Fårikål

  • By: Jan Helge
  • Date: mai 6, 2022
  • Time to read: 1 min.

Ingredienser

  • 1 pakke fårikålkjøtt
  • 1/2-1 kål
  • Hele pepperkorn
  • Salt og pepper

Høst  er fårikåltid og jeg må ha en fårikålmiddag i september ellers er det ikke riktig høst !! Enkel grei middag som nærmest gjør seg selv og de ferreste trenger oppskrift på .

For de få som må minnes på fremgangsmåten:

Legg kjøtt og kål er lagt lagvis i gryta.  Drysse salt og pepper og hele pepperkorn mellom lagene.  Noen bruker ha mel mellom lagene også for å jevne kraften litt, men det er helt unødvendig.  Det er nok karbohydrater i kålen.  Hell på vann 3-4 dl alt etter størelsen på gryta og la det hele småkoke i 3 timer ca til kjøttet er mørt og løsner fra beina.  Ikke rør rundt i gryten det vli bare ødelegge kåle,  Server rykende varm og nyt !

Potet klarer jeg meg fint uten også til fårikål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.