Den BESTE Keto Matcha Latte du bør prøve

  • By: Jan Helge
  • Date: august 5, 2022
  • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Er du en fan av grønn te og matcha-drikker? Hvis ja, vil du definitivt elske dette lavkarbo Keto Matcha Latte! Denne oppskriften tar bare noen få minutter å lage og er rett og slett deilig.

Hva er matcha pulver?

Selv om matcha er en relativt ny trend i USA, har den eksistert i århundrer i Japan.

Matcha er laget av finmalte grønne teblader som deretter blandes med varmt vann før forbruk. Enkelt sagt er det i grunnen bare virkelig konsentrert grønn te uten tilsatt sukker eller smaksstoffer.

Apropos historie, grønn tepulver har blitt konsumert i århundrer som en del av den japanske teseremonien og blir stadig mer populær i Vesten som et kaffealternativ også. den inneholder ikke koffein.

Alle helsefordelene med matcha-pulver

visste du at matcha pulver er sunt? Ikke bare er den rik på kraftige antioksidanter, men den inneholder også en aminosyre som heter l-theanin, som er kjent for å ha beroligende egenskaper.

Matcha-pulver inneholder også klorofyll, som hjelper kroppen å kvitte seg med alle giftstoffer og akselererer stoffskiftet, som igjen hjelper med vekttap også.

Et siste morsomt, men viktig faktum før vi dykker ned i vår deilige oppskrift – matcha inneholder ti ganger mer EGCG (en fettforbrennende planteforbindelse) sammenlignet med vanlig grønn te du er vant til.

Hvordan lage en Keto Matcha Latte

Ingredienser

Alt du trenger for denne enkle oppskriften er matchapulver, mandelmelk, tykk fløte, varmt vann og erytritol.

matcha latte ingredienser

Matcha pulver

Det skal være matchapulver av god kvalitet lyse og grønne i fargen. Hvis nyansen er en mattere oliven eller har en brun undertone, betyr det at den ikke har mye antioksidantrikt klorofyll og er av dårlig kvalitet.

Når det gjelder duften, bør den være litt urte, noe furu, sjokolade, nøtteaktig og kremet aromaer. Å få kvalitetsmatcha sikrer at din Keto Matcha Latte smaker godt.

Varmt vann

For å lage Keto Matcha Latte må vi blande grønn tepulver med varmt vann. Jeg vet at dette kan høres motstridende ut, men IKKE bruk varmt kokende vann! Det ødelegger smaken og ernæringsegenskapene til matcha.

Kok heller den nødvendige mengden vann og vent ca 2-3 minutter før du blander inn matchaen. Dette sikrer at oppskriften din blir like deilig som den er med alle umami-smakene til matcha.

Usøtet mandelmelk

Usøtet mandelmelk er næringsrik, lavkalori og øker ikke blodsukkeret. Siden det er melkefritt, vil det ikke plage magen hvis du er laktoseintolerant.

Det er bare ca 1,5-2 gram karbohydrater per 1 kopp, avhengig av selskapet. Siden den har så lite karbohydrater, er denne drinken perfekt for en ketogen diett.

Kremfløte

Denne kremen er i utgangspunktet melkefett som kommer fra vanlig melk. Men ikke bekymre deg – den har ikke samme mengde karbohydrater som melk, og det har den faktisk mindre enn 2 gram karbohydrater i 1/4 kopp.

Scroll ned for å se hva du kan bruke som et alternativ hvis du fortsatt ønsker å beholde lavkarbo, men er laktoseintolerant.

erytritol

Som en av de største et ketovennlig søtningsmiddel alternativer, kan du bruke så mye eller så lite du vil i en Keto Matcha Latte. Vi brukte kun en liten mengde erytritol for å forhindre en unødvendig kjølende effekt.

Ikke sikker på hva jeg snakker om? Hvis du tilsetter for mye erytritol i noe, begynner det å smake som vinterfrisk tyggegummi – ikke på en god måte.

Vi har ikke prøvd det med stevia, så jeg kan ikke si hvordan det smaker, men du kan erstatte erytritolen med noe annet et ketovennlig søtningsmiddel som munkefrukt eller til og med xylitol hvis du ikke er bekymret for blodsukkertopper.

Gjør det i 3 enkle trinn

Bland matcha med vann

ved å blande matcha-pulver med vann

Ta matchapulver og visp det med varmt vann. Pass på at det ikke er kokende vann fordi bruk av den ødelegger umami-smaken og tar bort noen av de ernæringsmessige egenskapene til matcha.

Tilsett erytritol og mandelmelk

matcha pulver med mandelmelk

Tilsett deretter erytritol eller et annet ketovennlig søtningsmiddel sammen med den usøtede mandelmelken. Bland godt til søtningsmidlet er helt oppløst.

Tilsett fløte og server

legge krem ​​til matcha latte

Når alle ingrediensene er blandet sammen, tilsett fløten og server. Du kan strø ekstra matcha-pulver på toppen eller gjør det til en islatte legge til isbiter.

Bare legg til fett i latten bland inn kokosolje eller mc-olje. Bare én porsjon gir deg en energiboost. Ha!

FAQ

Kan jeg bruke kokosmelk i stedet for mandelmelk?

Du kan! Hvis du har nøtteallergi eller rett og slett liker smaken av kokosmelk, kan du enkelt endre en til en annen og det påvirker ikke teksturen til Keto Matcha Latte.

Det endrer smaken littspesielt siden kokosmelk er klarere og sterkere på smak enn mandelmelk.

Jeg spiser ikke meieriprodukter. Kan jeg hoppe over den tunge kremen?

Tung krem ​​er mer nøytral i smaken enn alternativene, som kokosmelk på boks. Jeg ville heller ikke erstattet den med mandelmelk på grunn av størrelsen hensikten med krem ​​er å tilføre rikdom Keto Matcha Latte.

Hvis du ikke har noe imot smaken av kokos, fortsett og bruk den hermetiske versjonen. Bare husk smaken er ikke den samme.

Er matcha keto?

Absolutt! Pulverisert grønn te-matcha inneholder ikke mye karbohydrater eller sukker, noe som gjør den til et perfekt tillegg til en keto-diett.

Som jeg nevnte tidligere i dette innlegget, matcha-te er full av antioksidanter og bidrar til å øke stoffskiftet og fettforbrenningen, noe som kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Matcha er uten tvil den perfekte drikken for et lavkarbokosthold.

keto matcha latte servert

Kan jeg lage en frossen matcha latte oppskrift av den?

Det er 100% ja. Før jeg begynte på keto-dietten, var jeg en sann fanatiker Starbucks Matcha Frappuccino. Det på toppen av kremfløten var min absolutte hellige gral. Nå har jeg denne Keto Matcha Latte som smaker ganske likt, så ingen klager.

Hvis du vil iset matcha latte, bare lag drinken og avkjøl den. Ta ut et nytt glass, ha isbiter i det og hell drikken over.

Men hvis du ønsker å lage en Starbucks matcha Frappuccino-oppskrift, legg den avkjølte matcha latten i en blender med isbiter og noen dråper vaniljeekstrakt.

Bland til du oppnår ønsket konsistens, ha over i en kopp og legg på toppen keto-vennlig pisket krem.

Vil du prøve flere lattes? Sjekk ut Keto Pumpkin Spice Latte-oppskriften og Keto Dirty Chai Tea Latte!

Klar til å prøve denne Keto Matcha Latte-oppskriften?

Gi oss beskjed i kommentarene! Det er en av favorittdrinkene våre, så vi håper du elsker den like mye som vi gjør.

keto matcha latte oppskrift

Keto Matcha Latte

Denne Keto Matcha Latte-oppskriften tar bare noen få minutter å lage og er rett og slett deilig.

Notater

IKKE bruk varmt kokende vann! Det ødelegger smaken og ernæringsegenskapene til matcha.

Næringsinnhold

Keto Matcha Latte

Serveringsstørrelse

Kalorier 141
Kalorier fra fett 117

% Daglig verdi*

fett 13 g20 %

Mettet fett 7 g35 %

Flerumettet fett 2g

Flerumettet fett 4 g

Kolesterol 34 mg11 %

Natrium 256 mg11 %

kalium 29 mg1%

Karbohydrater 2g1%

Fiber 1g4 %

Sukker 1 g1%

Protein 4g8 %

Vitamin A 644 IE1. 3%

vitamin C 0,2 mg0 %

Kalsium 248 mg25 %

Jern 1 mg6 %

* Daglige prosentverdier er basert på en diett på 2000 kalorier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *