Dressing med sitron og valmuefrø

  • By: Jan Helge
  • Date: august 28, 2024
  • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Denne kremete sitron- og valmuefrødressingen er den perfekte søte og friske dressingen for alle favorittsalater! Med 4g protein per porsjon vil det hjelpe deg å nå din daglige proteinverdi. Sjekk ut oppskriften for å se hva du kan erstatte denne deilige ketovennlige salatdressingen!

Sitronvalmuefrødressing i en turkisblå mugge på marmorbakgrunn

Jeg bestemte meg for ikke å kalle denne sitronvalmuedressingen høyprotein i navnet, men med 4g protein per porsjon når de fleste dressinger har mindre enn 0,5g, er denne dressingen definitivt høyprotein sammenlignet med de andre.

Jeg nevner dette bare for å få deg til å føle deg rettferdig når du spiser dette fordi denne saftige sitronsalatdressingen virker for god til å være god for deg! Men jeg lover at det vil smake bedre og være et mye sunnere alternativ enn noe du kan finne i matbutikken.

Jeg skal ikke snakke for mye om det fordi det bare er en salatdressing, men jeg vil si at denne dressingen definitivt har blitt en av mine nye favorittoppskrifter fordi den er enkel å lage og så deilig.

Ruccolasalat med burrata, frukt og prosciutto, kledd med sitron-valmuefrødressingRuccolasalat med burrata, frukt og prosciutto, kledd med sitron-valmuefrødressing

Selvfølgelig kan og bør du bruke denne kremete sitronvalmuefrødressingen på salater (inkludert den som er avbildet ovenfor, som jeg legger ut senere denne uken), men den er også en flott dipsaus til grønnsaker, kalde reker og til og med kyllingkoteletter.

Ja, bare sitt med den ideen et minutt og så gjør det så snart som mulig. Du vil takke meg senere. 😂

Denne oppskriften på kremaktig sitronvalmuefrødressing er laget med honning, men du kan enkelt gjøre den keto-vennlig ved å erstatte erytritol (eller annet ikke-karbo søtningsmiddel), som vil redusere netto karbohydrater til 3 gram per 1/4 kopp servering.

Det er fortsatt god tid til å nyte sommersalater med denne proteinrike sitronvalmuefrødressingen. Hvis du prøver det, vennligst fortell meg hva du synes om det!

sitronvalmuefrødressing i en turkisblå mugge på marmorbakgrunnsitronvalmuefrødressing i en turkisblå mugge på marmorbakgrunn

Dressing med sitron og valmuefrø


5 stjerner 4 stjerner 3 stjerner 2 stjerner 1 stjerne

Ingen anmeldelser

  • Forfatter:

    Melissa Sevigny


  • Total tid:

    5 minutter


  • Innhøsting:

    1 1/2 kopper 1X


  • Kosthold:

    Glutenfri

Beskrivelse

En deilig, kremet sitronvalmuesalatdressing som er glutenfri og fullpakket med protein.


Ingredienser


Enheter


Skala

  • 1/2 kopp lite fett cottage cheese (jeg brukte God kultur)
  • 1/3 kopp 1% melk
  • 3 spiseskjeer honning (eller ikke-karbo søtningsmiddel etter eget valg)
  • 2 teskjeer revet sitronskall
  • 1/4 kopp ferskpresset sitronsaft
  • 1/4 kopp avokadoolje
  • 1/2 ts grovt kosher salt
  • 1 spiseskje valmuefrø


Instruksjoner

  1. Kombiner ingrediensene (unntatt valmuefrø) i en blender eller Magic Bullet foodprosessor og bearbeid til en jevn masse.
  2. Tilsett valmuefrøene og rør i 5 sekunder for å fordele dem jevnt.
  3. Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager. Må ikke fryses.

Notater

Ernæringsinformasjonen for å erstatte honning med erytritol er som følger:

1/4 kopp = 113 kalorier, 11 g fett, 3 g karbohydrater, 0 g fiber, 4 g protein

  • Forberedelsestid: 5 minutter
  • Koketid: 0 minutter
  • Kategori: salatdressing
  • Metode: blender
  • Kjøkken: amerikansk

Ernæring

  • Serveringsstørrelse: 1/4 kopp
  • Kalorier: 145
  • Tykk: 11 g
  • Karbohydrater: 12g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 4g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *