Ingredienser
- 1 pakke fårikålkjøtt
- 1/2-1 kål
- Hele pepperkorn
- Salt og pepper
Høst er fårikåltid og jeg må ha en fårikålmiddag i september ellers er det ikke riktig høst !! Enkel grei middag som nærmest gjør seg selv og de ferreste trenger oppskrift på .
For de få som må minnes på fremgangsmåten:
Legg kjøtt og kål er lagt lagvis i gryta. Drysse salt og pepper og hele pepperkorn mellom lagene. Noen bruker ha mel mellom lagene også for å jevne kraften litt, men det er helt unødvendig. Det er nok karbohydrater i kålen. Hell på vann 3-4 dl alt etter størelsen på gryta og la det hele småkoke i 3 timer ca til kjøttet er mørt og løsner fra beina. Ikke rør rundt i gryten det vli bare ødelegge kåle, Server rykende varm og nyt !
Potet klarer jeg meg fint uten også til fårikål