Er asparges keto-vennlig?

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 3, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Er asparges keto-vennlig?

«Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker, og jeg vil bli kompensert hvis du foretar et kjøp etter å ha klikket på lenkene mine.»

Asparges er en kjent grønnsak kjent for sine lange, spisse og skarpe spyd. Men er asparges bra for keto? Kan folk på en keto diett nyte denne grønnsaken mens de er på en keto diett? Fortsett å lese nedenfor for å finne ut!

Dani Vinchek / Shutterstock.com

Hva er asparges?

Asparges er en flerårig blomstrende plante som kommer i grønt, hvitt og lilla. Og det regnes som et av de første vårtegnene.

Denne grønnsaken er kjent for sine tynne stilker og urteaktige smak. Den kan tilberedes på en rekke måter som baking, damping, stuing og grilling. Og den kan også spises rå. I tillegg kan du spise dem separat eller legge dem som ingrediens i en rett.

Næringsverdien av asparges

La oss analysere næringsinformasjonen til asparges for å finne ut om de er ketovennlige eller ikke.

Serveringsstørrelse fem asparges spyd som veier 75 g inneholder 17 kalorier, 0,2 g fett og 3,1 g karbohydrater. Imidlertid inneholder den bare 1,6 g netto karbohydrater, da halvparten (1,5 g) av den totale karbohydratene kommer fra kostfiber. I tillegg inneholder den 1,8 g protein, vitamin A, vitamin C, jern og kalsium.

La oss nå svare på spørsmålet: er asparges keto-vennlig?

Er asparges keto-vennlig? Kan du spise det på keto?

Ja, asparges er faktisk supert for keto. I tillegg til å ha lite nettokarbohydrater, inneholder den også næringsstoffer som er ideelle for et sunt og balansert keto-kosthold.

Sunn hjemmelaget frokost med asparges, eggerøre, avokado og ruccola
Ivanna Pavliuk / Shutterstock.com

Hvor får man tak i asparges

Du kan kjøpe fersk asparges fra lokale supermarkeder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *