Er Taro bra for Keto?

  • By: Jan Helge
  • Date: august 8, 2022
  • Time to read: 2 min.

Sharing is caring!

Taro-blader er store, mørkegrønne, hjerteformede grønnsaker som folk bruker i en rekke retter. Men er taro keto-vennlig? La oss finne det ut!

Gv Image-1 / Shutterstock.com

Hva er taro blader?

Taro-blader er bladene til taro-planten. Og de faller inn under kategorien grønnsaker som kalles mørke bladgrønnsaker, sammen med spinat og grønnkål.

Disse bladene er hjerteformede og dyrkes ofte i subtropiske og tropiske områder. Det er derfor de er en stift i kjøkkenene i Sør-Asia, Afrika og Oseania.

Å spise taroblader rå anbefales imidlertid ikke og kan være giftig. Derfor koker folk dem vanligvis to ganger under matlagingen.

Næringsverdi av taro blader

La oss analysere ernæringsinformasjonen til taro-blader før vi svarer på spørsmålet «Er taro-blader keto-vennlige?»

En taro blader som veier 20 g inneholder 4,8 kalorier, 0,1 g totalt fett og 0,8 g totalt karbohydrater. Den har bare 0,4 g netto karbohydrater fordi halvparten av dens totale karbohydrater kommer fra kostfiber. I tillegg inneholder den også 92 mg kalium, 0,4 mg natrium og 0,5 g protein.

Er Taro bra for Keto?

Ja, taro-blader er keto-vennlige, og du kan definitivt bruke dem i keto-måltidene dine. Ett blad inneholder bare 0,4 g netto karbohydrater og inneholder næringsstoffene som kan gjøre et keto-kosthold sunt.

Filippinsk rett med knuste eller hele taroblader med kjøtt tilberedt i tykk kokosmelk
DV Edwards / Shutterstock.com

Hvor kan jeg få tak i taro blader?

Du kan få ferske og tørkede taroblader fra Amazon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *