Disse har jeg laget en lignende utgave av før, men her kommer de med litt godt fyll. Jeg poster hele oppskriften på nytt.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Ingredienser (12 stk store):
Bunn:
100 gr kokkosmel
200 gr mandelmel
1/2 dl sukrin
6 store egg (edit: jeg har brukt 4 på bildene, den blir bedre med 6 😉 )
200 gr smør
150 gr kremost/philadelphia
2 dl fløte
1 ts vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
par dråper søtning (jeg brukte english toffee)
Fyll (her kan du være kreativ):
En neve bringebær
En neve blåbær
En neve mørk sjokolade (jeg brukte 86%)
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning, og ha det i det tørre. Start gjerne med litt mindre fløte og ha i mer om det trengs. Deigen skal bli akkurat så klissete at den er litt ekkel å ta i med henda.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Istede for topping, delte jeg deigen i tre like store deler, i tre skåler. En blandet jeg med en neve bringebær, en med en neve blåbær og en med en neve mørk sjokolade. Jeg brukte et muffinsbrett og fylte først alle med bringebærrøra, så sjokoladerøra og toppet dem med blåbærrøra.
Smør muffins-brettet (evt bruk muffinsformer), og fordel deigen i formene.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Jeg bløtet hendene og formet muffinsene
Stek på 175 grader i ca 45 minutter midt i ovnen. Begynner de å bli svidd på toppen så sett de ett hakk ned (jeg måtte gjøre det).
lchf lavkarbo cupcakes muffins
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Muffinsene er lette å velte ut av formene, avkjøl dem på en rist.
lchf lavkarbo cupcakes muffins
lchf lavkarbo cupcakes muffins
Muffinsene er skikkelig gode, og det nærmeste vanlige muffins jeg har vært før!
Det er ca 34 karber i hele røra uten bær og sjokolade.