Fordeler og ulemper med Keto-dietten

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 7, 2022
  • Time to read: 7 min.

Sharing is caring!


Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

spurte jeg på Facebook side og gruppe hva en pro av ketogen diett er for dem bortsett fra vekttap. Her er hva de fortalte meg; ingen flere fordøyelsesproblemer, bedre fokus, mer energi, forbedring av hypotyreose, helse, stabilt blodsukker.

Nedenfor er enda flere fordeler på den ketogene dietten sammen med noen ulemper.

Hoppe til:

Fordeler med en ketogen diett

1. Reduserer epilepsianfall

En studie viste at den klassiske keto-dietten ga en betydelig høyere rate for «anfallsfrihet» etter 3 måneder sammenlignet med den modifiserte Atkins-dietten for de 1-2 år gamle. Den modifiserte Atkins-dietten viste færre alvorlige bivirkninger av anfall. (kilde)

En annen studie viste at keto-dietten hjalp barn med å redusere antallet anfall som hadde uløselig epilepsi sammenlignet med barn som ikke ble satt på en keto-diett. (kilde)

2. Forbedret kolesterol

Det er studier som viser at en ketogen diett kan forbedre kolesteroltallet for enkeltpersoner. (kilde 1, kilde 2, kilde 3)

EN studere hvor folk spiste en keto-diett eller en diett med lavt fettinnhold, viste at for de på en keto-diett ble ikke total LDL lavere, men det begynte å lage flere store LDL og mindre små tette LDL-partikkelstørrelser. Denne endringen kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Det er en studere som viser å se på LDL-partikkelstørrelsen (stor og liten) er en bedre måling å se på sammenlignet med hvor mye LDL som er i blodet.

En 12-ukers studie viste at en keto-diett med 12 % karbohydrater, 59 % fett og 28 % protein, viste en reduksjon i triacylglycerol på 51 % og en økning på 13 % av HDL med en reduksjon av totalt kolesterol/HDL-forhold på 14 %.

Om 12 uker til studere, forbedret de på en spansk ketogen middelhavsdiett sine triacylglyserid- og HDL-tall. Triacylglyseroler ble redusert med 51,26 % (224,86 mg/dL til 109,59 mg/dL) og HDL økte fra 44,44 til 57,95 mg/dL.

Den spanske ketogene middelhavsdietten er en ketodiett med «inkorporering av jomfruolivenolje som den viktigste kilden til fett (> eller = 30 ml/dag), moderat inntak av rødvin (200-400 ml/dag), grønne grønnsaker og salater som hovedkilden til karbohydrater og fisk som hovedkilden til proteiner. (kilde

dame som tester blodsukkeret hennes - Fordeler og ulemper med Keto-dietten

3. Redusert blodsukker

Keto-dietten kan hjelpe de som sliter med høyt blodsukker. Anekdotisk ser jeg at dette blir sagt av mange som har diabetes, inkludert min type 1-diabetiker.

La oss snakke om forskningsstudier. Det er 2 studier som varte i 12 uker som har vist glukosetallreduksjon hos de som spiste en ketogen diett. (kilde 1, kilde 2)

Den første studere viste at fastende plasmaglukose gikk fra 118,81 mg/dL til 91,86 mg/dL.

Den andre studere hvor keto-dietten besto av 12 % karbohydrater, 59 % fett og 28 % protein, viste redusert glukose med 12 % og insulinkonsentrasjon redusert med 50 %.

4. Forbedret blodtrykk

Noen vil kanskje tro at en ulempe med keto-dietten er blodtrykk, men det kan være en fordel hvis dietten gjøres riktig.

En 12-ukers studere viste at både systolisk og diastolisk blodtrykk ble forbedret. Det var menn og kvinner som var overvektige personer med metabolsk syndrom. De brukte den spanske ketogene middelhavsdietten i denne studien også.

Deres systoliske blodtrykk gikk fra 141,59 mm Hg til 123,64 mm Hg. Det diastoliske blodtrykket deres gikk fra 89,09 mm Hg til 76,36 mm Hg.

Det var en annen studere gjort med overvektige eller overvektige pasienter som enten ble satt på en keto-diett (mindre enn 20 gram karbohydrater) eller var på en diett med lavt fettinnhold pluss orlistatbehandling (O + LFD). Denne studien varte i 48 uker.

De som hadde lavkarbo-keto-dietten forbedret blodtrykket mer enn den andre gruppen. Systolisk blodtrykk falt med 5,9 mm Hg på keto-dietten og på O + LFD økte det med 1,5 mm Hg. Diastolisk blodtrykk falt med 4,5 mm Hg på ketodietten og på O + LFD økte det med 0,4 mm Hg.

5. Hjelper med polycystisk ovariesyndrom (PCOS)

Polycystisk ovariesyndrom er et hormonelt problem hos kvinner som ofte har symptomer på infertilitet og høyere nivåer av mannlige hormoner som ikke er typiske hos kvinner. Du kan lære mer av dette kilde.

Når kvinner med PCOS spiste 20 gram eller mindre karbohydrater per dag over en 24-ukers tidsramme, falt følgende nivåer; prosent fritt testosteron (med 22 %), LH/FSH-forhold (med 36 %) og fastende insulin (med 54 %). (kilde)

Det ble gjort en studie på kvinner med PCOS som slet med depresjon. De to gruppene ble enten satt på en lavprotein- og høykarbodiett eller en diett med høyt proteininnhold og lavkarbo.

De i lavkarbodietten hadde en betydelig reduksjon i depresjon, selvtilliten deres ble bedre. Dette var en 16-ukers studie. (kilde)

migrene hodepine - Fordeler og ulemper med Keto-dietten

6. Forbedrer migrenehodepine

I en studie der den ene gruppen spiste en ketogen diett og den andre gruppen spiste en standard lavkaloridiett, ble den ketogene diettgruppen migrenehodepine mindre og mindre brukt. Det var ingen endring i den andre gruppen. (kilde)

Det er gjort andre studier som har vist seg å hjelpe de som lider av migrene. (kilde 1, kilde 2)

7. Stopper halsbrann

På 16 uker studere, med kvinner i alderen 21-50 år ble alle GERD (gastroøsofageal reflukssykdom) symptomer og medisiner stoppet etter 10 uker og holdt seg borte til slutten av studien.

GERD-symptomer er halsbrann, refluks og oppstøt.

En annen studere viste at pH-verdien hos deltakerne i studien ble forbedret i spiserøret sammen med reduserte GERD-symptomer.

For meg, forfatteren av dette innlegget, stoppet halsbrann for meg på en keto-diett. Da jeg gikk av keto-dietten i en periode, kom halsbrannen rett tilbake.

betennelsespunkter - Fordeler og ulemper med Keto-dietten

8. Reduserer betennelse

En av mine favoritter med keto-dietten er at den reduserer betennelser i kroppen. Det er gjort studier som viser at det skjer. (kilde 1, kilde 2, kilde 3, kilde 4)

Det er gjort minst 3 studier på gnagere som viser at et ketogent kosthold reduserer betennelse i kroppen. (kilde 1, kilde 2, kilde 3) En annen studie gjort på enkeltpersoner viste også det samme. (kilde 1, kilde 2)

I en av gnagere studierrottene ble satt på en ketogen diett i tre uker og ble deretter injisert i en pote med et stoff som ville produsere betennelse. Etter to dager sjekket forskerne for betennelse. Kontrollgruppen gikk ikke på keto-diett. De som spiste en keto-diett viste betydelige resultater at betennelsen ble redusert.

I 2014 var det en studere gjort på hvem som hadde type 2 diabetes. Den ene gruppen ble satt på en ketogen diett der 20 % av kaloriene kom fra karbohydrater og den andre gruppen inntok 55-60 % av kaloriene fra karbohydrater.

Ved slutten av 6 måneder var de testede betennelsesmarkørene betydelig redusert i gruppen som kun spiste lavkarbo.

Det var en annen studere gjort på overvektige menn og kvinner som viste et svært lavt karbohydratkosthold reduserte betennelser sammenlignet med en lavfettdiett.

9. Hjelper med vekttap

Jeg satte denne proffen for keto lavt på listen av en grunn, rett og slett fordi de fleste alle vet om dette. Keto er gunstig for vekttapsfordelene (kilde 1, kilde 2, kilde 3).

Faktisk var det en studie gjort på kvinnelige idrettsutøvere som viste at de kunne gå ned i vekt og opprettholde en fettfri kroppsmasse (kilde).

Når kroppen er i en tilstand av ketose, bruker den fett som drivstoff (kilde), det gjør det også hjelpe folk å undertrykke appetitten deres (kilde).

Ulemper med Keto-dietten

1. Noen mennesker kan synes det er vanskelig å holde seg til

Avhengig av hvordan noen spiser for øyeblikket, kan det være vanskeligere for dem å starte en keto-diett sammenlignet med noen andre. Men med litt støtte og ressurser kan folk enkelt holde seg på den ketogene dietten.

Jeg forstår at noen av praktiske matvarer ikke er keto-vennlige, for eksempel desserter eller et alternativ til potetsalat i dagligvarebutikker. Selv om det finnes massevis av keto-oppskrifter på nettet å lage hjemme, er det ikke alle som har tid eller evne til å lage disse matvarene hjemme.

Men over tid tror jeg at det blir lettere å holde seg på keto-dietten og lysten reduseres. For å holde seg keto kan det ta tid å planlegge måltider og være forberedt på livets omstendigheter. Her er en artikkel for ytterligere keto tips.

kalorier - Fordeler og ulemper med Keto-dietten

2. Noen vil kanskje si at folk ikke får i seg nok kalorier

Bare fordi folk spiser en ketogen diett betyr ikke at de må redusere kaloriene. Du kan overforbruke kalorier på en keto-diett eller underspise kalorier også. Folk spiser kanskje ikke nok selv når de prøver å gå ned i vekt.

Jeg anbefaler ikke dette, og de bør søke ytterligere hjelp er nødvendig for å gå ned i vekt og få nok kalorier som kroppen trenger for å fungere.

3. Næringsmangel

Folk kan få næringsmangel på keto-dietten, men dette er tilfellet på enhver diett noen er på. Næringsstoffene fra korn, stivelsesholdige grønnsaker og frukt med høyere karbohydrater kan fås fra andre matvarer på keto-dietten.

Perfekt Keto har satt sammen en fin artikkel om hvordan vi får i oss alle de essensielle mikronæringsstoffene vi trenger som mennesker, mens vi er på keto.

4. Keto influensa

En ulempe når noen starter keto kan de oppleve det folk kaller keto-flue. Dette trenger imidlertid ikke å skje. Det er her elektrolytter er svært viktige sammen med drikkevann.

For å si det enkelt, når du slutter å spise karbohydrater, henger ikke kroppen din lenger på vann som før. Dette vannet inneholder elektrolytter som kroppen din trenger. Når du går på keto, vil kroppen din tisse ut disse elektrolyttene, og du må fylle på dem.

For å gjøre ting enkelt for meg alle dager i uken, tar jeg et elektrolyttpulver. Du trenger imidlertid ikke å konsumere elektrolyttpulver for å få elektrolyttene inn på keto. Kostholdslegen satte sammen en fin artikkel på hvordan du gjør dette.

Relatert artikkel: Anmeldelse på Re-Lyte Elektrolytt pulver

5. Mulig diaré

På grunn av inntak av mer fett, vil tarmen din gå gjennom noen endringer, og det tar tid å tilpasse seg den nye måten å spise på. Det er mat du kan spise for å hjelpe tarmen din i løpet av denne tiden. Her er en artikkel om de beste matvarene for keto-diaré.

gi et glass vann - Fordeler og ulemper med Keto-dietten

6. Dehydrering

Kroppen vil bli mer dehydrert på keto-dietten på grunn av å innta mindre karbohydrater og produsere mindre insulin. Det finnes imidlertid en enkel løsning på dette. Folk må konsumere mer vann på denne måten å spise på.

7. Kroppssmerter

Noen mennesker kan oppleve smerter i kroppen på den ketogene dietten. Denne grunnen skyldes imidlertid en ubalanse av elektrolytter. Jeg skrev en artikkel om dette emnet som kan hjelpe hvis noen opplever dette. Hvordan fikse smerter i hele kroppen på Keto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *