Er kjøtt bra for ketoburgere?

  • By: Jan Helge
  • Date: desember 25, 2022
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Mange liker den velsmakende og saftige smaken av kjøtt til hamburgere. Men er hamburgerkjøtt ketovennlig? Fortsett å lese nedenfor for å finne ut.

koss13 / Shutterstock.com

Hva er hamburgerkjøtt?

Kjøtt til hamburgere er for det meste laget av kjøttdeig. Og det er tider når ordene «hamburger» og «kjøttdeig» brukes om hverandre. Det er imidlertid en liten forskjell mellom dem.

Hakkekjøtt er storfekjøtt som er finhakket med kniv eller kjøttkvern. Ikke bare brukes det til å lage hamburgere, men det er også hovedingrediensen i andre retter som kjøttkaker, kjøttboller, pølser, hjemmelagde paier og lasagnesaus.

Det som gjør hamburgerkjøtt annerledes er at ekstra storfefett kan tilsettes, men det kan ikke kjøttdeig. Du bør imidlertid være oppmerksom på at mengden fett ikke kan overstige totalt 30 %.

Næringsverdi av kjøtt for hamburgere

Før vi svarer på spørsmålet «er hamburgerkjøtt ketovennlig?», la oss først analysere dens ernæringsmessige informasjon.

3 gram kokt hamburgerkjøtt eller kjøttdeig inneholder 232 kalorier, 15 gram totalt fett og null karbohydrater. Den inneholder også 74 mg kolesterol og 21 g protein. I tillegg har den kalsium (25 mg) og kalium (241 mg).

Er kjøtt bra for ketoburgere? Kan du spise det på keto?

Ja, hamburgerkjøtt er keto-vennlig. Dette er fordi det er høyt i fett (15 g per 3 oz servering) og inneholder ingen karbohydrater. I tillegg er det også en god kilde til protein.

Nærbilde av hamburgerkjøtt grillet på grillflamme
Bryte ned veggene / Shutterstock.com

Hvor får man kjøtt til hamburgere

Du kan enkelt kjøpe hamburgerkjøtt i din lokale matbutikk. Eller du kan kjøpe online fra Amazon. Her er vårt beste valg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *