Er bananer Keto-vennlige eller ikke?

  • By: Jan Helge
  • Date: august 3, 2022
  • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Hvis du følger en keto-diett og ønsker å inkludere bananer i kostholdet ditt, vet du svaret på spørsmålet: «Er bananer Keto-vennlige?» Denne artikkelen skal utforske spørsmålet og gi deg et svar.

Introduksjon

Keto-dietten har blitt mye populær i det siste, og det er det en god grunn til. Denne dietten med mye fett og lavt karbohydrat kan hjelpe deg å gå ned i vekt, forbedre ditt mentale fokus og klarhet, og til og med bidra til å reversere noen alvorlige helsetilstander.

Men et av de store spørsmålene folk har om kostholdet er hvorvidt bananer er keto-vennlige. Tross alt er de en ganske karbotung frukt.

Så, er bananer keto-vennlige eller ikke? Svaret er … det kommer an på.

Her er en nærmere titt på hvorfor bananer kanskje ikke er ideelle for de som følger en streng keto-diett, samt noen tips for å nyte dem hvis du følger en mer moderat tilnærming til dietten.

bananer keto-vennlig

Bananer og karbohydrater

En av hovedårsakene til at bananer kanskje ikke anses som ketovennlige er på grunn av karbohydratinnholdet. Én middels banan inneholder omtrent 27 gram karbohydrater, ifølge USDA.

Relatert: Keto: Hva er nettokarbohydrater?

Keto Faux bananmuffins

Luftige og luftige, men fulle av smak, disse keto bananmuffinsene er fantastiske.

FÅ OPPSKRIFTEN

Luftige og luftige, men fulle av smak, er disse keto-bananmuffinsene fantastiske til frokost og lunsj.  Denne oppskriften på lavkarbo muffins uten sukker tilsatt!  #keto #lowcarb #muffins #ketomuffins #lowcarbmuffins #ketodessert #frokost

Er bananer Keto-vennlige?

Keto-dietten har blitt stadig mer populær de siste årene, og mange leter etter keto-vennlig mat som de kan nyte uten frykt for å forstyrre kostholdet. Bananer er en typisk mat som folk lurer på, siden de er høye i karbohydrater. Det er imidlertid et par ting å huske på angående bananer og keto-dietten.

Først er det viktig å merke seg at ikke alle bananer er skapt like. Noen bananer inneholder mer sukker og karbohydrater enn andre. For det andre påvirker bananens modenhet også karbohydrat- og sukkerinnholdet. En moden banan vil ha mer sukker og karbohydrater enn en mindre moden banan.

Når det er sagt, inneholder en enkelt banan fortsatt rundt 30 gram karbohydrater, noe som er altfor høyt for de fleste på keto-dietten. På den annen side har en keto-vennlig mat som avokado bare omtrent 2 gram karbohydrater per porsjon. Så selv om bananer kanskje ikke er helt forbudt på lavkarbodietten, bør de definitivt ikke spises på keto.

Men hvis du følger en lavkarbo- eller paleo-diett, kan du sannsynligvis inkludere bananer i kostholdet ditt med måte

i slekt:

Konklusjon

Det er mye debatt om hvorvidt bananer er keto-vennlige eller ikke.

Mens de inneholder karbohydrater, har de også mange andre næringsstoffer som gjør dem til et godt valg for folk på lavkarbo- eller paleo-diett.

På den annen side er de relativt høye i karbohydrater og sukker, så de er ikke det beste valget hvis du vil forbli i ketose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *