Er epler Keto-vennlige? | Totalt karbohydrater | Alternativer

 • By: Jan Helge
 • Date: februar 7, 2022
 • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!


Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Et middels eple veier rundt 200 gram som har 27 karbohydrater og bare 4,8 gram fiber. Det er også 20,8 gram sukker i dette eplet. (kilde) Derfor, som en generell regel, er dette grunnen til at epler ikke er keto-vennlige.

derimot, avhengig av hvor mye av et eple du spiser på keto-dietten, kan du forbli i ketose hvis du har noe av et eple. Hvis du fortsatt vil ha epler, ta en skive eller to. Test gjerne blodet for ketoner hvis du vil være streng med det.

Krabbeepler er ketovennlige epler med kun 5 gram karbohydrater for hvert lite eple. Vær oppmerksom på at denne varianten ikke er søt i det hele tatt. Dessuten er det ikke bra for mennesker å spise frøene, så hold deg unna dem.

Hoppe til:

Karb teller i epler

Avhengig av eplesort og størrelse varierer karbotallet sammen med prosenten av naturlig sukker. Sammenligner du eplene nedenfor i handlekurven, vil Red Delicious være den du unngår mest, og krabbeepler ville være greit å spise på en keto-diett. Bare ikke spis frøene til krabbeeplet.

Apple navn Størrelse Karbohydrater Fiber Sukker*
Rosa dame 200 gram 28.6 6.4 20.8
Honeycrisp 200 gram 29.4 3.4 24.8
Fuji-epler 200 gram 31.2 4.2 26.6
Granny smith 200 gram 28.2 5 21.2
Gala 200 gram 29.6 4.2 23.6
Rød deilig 200 gram 29.6 4 24.4
Krabbeeple (*) 35 gram 5 1
*Sukkeret er naturlig forekommende. All ernæringsinformasjon er fra USDA nettsted, men krabbeeplet.

Er matlagingsepler Keto-vennlige?

Selv om de pleier å være mindre søte og mer syrlige, er kokepler fortsatt ikke keto-vennlige. Granny Smith-eplet er et godt eksempel på et matlagingseple. Tabellen ovenfor viser at for 200 gram (middels størrelse) av det grønne eplet er det 28 karbohydrater i det. Karbohydratene er fortsatt for høye.

Keto Apple-erstatninger

De beste alternativene til å bruke epler på et lavkarbokosthold er jicama og chayote squash. Per kopp eller ca. 130 gram har jicamaen 5,1 netto karbohydrater mens chayoten har 3,8 netto karbohydrater. Mange sukkerfrie matbloggere vil bruke chayote-squash i ketobakte epleoppskrifter.

Jicama

For 1 kopp (130 gram) jicama er det totalt 11,5 karbohydrater og 6,4 gram fiber med 2,3 gram sukker. (kilde) Jicama kan beskrives som en blanding mellom et eple og en vannkastanje. Den er sprø og har en litt søt nøtteaktig smak.

skiver av jicama - er epler Keto-vennlige? | Totalt karbohydrater | Alternativer

Chayote squash

For 1 kopp (132 gram) chayote squash er det 6 karbohydrater og 2,2 gram fiber med 2,2 gram sukker. (kilde) Chayote squash har en litt søtlig og hint av agurksmak. Det gir også en god crunch.

Chayote i kurv - Er epler Keto-vennlige? | Totalt karbohydrater | Alternativer

Hvordan få eplesmak på en lavkarbodiett

Eplepai krydder

I butikken kan du kjøpe pulverkrydder som er en blanding av andre krydder som får det til å smake eplepai. Det er faktisk det jeg brukte i Apple Crisp Macchiato-oppskriften min.

Eplecidereddik

Eplecidereddik har ingen karbohydrater. Det er eplejuice som har blitt fermentert. Gjær tilsettes saften og gjæren spiser opp sukkeret og gjør drikken om til alkohol. (kilde) Denne eddiken har mye syre i seg og kan skape problemer hvis du drikker den rett. Vanligvis når det brukes i oppskrifter, brukes ikke mye av det.

Eplesmaksekstrakt

Å bruke smaksekstrakter er en fin måte å tilsette smak uten karbohydrater. Jeg prøver å bruke disse ofte i oppskrifter med sukkerfrie søtningsmidler til dessertoppskrifter.

Te med eplesmak

Hvis du ønsker å lage en varm drikke med eplesmak, vil det fungere bra å bruke te. Det finnes te med eplesmak på markedet. Venninnen min Trina laget faktisk en sukkerfri varm eplecider oppskrift med te.

keto eplecider - Er epler Keto-vennlige? | Totalt karbohydrater | Alternativer
Bilde fra www.trinakrug.com

For å bekrefte er ikke epler keto-vennlige. Imidlertid er det mange måter å få smaken av epler på i mange oppskrifter. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *