Er Keto-dietten trygt for kolesterolpasienter? – Keto diett

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 29, 2023
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Ketogene dietter er restriktive dietter som krever at folk spiser store mengder fett, moderate mengder protein og minimalt med karbohydrater. Denne fordelingen av næringsstoffer kan forårsake angst hos personer som lider av ubalanserte kolesterolnivåer.

Bekymringen er ganske berettiget, siden diettere får opptil 80 % av kaloriene sine fra fett hver dag. Dette betyr at du kommer til å spise mye fett per dag, og for å dekke dette daglige behovet kan du ofte ende opp med å velge usunne fettkilder, som igjen kan øke kolesterolnivået i blodet. Noe forskning tyder også på at ketose resulterer i lavere nivåer av godt kolesterol, kalt high-density lipoprotein (HDL), mens det også øker dårlig kolesterol, kjent som low-density lipoprotein (LDL). Derfor kan det hende at keto-dietten ikke passer for alle.

Siden den gang har det vært mange motstridende studier som ofte kommer til forskjellige resultater. Noen hevder at keto-dietten ikke er egnet for pasienter med hjerte- og karsykdommer da det kan øke kolesterolnivået, mens andre hevder at det ketogene kostholdet faktisk, i motsetning til hva folk tror, ​​kanskje ikke er så ille for kolesterolet ditt, som mange kanskje. telle.

Til slutt kan vi si at økningen eller reduksjonen i kolesterol utelukkende avhenger av kvaliteten på keto-dietten han følger. Det finnes forskjellige typer keto-dietter. Så velg alltid den som passer din helsetilstand. Besøk også legen din regelmessig og hold kolesterolnivået under kontroll. Og du kan få keto-planen til å fungere bra for deg, selv om du har høyt kolesterol.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *