Carnivore Diet vs. Keto: Hva er forskjellen?

  • By: Jan Helge
  • Date: august 3, 2022
  • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

I denne artikkelen lærer du om forskjellene mellom keto- og kjøttetende dietter. Du vil også lese om hvorfor noen mennesker kan finne kjøttetende kosthold tiltalende og hvordan det sammenlignes med keto.

Hva er Carnivore Diet?

Kjøttedyrdietten er en diett som kun består av kjøtt og andre animalske produkter. Dette betyr at de eneste tillatte matvaregruppene er protein og fett. Det er ingen karbohydrater tillatt på denne dietten. Dette kan høres restriktivt ut, men det er mye forskjellig kjøtt du kan spise på denne dietten. Du kan spise biff, svinekjøtt, kylling, fisk og til og med orgelkjøtt. Denne dietten blir stadig mer populær ettersom folk innser fordelene med å spise en diett med høyt protein og lavt karbohydrat.

kjøttetende diett

En av hovedfordelene med kjøttetende diett er at det kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Dette er fordi når du kutter ut karbohydrater, må kroppen din begynne å brenne fett for å få energi. Denne prosessen kalles ketose og kan hjelpe deg raskt å gå ned i vekt.

Carnivore kake

Vi har ikke noe søtt til deg, men vi har en kake! En kjøtteterkake.

FÅ OPPSKRIFTEN

Hvis du har landet på denne siden fordi du er en av få personer som følger en streng kjøttetende diett, er du definitivt fortsatt menneskelig og har derfor noen ganger lyst på en dessert.  Vel, vi har ikke noe søtt til deg, men vi har en kake!  En kjøtteterkake.  #kjøtteter #kake #dessert

Hva er den ketogene dietten?

Den ketogene dietten er en diett med mye fett og lavt karbohydrat som har vist seg å fremme vekttap og bidra til å bekjempe fedme. Dietten virker ved å indusere en tilstand av ketose i kroppen, en naturlig prosess som lar kroppen forbrenne fett som drivstoff.

Det ketogene kostholdet har blitt stadig mer populært ettersom flere ser etter alternative måter å gå ned i vekt og forbedre helsen på.

Relatert: Grunnleggende om Keto-diett

Hvorfor er de forskjellige?

Kjøttedyrdietten og ketodietten er begge populære dietter som har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Men hva er egentlig forskjellen mellom disse to diettene?

Carnivore dietten er mye mer restriktiv enn keto dietten. For eksempel tillater kjøtteterdietten kun kjøtt og animalske produkter. I kontrast tillater keto-dietten et bredere utvalg av matvaregrupper.

rovdyr vs keto

En annen viktig forskjell mellom rovdyr- og keto-dietten er makronæringsforholdet hver diett anbefaler. Kjøttedyrdietten er svært høy i protein og fett. Samtidig legger keto-dietten vekt på et høyere fettinntak og moderat proteininntak.

Til slutt krever ikke kjøttetende diett å telle kalorier eller makronæringsstoffer, mens keto-dietten gjør det. Dette er fordi keto-dietten er designet for å indusere ketose, noe som krever nøye overvåking av kalori- og makronæringsinntak.

Så, hva er bunnlinjen? Carnivore og keto dietten kan effektivt gå ned i vekt og forbedre den generelle helsen. Imidlertid er de ganske forskjellige dietter som krever forskjellige tilnærminger.

i slekt:

Konklusjon

Kjøttedyr- og keto-diettene er begge dietter med mye fett og lavt karbohydrat som kan ha lignende helsemessige fordeler. Imidlertid er det noen kritiske forskjeller mellom de to diettene. For eksempel er kjøttetende kosthold mye strengere, og eliminerer all plantemat. På den annen side åpner keto-dietten for et bredere utvalg av matvalg, inkludert mange forskjellige typer grønnsaker.

Så hvilken er riktig for deg? Anta at du leter etter et utfordrende kosthold for å hjelpe deg å gå ned i vekt og forbedre din generelle helse. I så fall kan rovdyrdietten være verdt å vurdere. Imidlertid kan keto-dietten være et bedre alternativ hvis du ikke er klar til å gi opp all plantemat. Å snakke med en registrert ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med å finne ut hvilken tilnærming som passer best for dine individuelle behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *