De beste salt- og eddikvingene du bør prøve

  • By: Jan Helge
  • Date: august 2, 2022
  • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Har du noen gang hatt salt- og eddikvinger? Nei? Vel, det er rett tid for å prøve dem! Jeg pleide å elske salt og eddikchips før jeg begynte på keto, så det er det en smak jeg definitivt savner.

Forleden dag hjemme diskuterte vi smaken av salt og eddik fordi Theo prøvde de populære potetgull og elsket dem så naturlig at vi begynte å idédugdre og tenkte å lage salt og eddikvinger. Jeg vet at det er en ervervet smak for noen mennesker, men jeg tror kombinasjonen av salt og eddik er bomben.

Fordi vi lagde middag, bare meg blandet rundt noen få ingredienser og tenkte jeg skulle dele denne nye oppskriften med dere alle.

Denne kyllingvingeoppskriften er sånn deilig, syrlig og velsmakende samtidig kommer du gjennom det om og om igjen. Det er det virkelig enkel oppskrift lage også, så hvis du ikke har tid, ikke vil rydde og bare vil spise godt, men hold deg unna kjøkkenet – dette er for deg!

Hvordan lage salt og eddik kyllingvinger?

Å lage kyllingvinger med salt og eddik er så enkelt som det blir! Du kan lese om det ingredienser og tilberedningsmetoder denne flotte oppskriften nedenfor.

Ingredienser

Alt du trenger er seks ingredienser – kyllingvinger, OVO, eddik, hvitløk og løkpulver og salt.

Ingredienser til salt- og eddikvinger

Kyllingvinger

Er en kyllingvinge en kyllingvinge? Vel, ikke så mye. Jeg vet forskjellen mellom ikke-organiske og organiske vinger. Prøv alltid plukke opp organiske vinger for å unngå hormoner, som kan resultere ovariecyster og kolesterolproblemer.

Oliven olje

Vi har brukt extra virgin olivenolje til kyllingvingeoppskriften, men du kan også bruke en sunn matlagingsspray. Nøkkelen er dekk alle kyllingvingene jevntslik at krydderet fester seg til hvert hjørne av vingen.

Prøve hold deg unna vegetabilsk olje. Ved oppvarming, vegetabilsk olje har en tendens til å oksidere som kan føre til betennelse. Det samme gjelder andre oljer som maisolje etc.

Eddik

Jeg hadde bare hvit eddik så det var det jeg brukte, men du kan bruke nesten hvilken som helst annen eddik her. Men, ikke bruk balsamicoeddik. Den inneholder sukker!

Hvitløkspulver

Den hellige gral av alle hellige gral i krydder. Megha spurte meg en dag om jeg skulle velge ett krydder for resten av livet mitt, Jeg fortalte ham at det var hvitløkspulver. Nå som jeg tenker på det, ville ikke hvitløkssalt vært så ille heller, men så lenge det hadde hvitløk i seg, er jeg klar.

Jeg bruker Trader Joes hvitløkspulver, men igjen kan du bruke hva du vil. Jeg kan imidlertid smake forskjellen mellom økologisk og ikke-økologisk, så du bør også ta den sunnere versjonen for et bedre smakkick.

Løkpulver

Det er mitt favorittkrydder å bruke, rett etter salt og hvitløkspulver. Jeg anbefaler å bruke den for å gi kyllingvingene med salt og eddik et velsmakende kick.

Noen ganger blandes løkpulver (som hvitløkspulver!) med koshersalt, så pass på les etiketten først slik at du ikke tilsetter salt og eddik til kyllingvingene dine når du ikke trenger det.

Salt

Jeg liker å bruke rødt himalayasalt i alt, så jeg brukte det naturligvis også i denne oppskriften. Du er mer enn velkommen bruk nesten hvilket som helst saltsom koshersalt eller vanlig bordsalt.

Jeg bruker rødt Himalayasalt fordi det inneholder flere mineraler enn noe annet. Dessuten liker jeg smaken litt mer enn vanlig salt fordi den er mer jordnær og dypere.

Gjør det i 6 enkle trinn

Trinn 1 – KJÆR OG BLÆRE KYLLINGVINGENE

Del kyllingvinger

Du kan hoppe over dette trinnet, men jeg anbefaler deg å sjekke ut dette blogginnlegget hvordan kutte kyllingvinger. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til, og du kan enkelt spise dem senere.

Ikke glem det heller Forvarm ovnen til 400 grader også. Jeg liker å kle bakeplaten med aluminiumsfolie for å gjøre det lettere å fjerne alt fettet fra kyllingvingene senere.

Trinn 2 – LEGG I STORE BULLER

Rå kyllingvinger i en bolle

Pass på at du får en stor bolle, tørk vingene med papirhåndklær for å være sikker på at de blir ferdige sprø hud og pensle kyllingvingene med olivenolje.

Trinn 3 – KRYDDER GENERØST

Krydre kyllingvingene med en blanding av hvitløkspulver, løkpulver og salt. Jeg liker å bruke røkt hvitløkspulver Noen ganger, hvis du finner det mens du lager disse, tar det bare kyllingvingene dine til neste nivå.

Vær sikker på at du belegg hver vinge med denne blandingen jevnt.

Trinn 4 – OVERFØRING TIL STILLAS

Marinerte kyllingvinger på en bakeplate

Hvis du lager disse i ovnen, ta tak i en stor rist som tidligere er dekket med en bakeplate (lett å rengjøre senere). Stable kyllingvingene tett sammen i ett lag, men pass på at de ikke er overfylte eller overlappende.

TRINN 5 – DET ER EDIKK OG SALTTID

Eddik til kyllingvinger

Ta ut en liten sprayflaske. Du kan kjøpe dem på ditt lokale apotek eller til og med en 99 cent-butikk. Bland eddik og salt direkte i sprayflasken og spray vingene før du går inn i ovnen.

Du vil at hele eddikblandingen skal løses opp uten gjenværende saltkorn. Ellers vil ikke saltet passere gjennom munnstykket på sprayflasken.

TRINN 6 – BAK OG SERVER

Kyllingvinger i en panne

Stek for salt- og eddikvingene dine omtrent en time ved 400°F. Snu dem hvert 15. minutt og spray rikelig med salt og eddik. Til slutt bør du snu dem 4 ganger og spray over det hele hver gang.

Server med dipsaus og Pynt med persille eller hakket grønn løk. Jeg kan ærlig talt ikke anbefale å bruke blåmuggostdressingen her nok, eddiken og blåmuggosten gir en fantastisk smakskombinasjon.

FAQ

Kan jeg bruke eplecidereddik?

Det kan du sikkert! Å bruke eplecidereddik gir kyllingvingene dine mildere smak som vanlig destillert hvit eddik. Du kan også bruke malteddik eller til og med pulverisert eddikkrydder, men pass på at det ikke inneholder kunstige ingredienser eller tilsetningsstoffer.

Jeg vet at det finnes mange forskjellige typer eddik, og selv om de fleste er gode, selv om de har forskjellige smaker, ikke bruk balsamicoeddik – den inneholder mye karbohydrater og ødelegger smaken.

Hvordan vet jeg når kyllingvingene mine er ferdige?

Jeg er mer bekymret for å få overkokte vinger, så jeg tar en ut, kutter den opp og ser saftene blir klare.

Den beste måten er å sjekke innvendig temperatur på salt- og eddikvingene med et termometer (i den tykkeste delen av vingen!) og sørg for at den har nådd 165 grader.

Salt og eddikvinger serveres i en bolle

Kan jeg lage disse vingene i en lufttrykkkoker?

Absolutt! Forvarm frityrkokeren til 400 grader, plasser vingene i kurven til luftfrityren og kok i ca 10 minutter. Det er kjempebra, tidsbesparende og sprø kylling vinger et alternativ til ovnsbakte vinger.

Det finnes andre måter å lage disse salt- og eddikkyllingvingene på enn luftsteking – du kan alltids stek dem i varm olje.

Husk imidlertid at dette er en en kaloritett måte å lage mat på og kan redusere vekttapsmålene dine hvis du er på keto for å gå ned i kilo og bli kvitt all overflødig vekt.

Du vil kanskje også like vår guide til de beste frityrkokerne!

Hva kan jeg spise disse salt- og eddikvingene med?

Vi spiser dem vanligvis a blåmuggostsausmen vi har hatt dem på ranchen og det var veldig velsmakende også. Jeg har sett folk spise det med eddiksaus, men for meg er det litt for mye skarp smak.

cashew kylling spises med spisepinner i en stor bolle med rød kant

Er du klar for de beste salt og eddik kyllingvinger?

Gi oss beskjed i kommentarfeltet hvis du likte det! Vi er også alltid på utkikk etter nye dipper og sauser, så hvis du har prøvd noe du likte med denne sprøstekt kyllingvingeoppskriften, ikke glem å dele!

Salt og eddikvinger med saus

Salt og eddikvinger

Denne kyllingvingeoppskriften er så deilig, syrlig og velsmakende på samme tid, du kommer til å lage den om og om igjen!

Bruksanvisning:

  • Kutt kyllingvingene dine, med mindre de allerede er delt.
  • Legg vingene i en stor bolle med olivenolje.
  • Krydre vingene med en blanding av hvitløkspulver, løkpulver og salt. Gni inn olje og krydder for å sikre et jevnt belegg på hver del.
  • Legg vingene på en rist oppå bakeplaten.
  • Bland eddik og salt sammen i en liten sprayflaske klar til å spraye vingene hvert 10.-15. minutt.
  • Stek i ca 1 time ved 400°F / 204°C (Snu hvert 15. minutt og spray med en blanding av eddik og salt)
  • Server og pynt med fersk persille eller hakket grønn løk.

Næringsinnhold

Salt og eddikvinger

Serveringsstørrelse

Kalorier 335
Kalorier fra fett 225

% Daglig verdi*

fett 25 g38 %

Mettet fett 7 g35 %

Transfett 0,3 g

Flerumettet fett 5g

Flerumettet fett 11g

Kolesterol 104 mg35 %

Natrium 1262 mg53 %

kalium 228 mg7 %

Karbohydrater 1 g0 %

Fiber 0,1 g0 %

Sukker 0,1 g0 %

Protein 25 g50 %

Vitamin A 198 IE4 %

vitamin C 1 mg1%

Kalsium 19 mg2 %

Jern 1 mg6 %

* Daglige prosentverdier er basert på en diett på 2000 kalorier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *