppe med nøtter er et sunt og varmende valg på en kald dag.

Hvis du leter etter en keto-gresskar-valnøttsuppeoppskrift, se etter makroer og gå for den med mer fiber og andre ingredienser.

keto-vennlig muskat squash rett.

puré

Akkurat som moset blomkål kan du mose gresskar. Tilsett smør og kanel for en søtere og varmere smak.

Se etter en oppskrift på butternut squashpuré som har sunt fett.

Stekt

Kutt gresskaret, fjern frøene og tilsett olje og salt på toppen. Stek dem deretter. De blir lett karamelliserte og med utrolig smak!

🙋 Ofte stilte spørsmål

Her er noen spørsmål folk ofte stiller om keto-keto. Hvis du ikke fant spørsmålet ditt i denne listen, legg det igjen i kommentarfeltet.

Gresskar med nøtter regnes som lavkarbo?

Fordi det er så mange nettokarbohydrater i gresskar med nøtter, regnes det ikke som et lavkarbogresskar.

Hvilken zucchini er egnet for en keto-diett?

Sommergresskar er en type gresskar som anses som ketovennlig. Gresskar og squash spaghetti kan også konsumeres med måte.

Hvilket gresskar har minst karbohydrater?

Zucchini er et gresskar med minst karbohydrater. Det er bare 3 gram netto karbohydrater per porsjon.

Hvor mange karbohydrater kan du spise på keto?

Alt avhenger av ditt aktivitetsnivå og helsemål. Sjekk ut denne veiledningen for å komme i gang med keto for å svare på flere spørsmål! Denne keto-makrokalkulatoren hjelper deg med å finne ut hvor mange karbohydrater du kan spise.

📚 Oppskrifter

Nå som du vet hvordan gresskar og nøtter passer inn i keto-dietten, her er noen keto-oppskrifter som bruker forskjellige typer gresskar. Alle passer lett inn i en lavkarbo livsstil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *