Frityr Tilpia på 7 minutter

  • By: Jan Helge
  • Date: august 26, 2022
  • Time to read: 4 min.

Dette frityrkoker tilapia Det er en rask, enkel og deilig middagside som er klar på mindre enn 10 minutter! Denne møre hvite fisken er perfekt for sjømatskeptikere!

Vi elsker å bruke vår frityrkoker lage sjømat.

I motsetning til å bruke en ovn eller en stekepanne, trenger vi aldri å bekymre oss for å overkoke eller for lite steke et måltid. Det er også utrolig raskt og oppryddingen er minimal. Vår favoritt sjømat til luftsteking inkluderer reke, laksog tilapia.

Hvorfor du vil elske denne oppskriften

  • Enkelt og raskt. Den krever ikke sylting, og den tar bare noen få minutter å tilberede.
  • Økonomisk men deilig. Sammenlignet med annen fisk er tilapia rimelig og lett å finne i de fleste dagligvarebutikker.
  • Fersk eller frossen. Fungerer med både ferske og frosne fileter!
  • Sunn. Tilapia er en lav-kalori, lav-karbo fisk med bare 120 kalorier per 4-ounce servering.

Det jeg elsker med denne tilapia-oppskriften er at den ALDRI etterlater en fiskesmak. I motsetning til annen sjømat har den en mild smak og kan enkelt modifiseres.

Jeg mener, som en som vokste opp og ikke likte smaken av noen fisk, var denne en umiddelbar vinner!

luftfrityrkoker tilapia oppskrift

Nødvendige ingredienser

Du vil elske listen over hovedingrediensene til denne oppskriften. Bortsett fra noen få krydder, er fisk egentlig det eneste du trenger å finne, og ærlig talt, det selges overalt! Her er det du trenger:

  • Tilapia filet. Mens ferske eller frosne fileter fungerer, velg alltid fersk når det er mulig. Prøv også å velge fileter av samme størrelse slik at de koker jevnt.
  • Salt og pepper. Smak.
  • røkt paprika. Tilfører en behagelig røyksmak.
  • HvitløkspulverR. Tilfører en subtil hvitløksmak uten behov for ekte hvitløk.
  • Sitronsaft, hvitløk og olje. For å lage saus.
  • Sitronskiver, koriander og persille. Tjene.

Hvordan tilberede tilapia i en luftfrityrkoker

Som de fleste luftfrityreoppskrifter er denne superenkel å lage. Airfryeren tar seg av alt det harde arbeidet.

Trinn 1- Klargjør Airfryer

Start med å forvarme frityrkokeren til 200°C/400F og spray luftfrityrekurven med kokespray.

Trinn 2 – krydre fisken

Tørk deretter tilapiafiletene.

tørker tilapia.

Kombiner salt, pepper, røkt paprika og hvitløk i en bolle, og gni deretter begge sider av tilapiafiletene med hendene.

krydret tilapia.

Trinn 3 – Luftstek tilapiaen.

Legg nå fisken i luftfrityrkurven og stek i 7-8 minutter, bla halvveis.

tilapia i frityrkokeren.

Trinn 4 – tilbered sausen.

Til slutt visp sammen olje, hvitløk, sitronsaft og koriander i en bolle.

hvitløks sitronsaus.

Pensle den kokte tilapiafileten sjenerøst med sausen og dryss over koriander.

luftstekt tilapia.

Tips for å lage den beste oppskriften

  • Ikke overfyll frityrkurven din, slik at tilapiaen koker jevnt.
  • Hvis du er bekymret for at fisken skal feste seg til kurven, kan du kle bunnen med bakepapir.
  • Snu tilapiafiletene under tilberedningen for å unngå oversteking på den ene siden.

Smaksalternativer

Det fine med denne fisken er at den smaker så mildt at du kan endre krydderblandingen på så mange måter.

  • cajun– Dekk fisken med Cajun eller krydder til taco.
  • Svartet-Som min svertet kyllingbruk de samme krydderne til å belegge fisken.
  • Teriyaki– Rull fileten inn teriyaki saus ti minutter før luftsteking.
  • sitron pepper– Klassisk. Gni 1/2 stor sitronsaft og sorte pepperkorn over fisken.
  • Krydret– Tilsett litt kajennepepper eller røde pepperflak i krydderblandingen.

Oppbevarings- og fryseinstruksjoner

  • Beholde: Rester kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil tre dager.
  • Å fryse: Plasser den kokte og avkjølte krukken med tilapia i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil to måneder.
  • varme opp: enten varm opp fisken i 20-30 sekunder, eller varm i frityrkokeren i 2 minutter til den er sprø rundt kantene.
tilapia i airfryer

Andre Air Fryer-oppskrifter å prøve

Ofte stilte spørsmål

Hvor lenge holder fisken seg i frityrkokeren?

Hvit fisk som tilapia trenger bare 7-8 minutter å steke i frityrkokeren.

Må jeg tine fisk før steking?

Det kommer an på; Du kan tine den eller lage mat uten å tine. Hvis fisken ikke er tint, må du øke koketiden.

Er luftfrityrer bra for fisk?

Stekt fisk regnes som den beste måten å tilberede fisk på. Det er sunnere, fisken er mør og koker raskere.

luftfrityrkoker tilapia oppskrift
  • fire tilapiafilet 4-6 oz hver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje pepper
  • 1/2 teskje hvitløk

Til sitronsmørsausen

  • 1/4 en kopp olje smeltet
  • 3 nellik hvitløk kjøttdeig
  • en spiseskje sitronsaft
  • en spiseskje persille
  • Forvarm frityrkokeren til 200C/400F. Spray kurven med kokespray.
  • Tørk tilapiafileten. Kombiner salt, pepper, røkt paprika og hvitløk og gni krydderne på begge sider av fisken med hendene.
  • Legg tilapiafiletene i frityrkurven og spray toppen med kokespray. Stek i 7-8 minutter, snu på midten.
  • Mens fisken koker lager du sausen. I en liten bolle, visp sammen smeltet smør, hvitløk, sitronsaft og persille.
  • Pensle fiskefileter sjenerøst med kremet sitronsaus og server umiddelbart.
BEHOLDE: Rester kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil tre dager.
Å FRYSE: Plasser den kokte og avkjølte krukken med tilapia i en lufttett beholder og oppbevar i fryseren i opptil to måneder.
VARME: enten varm opp fisken i 20-30 sekunder, eller varm i frityrkokeren i 2 minutter til den er sprø rundt kantene.

Service: enfilet | Kalorier: 155kcal | Karbohydrater: engram | Protein: 28gram | Tykk: åttegram | Natrium: 471mg | Kalium: 540mg | Fiber: engram | Vitamin A: 441IU | Vitamin C: firemg | Kalsium: 28mg | Jern: enmg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.