I årevis har jeg lidd av fordøyelsesproblemer som har fått legene mine til å klø seg i hodet. Ingen kunne fortelle meg hvorfor jeg led av sterke magesmerter og forstoppelse.
Dette var det som fikk meg til å starte min egen forskning på hva som kunne forårsake de alvorlige symptomene mine som hindret meg i å leve livet mitt fullt ut.
Gjennom forskning og personlig eksperimentering fant jeg ut at meieri var en av synderne. For å være ærlig, gjorde det meg opprørt fordi jeg elsket ost, men helsen min var viktigere enn min avhengighet av meieriprodukter.
Men å lære å lage mine favorittoppskrifter uten meieriprodukter har hjulpet meg med å sparke melkelysten min og helbrede kroppen min i prosessen.
Fordelene med en meierifri livsstil
- Vekttap – Det er utrolig lett å overspise meieri, spesielt ost! Hvis vekttapet har stoppet opp, bør du vurdere å eliminere meieri fra kostholdet ditt.
- Fordøyelsesproblemer Du kan være laktoseintolerant og du vet det ikke engang. Magesmerter, oppblåsthet, diaré, forstoppelse og mer kan reduseres hvis du eliminerer meieriprodukter fra kostholdet ditt.
- Ren hud – I tillegg til mageproblemer kan meieriprodukter gi hudbetennelse. Hvis du lider av kviser eller kviser, kan meieriprodukter være årsaken.
- Reduser leddbetennelse – Meieriprodukter kan gi ikke bare betennelse i huden, men også betennelse i leddene. Dine såre knær kan bare bli bedre hvis du eliminerer meieriprodukter fra kostholdet ditt.
- Sterkere bein – Forskningsarbeid viser at kalsium fra melk og ost kanskje ikke er like bra for skjelettet som kalsium fra ikke-meieriprodukterspesielt grønne grønnsaker og hermetisert fisk.
Du kan lese dette innlegget for enda flere grunner til hvorfor du kanskje vil gi opp meieri.
Tips om meierifri iskrem
De fleste tradisjonelle iskremoppskrifter er avhengige av helmelk så vel som eggeplommer for en kremet tekstur. Men for å lage den mest kremete isen uten melk og egg, her er noen tips jeg anbefaler:
- Bruk hermetisert full fett kokosmelk. Kokosmelk på boks med redusert fettinnhold, så vel som kartongpakket kokosmelk, vil ikke gi deg den kremete teksturen du forventer av iskrem.
- Frys iskremskjeen natten før du lager isen.
- Blend iskrembunnen med en hurtigmikser for å blande ingrediensene helt.
- Hvis du ikke har en hurtigmikser, kan du sakte småkoke iskrembunnen på komfyren og deretter mikse grundig i ca. 30 sekunder. En stavmikser er ypperlig til dette!
- Avkjøl iskrembunnen i flere timer i kjøleskapet før du kjevler den i iskremmaskinen. Ikke glem å fryse viskebollen i 24 timer først!
Flere meierifrie iskremoppskrifter
Ikke nok iskrem? Vi har deg dekket! Her er enda flere deilige melkefrie iskremoppskrifter for deg:
skrive ut
Beskrivelse
4 ingrediens iskrem med deilig kokos og gurkemeiesmak!
bruksanvisning
- Tilsett alle ingrediensene i en blender og kjør i 3 minutter.
- Hell blandingen i bollen til en iskremmaskin og kjerne i henhold til produsentens anvisninger. Etter kjerning, legg isen i en fryseboks og frys inn til den skal serveres.
- Hvis du ikke har en iskremmaskin, overfør blandingen til en fryseboks og sett den i fryseren. Rør hvert 30. minutt de første 2-3 timene, og la deretter isen fryse helt i ca 4 timer til.
- Før servering, ta beholderen ut av fryseren og la stå i romtemperatur i 10 minutter før du øser og serverer.
Notater
Næringsinformasjonen er per porsjon. Netto karbohydrater per porsjon er 4g.
Mat
- Kalorier: 351
- Sukker: 2
- Tykk: 37
- Karbohydrater: 5
- Fiber: en
- Protein: 2