Disse lagde jeg til bursdagen min og de ble en kjempe-hit, selv for de som ikke spiser lavkarbo! Venninna mi med glutenallergi ble dessuten overlykkelig over å høre at det ikke var hvete i hverken muffins eller kake 🙂 Jeg har brukt denne oppskriften fra Grethe B med et par småjusteringer (hovedsaklig kokosmasse i bunnen). Det jeg liker med oppskriften er at den ikke krever en masse dyre spesialingredienser utover sukrin.
sjokolademuffins lavkarbo lchf
Ingredienser (ca 14 stk):
Bunn:
100 g malte hasselnøtter
100 g malte valnøtter
100 g kokosmasse
100 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade (86 %)
1/2 dl sukrin
frøene fra en vaniljestang/vaniljeekstrakt (jeg brukte en halv vaniljestang + 5 dråper eksrakt)
150 g kremost
4 store egg (eller 5 små)
1,5 toppet ts. Bakepulver
Topping:
300 g kremost
100 g smør
0,5 dl sukrin
noen dråper natreen (kan sløyfes)
noen dråper rød konditorfarge
Fremgangsmåte:
Bunn:
Mal opp nøttene med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Jeg har bare stavmikser så nøttene blir litt grove, men det er bare godt. Visp sammen egg, kremost og sukrin mens du smelter sjokolade og smør over lav varme. Bland alle ingredienser og smak til med sukrin.
Ha i muffinsformer og stek på 180 grader i 15-20 minutter.
Topping:
Smelt smør og miks det med kremost, sukrin og noen dråper natreen. Ha i konditorfarge mens du rører frem til ønsket fargeresultat. Er toppingen veldig løs så vent litt før du sprøyter den på cupcaksene med kremsprøyte (du kan ha den i kjøleskap for at den skal stivne raskere), den skal være ganske fast, og ikke være rennende! Muffinsene må være avkjølt før du kan ta på toppingen. Dekorer cupcaksene som ønsket, jeg kjøpte kakepynt i sverige, som ikke er lavkarbo. Sett de ferdige muffinsene i kjøleskap om de ikke skal serveres med en gang.
sjokolademuffins lavkarbo lchf
Velbekomme 🙂
Næringsinnhold
Fett 89 %
Protein 7 %
Karbohydrat 4 %
Alkohol 0 %