Fordeler med elektrolyttdrikker på en Keto-diett

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Et aspekt som oftest blir oversett ved overgang til keto-diett er det skiftende behovet for elektrolytter.

Hvorfor trenger du mer elektrolytter på keto?

Når du går over til et lavkarbokosthold, beholder ikke kroppen lenger salt og vann, og av denne grunn kan noen mennesker gå ned 5 kilo på en uke (de går ned i vekt på grunn av vann). Det er en ulempe med det faktum at du ikke kan beholde nok vann og salt, og du må ta en rekke mineraler for å erstatte disse tapte elektrolyttene.

Det er fortsatt debatt blant eksperter, men alle er enige om at kroppen på en keto-diett krever ca 5 gram natrium, 500-600 mg magnesium og samme mengde kalsium for å fungere optimalt.

I et lavt natriummiljø blir blodstrømmen forstyrret, og dette kan påvirke nyrene når de begynner å skille ut kalium for å opprettholde balansen. Lave natriumnivåer kan også forårsake overdreven tørste, noe som øker væskeinntaket og fremmer utskillelsen av flere elektrolytter.

Det er en ond sirkel, og det er her den fryktede keto-influensaen starter, hvor du kan føle deg svak eller ha hodepine, hjernetåke eller til og med miste muskelmasse.

Hvordan takle keto-influensa?

Det er to tilnærminger til å håndtere keto-influensa. Man kan begynne å kjøpe mineralforsterket vann, natriumkapsler eller til og med ketovennlige elektrolyttdrikker. Sportsdrikker inneholder også en god balanse av elektrolytter, vitaminer og mineraler og er et godt alternativ når du er på farten. Bare sørg for at du velger den sukkerfrie versjonen.

Mens de fleste av disse kosttilskuddene finnes på Amazon, kan dessverre noen av dem være dyre eller ikke tilgjengelige i visse regioner. Heldigvis finnes det flere hjemmelagde oppskrifter som er enkle å lage, kalorifattige og rimelige.

Men først, hva er fordelene med elektrolyttdrikker?

Teknisk sett er elektrolytter salter som hjelper til med å lede elektrisitet når de blandes med vann. Denne egenskapen lar dem utføre viktige funksjoner i kroppen.

Å ta en elektrolyttdrikk daglig kan også hjelpe med:

 • Kontroll av væskebalanse.
 • Regulering av blodtrykk.
 • Hjelper musklene til å trekke seg sammen, inkludert hjertet.
 • Opprettholde riktig surhet i blodet (pH).

Noen vanlige elektrolytter er natrium, klorid, kalium, magnesium og kalsium. De finnes også i tilskuddsform på apoteket.

Hvilke enkle oppskrifter på elektrolyttdrikker kan du lage hjemme?

Hvis du ikke vil bruke penger på dyre kosttilskudd, er her noen lettlagde elektrolyttdrikker fra hjemmelaget mat.

Den enkleste Keto-elektrolyttdrikken

Den enkleste oppskriften inkluderer sitronsaft og salt (helst Himalayasalt, siden det har flere mineraler enn vanlig bordsalt):

 • ¼ teskje Himalayasalt
 • 8 oz vann
 • 2 ss sitronsaft (ferskpresset eller se etter sukker hvis ferdigpakket)

Bare rør alt sammen til saltet løser seg opp. Prøv å drikke det etter måltider eller med måltider, da drikken er ganske sur og kan forårsake mageproblemer.

Hvis du vil kan du erstatte sitronsaften med limejuice (lime er en god kilde til magnesium og kalium).

Lemonade-stil keto elektrolyttdrikk

Hvis du foretrekker noe lett og forfriskende gjennom dagen, prøv denne oppskriften:

 • 4 eller 5 glass vann
 • 2 lime, juice
 • ¼ teskje Himalayasalt
 • noen dråper flytende stevia

Denne holder seg godt i kjøleskapet og er noe du kan drikke hele dagen for å holde deg hydrert og forhindre keto-influensasymptomer.

Krydre keto-elektrolyttdrikken din med disse ingrediensene

Mynte og/eller ingefær: Hvis du føler at du vil tilsette smak til drinken din, prøv å tilsette mynte eller ingefær. Begge ingrediensene har antivirale og antibakterielle egenskaper, samt antioksidanter og gir drikken en frisk smak. Karbohydratinnholdet i dem er ubetydelig, så det vil ikke være noen effekt på ketose.

Appelsinjuice: Hvis sitroner og lime er for sure for deg, kan du erstatte dem med appelsinjuice, men hvis du nærmer deg den daglige karbohydratgrensen, husk at appelsinjuice (fordi den har mer sukker) vil tilføre to gram karbohydrater til kosthold. drikke.

Magnesium eller kaliumpulver: Hvis det er tilgjengelig i ditt område, kan du også legge til 1 teskje magnesium- eller kaliumpulver til drinken din.

Usøtet te eller musserende vann: Hvis du vil ha mer smak, bytt ut vannet med usøtet te eller musserende vann.

Agurk juice: Og hvis du vil være litt eksentrisk og sjokkere de rundt deg, er pickle et annet godt alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *