Fordeler med hampfrø på Keto-dietten

 • By: Jan Helge
 • Date: august 3, 2022
 • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Markedet for alle ting «hamp» eller cannabis sativa har blomstret de siste par årene. Hampfrø er et slikt hampprodukt vi ser i hyllene overalt. De har en behagelig nøtteaktig smak og kremet tekstur når de tilberedes. De regnes også som en supermat fordi de er rike på essensielle næringsstoffer, inkludert protein og omega-3-fettsyrer.

på keto-dietten, hampfrø kan gi sunt fett, protein, vitaminer og mineraler. I tillegg er de en populær havreerstatning på lavkarbodietter på grunn av deres tendens til å bli kremete når de kokes eller bløtlegges.

Her er mer om fordelene ved å inkludere ketohampmåltider i ukeplanen din.

Hva er hampfrø?

Hampfrø er frøene til cannabis sativa anlegg. De brukes kommersielt til å lage hampfrøolje og til direkte forbruk. Til tross for hva noen kanskje tror, ​​inneholder ikke hampfrø psykoaktive stoffer som THC som noen andre deler av hampplanten.

Hampfrø selges hele med deres mørkebrune skall eller skall. Sistnevnte, også kjent som hamphjerter, er den mest populære typen som brukes til å lage energikuler, småkaker og en havremelerstatning.

keto hamp frø

Hamphjerter er mørkegule til lysegrønne i fargen med en distinkt nøtteaktig smak som er litt som en krysning mellom valnøtter og pinjekjerner. De er sprø når de er rå, men seige og kremete når de tilberedes. Deres eneste ulempe er at de er dyre sammenlignet med andre spiselige frø, som solsikke-, chia- eller linfrø. De kan koste rundt $10 per pund.

Er hampfrø Keto?

Ja, hampfrø er absolutt keto-vennlige. For eksempel har en 3-ss porsjon 1,4 g netto karbohydrater, 14 g fett, og 9,5 g protein [1]. Med andre ord har hampfrø de perfekte keto-makroene!

Fettet i hamphjerter er av høy kvalitet. Den er hovedsakelig sammensatt av flerumettede fettsyrer (PUFA), med 60 % omega-6 fettsyrer og 18 % omega-3 fettsyrer [2]. I tillegg er disse bittesmå frøene også rike på enumettede fettsyrer (MUFA). PUFA er de eneste to essensielle fettene vi trenger for å få fra mat, mens MUFA er kjent for sin beskyttende rolle i hjertehelsen.

Når det gjelder proteinet i hampfrø, inneholder de alle de 9 essensielle aminosyrene i ulik grad. Fjerning av skroget øker i tillegg frøets proteinfordøyelighet, som er større enn for korn, nøtter og til og med belgfrukter. [3]. Foruten å gi alle de riktige makroene, er hamphjerter rike på noen vitaminer og mange mineraler, spesielt vitamin E, jern, magnesium, fosfor, sink og mangan.

Fordeler med hampfrø på Keto-dietten

Hampfrø er lavkarbo og næringsrike, noe som kan være grunn nok til å nyte i lavkarbolivsstilen din. Men de er dyre sammenlignet med de fleste andre frø. For å hjelpe deg med å avgjøre om spluringen faktisk er verdt det, her er fordelene med keto hamp måltider:

Næringsrik

Keto-slankere, som alle andre, må ha et balansert og variert kosthold for å holde seg frisk. En måte å gjøre det på er å inkludere næringsrike matvarer som hampfrø i din ukentlige måltidsplan. Hampfrø gir store mengder essensielle aminosyrer, mineraler og fett i en liten porsjon.

Allsidig

Ikke alle frø har allsidigheten til hamphjerter. Deres unike tendens til å bli seige og myke når de tilberedes, gjør dem til et utmerket tillegg for en rekke salte og søte måltider. En allsidig ingrediens er alltid velkommen på regimenterte dietter som keto.

Sunn

Hampfrø har balanserte makroer, essensielle mineraler og en rekke nyttige forbindelser som steroler og bioaktive peptider, som alle har en rekke helsemessige fordeler [4]. Forskere mener hampfrø kan være gunstig for metabolsk, kardiovaskulær og cellehelse.

Velsmakende

Det er lettere å holde seg til enhver diett når det er hyggelig. Hamphjerter er behagelig nøtteaktige med en seig, men kremet tekstur. Det er enkelt å lage smakfulle måltider med denne ingrediensen og nyte slankeforsøkene underveis.

Hvordan bruke hampfrø

De fleste hampfrø i butikkene selges med skall og klare til konsum. Hvis du liker det disse bittesmå, men mektige frøene har å tilby, men ikke vet hvordan du bruker dem, her er et par ideer til ketohamp for å komme i gang:

Dryss over måltidene

Du kan spise rå hampfrø drysset over smoothies, yoghurt eller salater. Du kan også strø dem over keto brød eller muffins før steking.

I muffins eller kaker

Legg en håndfull eller flere hamphjerter til muffins eller informasjonskapsler for ekstra protein og smak. Her fungerer de godt som en allergivennlig erstatning for nøtter.

I keto granola

Hamphjerter er en populær ingrediens i keto granola. Du kan imidlertid lage dine egne hjemme ved å kombinere hampfrø med ingredienser som chia, gresskarfrø og smør i en foodprosessor og bake til de er sprø.

I keto «havregryn»

En av de mer populære bruksområdene for hamphjerter på keto er i stedet for havre. De fleste keto-hamp havregrynoppskrifter kombinerer et par teskjeer hamphjerter med linmel eller chia og andre lavkarbo ingredienser for å lage den tykke og kremete teksturen til vanlig havregryn.

Sammendrag

Siden de er lavkarbo, men næringsrike og med en unik smak og tekstur, vinner hamphjerter mange keto-spiseres hjerter (ingen ordspill ment). Selv om de er dyrere enn de fleste frø, kan hamphjerter være verdt de ekstra kostnadene, takket være deres kvalitetsprotein og allsidighet.

Det er vanskelig å finne en lavkarbo-ingrediens som kan erstatte korn på keto-dietten. Hamphjerter er tilfeldigvis en sjelden perle som brukes til å lage granola- og havrealternativer som kan gjøre morgenene dine mer håndterbare og mer næringsrike. Men om du finner dem verdt de ekstra pengene er opp til deg.

Referanser:

  1. United States Department of Agriculture (USDA) Agricultural Research Service. matdatasentral. Frø, hampfrø, avskallet. april 2019. https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170148/nutrients
  1. Majewski M, Jurgoński A. Effekten av hamp (Cannabis sativa L.) frø og hampfrøolje på vaskulær dysfunksjon hos overvektige Zucker-hannrotter. Næringsstoffer. 2021;13(8):2575. Publisert 2021 27. juni. doi:10.3390/nu13082575
  1. House JD, Neufeld J, Leson G. Evaluering av kvaliteten på protein fra hampfrø (Cannabis sativa L.)-produkter gjennom bruk av den proteinfordøyelighetskorrigerte aminosyrescoremetoden. J Agric Food Chem. 2010;58(22):11801-11807. doi:10.1021/jf102636b
  1. Farinon B, Molinari R, Costantini L, Merendino N. Frøet av industriell hamp (Cannabis sativa L.): Ernæringsmessig kvalitet og potensiell funksjonalitet for menneskers helse og ernæring. Næringsstoffer. 2020;12(7):1935. Publisert 2020 29. juni. doi:10.3390/nu12071935

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *