Er kassava mel keto?

  • By: Jan Helge
  • Date: august 8, 2022
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Lurer du på om kassavamel er ketovennlig? Les videre for å finne ut!

Denne typen mel er laget av røttene og knollene til kassavaplanten, og som annen stivelse kan den brukes til å lage brød, kaker, bakverk og mer. Men fordi den er høy i karbohydrater og ikke er veldig næringsrik, bør du bruke den med måte på en keto-diett.

Hva er kassava

Cassava er en knollaktig rotgrønnsak som er hjemmehørende i de lavtliggende regnskogene i Sør-Amerika. Den tilhører yam-familien og har blitt dyrket i århundrer i deler av Afrika og Asia. Cassava blir vanligvis behandlet til mel, stivelse, panering og flis. Det kan også brygges til øl eller destilleres til alkohol. Cassava er en utmerket kilde til kostfiber, kalium, magnesium og vitamin C. Den kan også inneholde noen vitaminer A og B6. Cassava er et sunt alternativ til andre stivelsesholdige matvarer som poteter og søtpoteter. Cassava inneholder relativt lave nivåer av mettet fett, kolesterol og natrium.

Hvordan lages maniokmel?

Cassava-mel er laget av roten til kassava-planten. Maniokrot kokes og males deretter til et fint pulver. Dette pulveret blandes deretter med andre ingredienser for å skape ønsket konsistens. Cassava mel kan brukes i en rekke bakeoppskrifter, inkludert brød og kaker.

keto-vennlig cassava mel

Hvorfor maniokmel ikke er bra for Keto-dietten

Cassava mel er et lavkarbo, fiberrikt korn som ofte brukes i afrikanske og karibiske retter. Det anbefales imidlertid ikke for personer på keto-dietten fordi det er høyt innhold av netto karbohydrater. Cassava mel er høy i karbohydrater, inkludert maltose og glukose, som kan utløse sukkertrang og energiutbrudd. Den inneholder imidlertid også kostfiber, som kan bidra til å regulere blodsukkernivået. I tillegg er kassavamel en god kilde til magnesium, kalium og vitamin B6.

Alternativer til cassava mel hvis du er på en keto diett

kokosmel

Kokosmel er laget av malt kokoskjøtt. Den er høy i fiber og lav i sukker eller karbohydrater, noe som gjør den til et godt valg for folk på en keto-diett. I tillegg til å være en god kilde til karbohydrater, er kokosmel også en god kilde til sunt fett, inkludert enumettet og flerumettet fett.

Mandelmel

Mandelmel er en flott erstatning for vanlig mel på en keto-diett. Den har en lavere glykemisk indeks enn de fleste andre meltyper, så blodsukkeret stiger ikke like raskt. I tillegg er mandelmel rik på magnesium, som kan hjelpe deg med å kontrollere blodsukkernivået og gi andre helsemessige fordeler. Mandelmel kan også brukes i stedet for annet nøttemel for å lage keto brød, bakverk og keto kaker.

Solsikkefrømel

Hvis du er på en keto-diett eller bare prøver å kutte ned på karbohydrater, kan solsikkefrømel være et alternativ. Solsikkefrømel er laget av malte solsikkefrø. Den har en lav glykemisk indeks, noe som betyr at den ikke vil øke blodsukkernivået som noen andre typer karbohydrater. Det er også en god kilde til magnesium, sink og vitamin E. Selv om solsikkefrømel ikke er en fullstendig erstatning for nøttemel, kan det brukes i mange keto-oppskrifter for å gi dem en nøttefri smak og tekstur.

Gyldent linfrømåltid

Leter du etter et keto-vennlig måltid som ikke krever komplisert matlaging? Se ikke lenger enn gyllent linfrømel! Dette næringsrike og deilige alternativet kan enkelt innlemmes i enhver keto-diettplan. Her er fem enkle måter å nyte gylne linfrø på:

  • Legg den til morgenhavregrøten for å starte dagen med næringsverdi.
  • Bruk den som erstatning for brødsmuler i oppskrifter.
  • Bland den med andre ingredienser for å lage en keto-müslibar.
  • Bruk den som base for keto-tortillas eller wraps.
  • Prøv å lage en keto-suppe med den som hovedingrediens.

Lupinmel

Lupinmel ligner på hvete, men inneholder færre karbohydrater og mer protein. Den kan brukes til å lage brød, pasta og andre bakevarer. Dette melet er også et godt valg for folk på en keto-diett fordi det er lite karbohydrater.

Konjac mel

Det er en grunn til at konjacmel blir mer og mer populært i keto-samfunnet – det er et fantastisk tillegg til lavkarbodietten din! Konjacmel er laget av malt konjacrot og er en utmerket kilde til fiber, mineraler og vitaminer. I tillegg til å være en fantastisk keto-stift, kan konjacmel også brukes som fortykningsmiddel i sauser og sauser, eller som erstatning for hvetemel i bakeoppskrifter.

eikenøtt mel

Hvis du er ute etter en lavkarbo-, keto-melerstatning, kan eikenøttmel være det perfekte alternativet for deg. I motsetning til andre mel laget av hele korn, er eikenøtt mel laget av malte stekte eikenøtter. Dette gjør det til et godt valg hvis du ønsker å redusere karbohydratinntaket eller følge en ketogen diett.

Konklusjon

Cassava mel er en type mel laget av kassava røtter. Dette er ikke et keto-vennlig mel, da det inneholder mye karbohydrater. Cassava-mel kan brukes i både søte og salte oppskrifter, men det er best å unngå det hvis du er på en keto-diett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *