Enkel keto kyllingsalat (+9 alternativer!)

 • By: Jan Helge
 • Date: februar 3, 2023
 • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Enkel keto kyllingsalat (+9 alternativer!)

Hvis jeg vet at jeg kommer til å ha en travel uke, elsker jeg å ha denne Keto kyllingsalaten i kjøleskapet. Det er enkelt å lage, enkelt å spise og enkelt å tilpasse. Og det betyr at jeg kan roe meg ned.

Dette er min klassiske versjon og er en stor del av matlagingsrotasjonen min, sammen med andre keto salater som min keto tunfisk salat og keto egg salat.

Matlaging

Mat spiller en viktig rolle i familien vår, så jeg trenger noen ferdigretter som jeg kan ha for hånden. Ikke bare i tilfelle jeg plutselig blir sulten, men også for å beskytte testoppskriftene mine fra min sultne mann. Det er en forrett eller sandwich som andre enkelt kan lage selv. Som – hvis du er en mesterkokk – vet du, det er *ekte* magi.

Jeg holder tilsetningene ganske minimale her: selleri for friskhet, sitronsaft for lyshet, alltid rødløk, og noen hakkede mandler for crunch og ekstra hjertegodhet. I tillegg får det det bare til å se litt elegant ut. Selv når jeg spiser det rett fra beholderen.

Jeg elsker å lage dette med gresk yoghurt for å gjøre det enkelt. Men la oss være realistiske – det er en ekstra dekadanse ved å bruke majones. Så du er i en vinn-vinn-situasjon her.

Eller vinner-vinner kylling … ok, ok, du skjønner ideen!

En håndfull kjeks, en håndfull bladgrønnsaker, en bolle med knasende salat, en baguette i skiver, en croissantsandwich … jeg kunne fortsette. Denne lavkarbo kyllingsalaten er en deilig liten forrett eller gourmetlunsj. Alt avhenger av hvor sulten du er og din favoritt måte å servere på.

Sunn kyllingsalat, for gevinsten! – Linds x

Er hjemmelaget kyllingsalat høy i karbohydrater?

Mengden karbohydrater i hjemmelaget kyllingsalat avhenger av oppskriften. For å redusere karbohydrater, ikke bestill salater med frukt som tranebær, druer eller epler. Se etter salater med grønnsaker, majones og nøttebunner – denne keto kyllingsalaten er et godt eksempel, med bare 2 g netto karbohydrater per porsjon.

Sunn kyllingsalat ingredienser + erstatninger

 • Majones – Den beste basen for kyllingsalat! Keto gresk yoghurt kan fungere, men den er mindre kremet og inneholder få karbohydrater.
 • Sitronsaft – Saltlake eller hvit eddik vil også fungere. Den biten av syre fullfører smaken av salaten.
 • Kyllingbryst rester eller et butikkkjøpt alternativ vil gjøre det. Gjør dette til en hermetisk kyllingsalat ved å bruke grundig tørket og avflaket hermetisk kylling. Du kan også lage grillet kyllingsalat ved å bruke renset grillet kylling.
 • knuste mandler for en liten knas. Finner du ikke hakkede mandler, bruk gjerne hakkede blancherte mandler (mandler uten skall). Du kan også bytte ut favorittnøttene dine – pekannøtter og valnøtter er flotte.
 • Selleri + rødløk for å fylle opp salaten og legge til enda mer knas.

Hva med keto-vennlige blandinger?

Ovenfor er min klassiske kyllingsalatoppskrift – enkel og klar for alle tillegg du måtte ønske. Her er noen ideer til deg…

1. Kylling pesto salat – tilsett pesto i majones og bytt ut pinjekjerner med mandler. Jeg liker også å tilsette tomater i terninger.

2. Pickle med dill – bytt ut selleri med syltet dill i terninger, sitronsaft med sylteagurkjuice og persille med fersk dill.

3. Kyllingsalat karri – tilsett karri til majones. Hvis det passer matplanen din, legg til rosiner.

4. Bacon, ranch og cheddar – bytt ut halvparten av majonesen med ranch og løk med rødløk. Tilsett kokt og smuldret bacon og revet cheddarost.

5. Bacon, ranch og cheddar – bytt ut halvparten av majonesen med ranch og løk med rødløk. Tilsett kokt og smuldret bacon og revet cheddarost.

6. Middelhavskyllingsalat med gresk yoghurt – Jeg bruker gresk yoghurt (selv om majones også fungerer). Tilsett soltørkede tomater, fetaost, dill og 1 fedd hakket hvitløk.

7. Meksikansk kyllingsalat – Tilsett keto-tacokrydder til majones og bytt ut selleri med paprika.

8. Kyllingsalat med avokado – Mos en avokado og bruk den i stedet for majones!

9. Buffalo kyllingsalat – Bland Franks rødglødende med majones. Tilsett smuldret blåmuggost og bytt ut rødløk med grønn løk.

Slik lager du keto kyllingsalat:

 1. Tilsett majones, sitronsaft, pepper og salt i en stor bolle og rør for å kombinere.
 2. Tilsett kylling, mandler, rødløk og persille og rør til det er godt blandet.

Slik serverer du kyllingsalat (lavkarbo-måten!)

Server din lavkarbo kyllingsalat slik du vil! Noen ideer inkluderer:

 1. kjeks – sjekk ut mine keto-kjeks, linfrø-kjeks eller oste-kjeks. Du kan også kjøpe butikkkjøpte alternativer.
 2. grønnsaker, for eksempel stangselleri, oppskåret agurk eller gulrøtter.
 3. Fylte grønnsaker – ta et hint fra min agurker eller fylt paprika uten ris. Du kan også legge en skje på toppen av en avokadohalvdel.
 4. salat wraps – salatsmør er min favoritt til dette.
 5. Keto brød – Det er flere og flere lavkarbo-kjøpte brødalternativer. Sjekk ut mitt Keto Sandwich Bread for et hjemmelaget alternativ.

Slik oppbevarer du denne enkle kyllingsalatoppskriften

I kjøleskapet, i en lufttett beholder. Før du serverer lavkarbo kyllingsalaten, rør alt godt, da grønnsakene slipper væske mens de sitter og må settes inn igjen.

Flere lavkarbo kyllingsalatoppskrifter

montasje av varianter av kyllingsalat

Keto kyllingsalat

Skriv ut oppskriftsnåler

Porsjoner:6 Porsjoner

Forberedelsestidtjue minutter

Total tidtjue minutter

bruksanvisning

 • Bland majones, sitronsaft, sort pepper og salt i en stor bolle.
 • Tilsett alt annet og rør til det er godt dekket.
 • Spis med skje, i en salatwrap, eller på toppen av en avokado. Nyt!

Vurder denne oppskriften

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Lindseys råd

 1. Majones – hvis du leter etter et alternativ med lavt fettinnhold (riktignok høyere karbohydrater), velg gresk keto-yoghurt.
 2. Kylling – Enhver kokt/terninger eller strimlet kylling vil gjøre her! Noen alternativer inkluderer:
  1. Kokt kylling – Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett kylling (pass på at den er 1-2 tommer nedsenket i vann). Dekk med lokk og kok opp vannet igjen. Etter koking, fjern kjelen fra varmen og ikke fjern lokket på 20 minutter. Sjekk den indre temperaturen før du fjerner, kokt kylling vil bli tilberedt ved 165 F.
  2. kyllingrester
  3. Hermetisk kylling – sørg for å renne av vannet og mos med en gaffel.
  4. Grillet kylling – skrelt.
 3. Mandler – hvis du ikke finner hakkede mandler, hakk gjerne blancherte mandler og bruk i stedet.
 4. Næringsinnhold beregnet for 1 porsjon, hvis du deler denne oppskriften i 6 porsjoner, som er omtrent 1/2 kopp:

Mat

Kalorier: 259kcalTotale karbohydrater: firegramProtein: fjortengramTykk: 21gramNatrium: 380mgFiber: 2gramSukker: engramNetto karbohydrater: 2gram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *