Den perfekte Snack – Keto-pølseballer

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Det kan være vanskelig å finne den perfekte keto-vennlige snacks og snacks til arrangementet ditt, men vi er her for å hjelpe!

Hvis du er ny på keto, kan du finne det vanskelig å tilberede oppskrifter med bare et begrenset antall keto-godkjente ingredienser. Eller du synes kanskje det er for mye innsats, men det er det ikke.

Ydmyke pølsekuler er en stift på arrangementer, men kommersielle oppskrifter krever bruk av en bakeblanding i eske som er nøye laget og inneholder mye karbohydrater. Dette betyr at vanlige pølseballoppskrifter ikke er keto-vennlige, men det faktum er lett å endre.

Her er noen oppskrifter på keto-pølseboller som er raske, enkle å lage og har lite karbohydrater. Disse deilige keto-vennlige pølsebollene er perfekte som mellommåltid, lett måltid, rask frokost eller på farten. Pølsekuler holder seg også godt i fryseren i opptil 5 måneder, så du kan lage dem på forhånd.

Merk: Vi har tatt med flere oppskrifter med ost, da det kan forbedre teksturen og smaken til pølsebollene. Men hvis du foretrekker melkefri keto, hold deg til oppskrifter uten dagbok, da de også er deilige!

  • Sjekk ingrediensene til pølsen din, siden noen pølser inneholder sukker og/eller hvetemel.
  • Pass på at pølsen din er skikkelig delt i små biter.
  • Pisk eggene først i en egen bolle så de blander seg godt med resten av blandingen.
  • Tilsett ekstra krydder for å virkelig piffe opp pølsekulene dine (du kan også tilsette friske urter!). Her er noen av våre favoritter: røkt paprika, tørket persille, hvitløkspulver, tørket løkpulver, løk.

2 ingrediens Keto-pølseballer (meierifri)

Dette er den enkleste oppskriften på listen og alle andre oppskrifter er basert på den. Eksperimenter gjerne med å tilsette mandelmel, kokosmel og krydder til denne grunnoppskriften.

Ingredienser:

Slik lager du dem:

Tilsett alle ingrediensene i en stor bolle og rør. Form blandingen til kuler (bruk en isskje eller en kakeskje så de blir like store) og legg på en bakepapirkledd stekeplate. Oppskriften krever 10-15 2-tommers pølsekuler. Stek i forvarmet 350°F (175°C) ovn i 20-25 minutter eller til pølsen er ferdig.

Keto-pølsekuler med mandelmel

Denne enkle oppskriften innebærer å erstatte bakeblandingen i eske med en annen type keto-mel. Vi bruker mandelmel til denne oppskriften.

Ingredienser:

  • 1 pund pølse
  • 1 egg
  • 8 gram skarp cheddar, revet
  • 1 kopp mandelmel
  • 2 ts bakepulver

Slik lager du dem:

Forvarm ovnen til 350°F (175°C). Som med den forrige grunnoppskriften på pølsekuler, er det bare å blande ingrediensene godt, forme til kuler, legge på en bakepapirkledd stekeplate og steke i 20-25 minutter.

Keto-pølsekuler med kremost

Hvis du vil at pølsebollene skal ha en mer kremet tekstur, kan du tilsette kremost i blandingen.

Ingredienser:

  • 1 pund pølse
  • 4 oz kremost, myknet
  • 1 kopp skarp cheddar, revet
  • 1/2 kopp mandelmel
  • 1/2 ts bakepulver

Slik lager du dem:

Som med tidligere oppskrifter, forvarm ovnen til 350 °F (eller 175 °C). Bland deretter ingrediensene – merk at denne blandingen blir mer homogen hvis ostekremen først mykes til romtemperatur. Form baller på størrelse med golfballer (1,5 tommer i diameter) med hendene eller en spade og stek dem i ovnen ved 350 °F (175 °C) i 20-25 minutter.

Keto-pølsekuler med kokosmel

Hvis du er allergisk mot mandler, ikke bli motløs av tidligere oppskrifter. Du kan enten erstatte mandelmel med kokosmel i forholdet 1:4, eller prøve denne helt dekadente oppskriften på keto-vennlige kokosmelpølsekuler. (Du vil legge merke til at det brukes ekstra egg i denne oppskriften siden kokosmel er mye tørrere enn mandelmel.)

Ingredienser:

  • 1 pund pølse
  • 4 oz kremost, myknet
  • 1 kopp cheddar, revet
  • 1/4 kopp kokosmel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 2 ss smeltet smør, myknet
  • Salt og pepper

Slik lager du dem:

Myk opp kremosten og smeltet smør i mikrobølgeovnen. Bland alle ingrediensene i en stor bolle. Form til baller på størrelse med golfballer og stek i ovnen ved 350 °F (175 °C) i 30 minutter eller til de er gyldenbrune.

Keto-pølsekuler med pimentost

Cheddar ser ut til å være den foretrukne osten for pølseboller, men det er ikke den eneste osten du kan bruke. Prøv å eksperimentere med forskjellige blandinger av cheddar, parmesan eller pepper for å få en mer krydret smak. Men hvis du leter etter en krydret, kremet tekstur, er pepperost veien å gå.

Dette er en av de enkleste oppskriftene på denne listen (kun 3 ingredienser) og er basert på den grunnleggende melkefrie oppskriften vi brukte tidligere.

Ingredienser:

  • 1 pund pølse
  • 12 gram pimentost
  • 1 egg

Slik lager du dem:

Bland alt sammen i en stor bolle. Form til kuler og legg på en bakeplate. Sett dem i ovnen i 20-25 minutter på 350 grader.

Keto ostepølser uten mandelmel og egg

Som du kanskje har lagt merke til, er bruk av egg eller mel valgfritt – du kan lage fantastiske pølsekuler uten dem, og oppskriften nedenfor er et godt eksempel.

Ingredienser:

  • 1 pund pølse
  • 8 oz kremost, myknet
  • 1 kopp revet ost (cheddar, mozzarella og parmesan er gode alternativer)
  • 1 ss sennep (gul eller dijon)

Slik lager du dem:

Forvarm ovnen til 350°F (175°C). Bland alle ingrediensene, form blandingen til kuler og legg på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i forvarmet ovn i 30-35 minutter eller til de er gyldenbrune. Legg dem på tørkepapir etter steking for å suge opp overflødig olje.

Men hva om du vil bruke en airfryer?

Alle de tidligere nevnte oppskriftene kan bakes både i ovnen og i luftgrillen.

Det er ikke nødvendig å forvarme frityrkokeren, alt du trenger å gjøre er å smøre kurven lett og steke pølsekulene i ca 18 minutter på 375 grader.

En av de store fordelene med en airfryer er at du kan koke pølseboller rett fra fryseren, uten behov for tining. Legg de frosne kulene i kurven og stek dem ved 300 grader i 10 minutter. Snu dem så og stek videre i 7-8 minutter på 375 grader. Avhengig av frityrkokeren din, kan det være lurt å sjekke dem under den andre stekingen bare for å være sikker på at de er halvstekte.

Hvordan oppbevarer du dem i fryseren?

Som nevnt tidligere kan de fryses i opptil 5 måneder, så du trenger ikke bekymre deg for rester. Og du vil ha noe for hånden for sent på kvelden eller for morgenmaset!

For å forberede deg til frysing trenger du bare å legge bakeplaten i fryseren i noen timer etter at du har formet kulene og lagt dem på bakeplaten. Dette sikrer at pølsekulene beholder formen og ikke blir til en hard blokk. Når de er frosne, legg dem i poser med glidelås og det er det! Du har nå et ferdig parti med deilige ketovennlige pølsekuler!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *