De 3 største lavkarbodiettfeilene (og hvordan fikse dem)

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 14, 2023
 • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

tenker du på bytte til lavkarbo- eller keto-diett? Disse metodene har blitt mer populære og kan gi imponerende vekttapresultater hvis du bruker riktig tilnærming.

Med det i tankene, la oss ta en titt på de tre beste keto-feilene og hva du kan gjøre for å unngå dem.

kvinne som spiser en smultring og lurer på de tre største feilene når hun bytter til lavkarbo- og keto-diett
Hopp på:

De 3 største feilene når du bytter til et lavkarbo- og keto-diett

For mange av oss kan det være vanskelig å kutte ut karbohydrater, spesielt når vi akkurat har startet reisen mot optimalt vekttap og sunt kosthold.

Du vil sannsynligvis bli forvirret og spørre deg selv:

 • Hva spiser du på en lavkarbo diett?
 • Hvor mye bør du spise?
 • Hvor ofte bør du spise?
 • Hva er fordelene?
 • Er keto trygt?

Hva er fordelene med å gå over til et lavkarbokosthold?

Alle er opptatt, men fortsatt veldig realistiske hold deg lavkarbo. Hvis du minimerer karbohydratinntaket ditt, vil du sannsynligvis oppleve følgende fordeler:

Fremmer optimale blodsukker- og insulinnivåer

Karbohydrater spiller en viktig rolle i hvordan kroppen vår regulerer blodsukkernivået. Høyt blodsukker og insulinnivå er hovedårsakene til ulike kroniske sykdommer, inkludert diabetes type 2, hypertensjon og kreft. Ved å redusere karbohydratinntaket vårt kan kroppen bedre kontrollere blodsukkernivået og minimere insulinnivået.

Fremmer sunn mat

Å starte en lavkarbodiett kan bidra til å kontrollere matsuget, noe som er avgjørende for vekttap. Prøv det og se selv.

Fremmer hjertehelsen

Lavkarbodietter bidrar til å redusere risikofaktorer for ulike hjerte- og karsykdommer. De kan øke det «gode» kolesterolnivået ditt og fremme fetttap, noe som er veldig viktig for hjertehelsen.

Fremmer vekttap

Dietter med mye karbohydrater kan føre til insulinresistens og vektøkning. Hvis du ønsker å gå ned noen kilo, er det å redusere karbohydratinntaket et godt sted å begynne.

lavkarbo oppsett for kokebok for start

Hvilken mat kan du spise på en lavkarbo diett?

Hvis du nettopp har begynt på et lavkarbokosthold, lurer du sannsynligvis på hvilken mat du skal spise og hva du bør unngå. Vel, som navnet antyder, fokuserer denne dietten på matvarer som er lave i karbohydrater og høye i sunne oljer og fett. Kvalitetsprotein er også en del av blandingen, men ofte i moderate mengder.

 • Kjøtt (kan inneholde fett)
 • Sjømat med mye omega-3 som laks, tunfisk og reker
 • Grønnsaker som spinat, blomkål, brokkoli og sopp
 • Full fet ost
 • Fløte/melk fullfett
 • egg
 • Frukter med lite sukker som bær, sitroner, avokado og lime
 • Nøtter og frø

Flere lavkarbo snacks oppskrifter…

Hvis du lurer på hvordan du starter en keto-diett, ikke bekymre deg – hvem som helst kan gjøre det! Å bytte til lavkarbomat kan virke som en skremmende oppgave i starten, men husk at dette handler om fremgang, ikke perfeksjon.

Start enkelt og bytt gradvis ut høykarbomat med sunn lavkarbomat. Over tid vil du tilpasse deg og begynne å inkludere mer lavkarbo mat i ditt daglige kosthold. Når du begynner å høste fruktene av å bytte til et lavkarbokosthold, vil du lure på hvorfor du ikke begrenset karbohydratinntaket tidligere.

Hva er de 3 vanligste feilene som gjøres når man går over til lavkarbo- eller keto-diett?

1. Ikke spor hva du spiser

Å holde styr på hva du spiser kan være kjedelig, men det er en viktig del av keto-prosessen, spesielt i starten. Hvis du ikke sporer hva du spiser, så vet du ikke hvor mange karbohydrater du spiser eller hvor de kommer fra. Enda viktigere, du vil ikke ha en grunnlinje som du kan måle fremgangen din mot.

Hvordan fikse denne feilen

Spor alt du spiser, fra kaffen du drikker på starten av dagen til desserten du har etter middagen. Apper kan lastes ned til smarttelefonen din som kan hjelpe med sporing; undersøk gjerne hvilken som passer best for deg.

jeg liker cronometer.com som er nøyaktig og pålitelig. Du kan registrere deg for gratisversjonen og spore karbohydrater, fett, proteiner, næringsstoffer, vitaminer og til og med salter og mineraler.

Du kan også gjøre det på den gamle måten ved å skrive ned hva du spiser og karbohydratinnholdet. Hvis du ikke er sikker på karbohydratinnholdet i en bestemt matvare, er det bare å google det.

I tillegg kan du ta et bilde av maten din (ikke nødvendigvis for Instagram) for å holde styr på hva du spiste over en periode. Det viktige er at du holder styr på karbohydratene du spiser og sakte reduserer dem.

2. Installere feil makroer

Det er tre nivåer av makroer du bør angi når du går over til et lavkarbokosthold. Du kan bruke makrokalkulatoren til å sette deg noen mål og grenser.

 • Moderat lavkarbo Mindre enn 100 gram netto karbohydrater per dag (moderat karbohydrater)
 • Lavkarbo Mindre enn 50 gram netto karbohydrater per dag (lavkarbodiett)
 • Keto – mindre enn 20 gram netto karbohydrater per dag (keto)

Det er viktig å holde styr på hvilket nivå du foretrekker for øyeblikket. Noen mennesker setter makroene for høyt og ender opp med å ikke se noen merkbare resultater, mens andre setter makroene for lavt og klarer ikke holde tritt med dietten.

Hvordan fikse denne feilen

Ta en sakte og jevn tilnærming, og start med en lavkarbo diett. Hvis du har vært på en høykarbodiett før, ikke gå rett til keto. Begynn i stedet med et moderat lavkarbokosthold og hold det til du konsekvent kan begrense karbohydratinntaket til under 100 gram per dag.

Etter det kan du gå over til et lavkarbokosthold (mindre enn 50 gram netto karbohydrater per dag) og bli strengere med ditt daglige karbohydratinntak. Når du har mestret sulttrangen, kan du prøve keto.

3. For mye snacks i løpet av dagen

Overdreven småspising motvirker hensikten med å starte en diett med lite karbohydrater, ettersom konstant tygging av snacks kan forstyrre kroppens naturlige respons på glukose og insulin. Dette kan forhindre at kroppen din går inn i fettforbrenningsmodus og angre all fremgangen du har gjort den dagen.

Hvordan fikse denne feilen

Enten det er en lavkarbo- eller keto-snack, ikke spis for mye snacks om dagen. Dette kan være vanskelig i begynnelsen, siden du fortsatt lærer å kontrollere appetitten og forutse lysten din.

Med dedikasjon vil du etter hvert lære å bekjempe trangen til å spise og holde deg til ditt ideelle makronivå i stedet. Hvis du bestemmer deg for å spise snacks, sørg for at den ikke inneholder unødvendige karbohydrater eller enkle sukkerarter som en håndfull nøtter eller grønnsaker.

Lær mer om andre vanlige feil og hvordan du unngår dem.

kvinne som spiser pizza lurer på de tre største feilene når hun går på lavkarbo- og keto-diett

Konklusjon

Å starte en lavkarbodiett trenger ikke å være vanskelig. Det er viktig å vite hva du setter deg inn i og hvordan du kan legge til rette for suksess. Gi deg selv tid til å tilpasse deg, hold deg hydrert og unngå lavkarbo- og keto-feilene ovenfor.

Hvis du har vanskelig for å holde deg på rett spor, her er 5 av de beste måtene å holde deg på sporet med keto-livsstilen din i år.

Lær hvordan du tester ketoner, og det vil lære deg når du er inne eller ute av ernæringsmessig ketose.

Hvis du vil lære mer, sjekk ut vår Low Carb Shop for de nyeste kokebøkene og måltidsplanene, samt spesialiserte kurs for å komme i gang med keto-dietten.

oppsett for hvordan du starter lavkarbo og keto-jukseark og maler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *