Chilensk havabbor oppskrift | Koker UTMERKET på 10 minutter

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Chilensk havabbor oppskrift | Koker UTMERKET på 10 minutter

Dette Chilensk havabbor oppskrift Settes sammen på mindre enn 10 minutter og tilberedes perfekt hver gang! Enkelt, elegant og deilig.

Beste chilenske havabboroppskrift

Som han som lager middag mesteparten av natten raske sunne lunsjer favoritten min.

I løpet av de siste årene har jeg blitt mer en pescatarisk matstil, så sjømat har blitt en stor del av måltidene mine. Jeg elsker å prøve nye ting, spesielt fisk, og nylig ble jeg forelsket i å tilberede chilensk havabbor.

Hvis du ikke er kjent med denne fisken, så er det en hvit fisk som finnes i farvannet rundt Chile (som navnet antyder). Du er kanskje kjent med tradisjonell havabbor, men denne er litt annerledes.

Dette er et populært valg for de som ikke spiser sjømat regelmessig. Dens tekstur silkeaktig og oljeaktig og har en veldig mild smak. Vi elsker å lage denne fisken fordi den ingen fiskeaktig ettersmak– ideell for de som er nye innen sjømat.

Tilberedningen av denne fisken foregår forresten i mindre enn 10 minutter og du trenger bare fire hovedingredienser.

Ikke la deg lure av enkelheten i denne retten og ikke avskriv den. Dette er den beste oppskriften som virkelig lar fisken skinne og det hemmelige trikset garanterer perfekt tilberedt fisk hver gang.

Forresten, hvis du liker grillet hvit fisk, prøv grillet rød snapper eller grillet grouper.

havabbor.

Nødvendige ingredienser

For en så dekadent rett, vil du elske den enkle ingredienslisten. Bortsett fra selve fisken, har du sikkert alt på kjøkkenet som vi snakker! Her er det du trenger:

  • Chilensk havabborfilet– Skallfrie havabborfileter foretrekkes siden begge sider av fisken tilberedes jevnt og jevnt.
  • Salt og pepper– Smak.
  • Olje– Å steke hvite fiskefileter i olje tar smaken av retten til et nytt nivå.
  • Hvitløk«Nykvernet hvitløk, ikke hermetisert!»
  • Sitron– Ferske sitroner til å presse over nykokt fisk.

Hvordan tilberede havabbor?

Den beste måten å tilberede denne fisken på er å sautere eller steke i panne. Dette lar virkelig den naturlige søte smaken skille seg ut og garanterer den smøraktige og flassete teksturen den er kjent for. Mens baking av fisk også fungerer, kan det være litt mer arbeidskrevende og mindre flassende.

Klar til å lage fisk?

Trinn 1 – Forbered fisken.

Tørk fiskefiletene med tørkepapir først, og krydre deretter den ene siden av hver filet med salt og pepper.

Trinn 2 – Kok fisken.

Tilsett deretter olje i en stekepanne eller stekepanne og sett på middels varme. Når den er varm, tilsett hvitløk og stek i et minutt til dufter. Bruk en tresleiv til å spre dem fra hverandre og tilsett havabboren med kryddersiden ned.

Stek fisken i 2-3 minutter eller til undersiden er gyllen og sprø. Dryss den ukrydrede siden av fisken med salt og pepper, snu fileten og stek den andre siden i ytterligere to minutter.

Trinn 3 – Dekorer og server

Ta nå den kokte fisken ut av gryten/pannen og drypp den med juice, hvitløk og skvis en halv fersk sitron over.

hvordan lage chilensk havabbor.

Tips for å lage den beste oppskriften

  • Avhengig av størrelsen på havabborfileten, kan koketiden variere. Mine fileter var omtrent 6 gram, så koketidene som ble oppført var perfekte for dem. Hvis fileten din er større, må du kanskje steke litt lenger. Velg også alltid fileter med samme vekt slik at de alle steker jevnt.
  • Fisken er klar til å spise når den er helt ugjennomsiktig og skiller seg lett.
  • Hvit fisk som chilensk havabbor smaker best når bare krydret. Mens du kan legge til andre urter og krydder, trekker dette ned fiskens naturlige sødme. Server heller fisk med morsomt tilbehør, som f.eks blomkålpotetsalat eller pastasalat.

Hvordan velge den beste fisken

Som med annen fisk og sjømat, vil valg av den beste havabbor påvirke den generelle smaken og teksturen.

  • Pass på at fisken ikke har sterk lukt og har en mild og søt smak. Hvis det er noen fiskelukt, er den vanligvis noen dager gammel og ikke nyfanget.
  • Filetene skal være fri for tørre flekker og skal se faste og fuktige ut.
  • Når du har kjøpt havabbor, ta den rett hjem og kok den samme dag.
  • Frys aldri en fersk filet, da den først er tint vil den ikke ha samme smak og smak.

Oppbevaring og frysing og instruksjoner

  • Beholde: Rester av havabbor kan kjøles i en lufttett beholder i opptil tre dager.
  • Å fryse: Legg kokt og avkjølt abbor i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil to måneder. Før oppvarming må fisken være helt tint.
  • Varme opp: Varm fisken enten i mikrobølgeovnen i 30-40 sekunder, eller varm opp i en stekepanne til den er sprø rundt kantene.
havabbor oppskrift.

Andre stekte fiskoppskrifter du bør prøve

Ofte stilte spørsmål

Er chilensk havabbor sunt?

Som de fleste hvit fisk, er chilensk havabbor sunn og lav i kalorier, samt rik på protein, selen og vitamin B12. Selv om de inneholder lite fett, inneholder de små mengder omega-3 fettsyrer.

Hvorfor er havabbor så dyrt?

Havabbor er en av de dyreste fisketypene, da fiskere må svømme dypt ut i det åpne havet for å fange den.

Hva passer bra med havabbor?

En god havabbor eller chilensk havabborfilet bør ha et minimum av krydder og tilberedes enten i olivenolje eller smør. Siden dette er ganske «basic» når det gjelder tilberedning, hold sidene friske og enkle. Noen velsmakende alternativer inkluderer kani salat, potetsalat, kålsalateller brokkoli salat.

Hva er forskjellen mellom chilensk havabbor og havabbor?

Havabbor er familienavnet for fisken, med chilensk havabbor som en av artene som faller inn under den.

Chilensk havabbor oppskrift.
  • fire filet Chilensk havabbor 6-8 oz hver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje pepper
  • 3 spiseskjeer olje eller olivenolje
  • en nellik hvitløk kjøttdeig
  • en stor sitron kvart
  • Tørk fiskefiletene, og krydre den ene siden med salt og pepper.
  • Tilsett 2 ss smør i en stekepanne eller non-stick-gryte. Når den er varm, tilsett hvitløken og fres i et minutt. Bruk en gummispatel og spre til siden.
  • Tilsett den resterende spiseskjeen med smør, og når det er smeltet, tilsett den chilenske havabborfileten med krydret siden ned. Stek i 2-3 minutter til undersiden er gyllen. Mens den første siden koker, dryss over salt og pepper. Snu fisken forsiktig og stek i ytterligere to minutter, eller til den er helt ugjennomsiktig.
  • Fjern havabborfiletene fra pannen og drypp hver filet med saften fra pannen. Press en kvart sitron over hver bit og fisk og server umiddelbart.
BEHOLDE: Rester av havabbor kan kjøles i en lufttett beholder i opptil tre dager.
Å FRYSE: Legg kokt og avkjølt abbor i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil to måneder. Før oppvarming må fisken være helt tint.
VARME: Varm fisken enten i mikrobølgeovnen i 30-40 sekunder, eller varm opp i en stekepanne til den er sprø rundt kantene.

Service: enfilet | Kalorier: 132kcal | Karbohydrater: 2gram | Protein: 24gram | Tykk: 6gram | Natrium: 367mg | Kalium: 45mg | Fiber: engram | Vitamin A: 271IU | Vitamin C: femtenmg | Kalsium: 12mg | Jern: enmg | NETTO KARBOHYDRATER: engram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *