Grillede saftige svinekoteletter

 • By: Jan Helge
 • Date: august 10, 2022
 • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Dette innlegget kan inneholde Amazon eller andre tilknyttede lenker. Som Amazon-tilknyttet selskap tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Disse enkle grillede pinnekjøttet er en sommermiddagssensasjon! De er veldig saftige og møre, og krydret til appetittvekkende perfeksjon. En deilig tørrmaling får frem den beste smaken.

Svinekoteletter har vært en av mine favoritt enkle keto-middager i lang tid. De er utrolig allsidige og enkle å lage. Og jeg har noen veldig populære oppskrifter, inkludert parmesanpanerte svinekoteletter og Keto-svinekoteletter.

Men jeg unngikk å grille dem fordi de ofte blir overkokte og tørker ut. Men nylig satte jeg meg som mål å grille pinnekjøtt, og jeg synes jeg har lykkes.

De er saftige og saftige og lukten alene får deg til å spytte. Jeg kunne ikke få nok av denne oppskriften!

Grillet pinnekjøtt på en grå tallerken med persillekvister og en grilltang.

Hemmelig ingrediens

Du vet kanskje allerede at tilsetning av salt gjør pinnekjøtt mer saftig. Salteprosessen gjør at kjøttet holder på mer fuktighet under tilberedning. Dette er et viktig steg ved grilling, siden svinekjøttet lett kan tørke ut over åpen ild.

Så jeg brukte denne metoden på oppskriften min på grillet svinekoteletter. Men jeg brukte ikke bare den gamle sylteagurken. De fleste salter krever salt og sukker for å trenge inn i kjøttet og gi det smak, og vi tilsetter bare ikke sukker på keto.

I stedet tok jeg et notat fra en av mine favoritt keto kyllingvingeoppskrifter og brukte saltlake! Resultatet er den mest møre og saftigste grillede pinnekjøttet jeg noen gang har spist.

Fordelen her er at saltet trenger inn i kjøttet mens eddiken mykner det samtidig. Og hei, du får litt elektrolytter inn i kostholdet ditt mens du holder på. Du må prøve.

Ingredienser du trenger

Ovenfra og ned bilde av merkede ingredienser for grillet pinnekjøtt
 • Svinekoteletter: Denne metoden fungerer for både utbenede og benfrie pinnekjøtt, men benfrie koker vanligvis litt raskere. Jeg brukte bein til denne oppskriften fordi jeg foretrekker dem. Du bør velge koteletter som er ca 1 tomme tykke.
 • saltlake juice: Lagre dine sylteagurkjuiceglass etter at all sylteagurk er borte. Den holder seg i kjøleskapet i flere måneder.
 • Krydder: En blanding av paprika, spisskummen, hvitløkspulver og løkpulver utgjør en tørr rub. Jeg brukte røkt paprika til røyken, men vanlig paprika fungerer også.
 • Salt og pepper: Saltlake tilsetter kjøttet salt, så salt lett til du kan smake kotelettene. Jeg har funnet ut at en halv teskje er tilstrekkelig til krydder.

Trinnvise instruksjoner

Denne grillede pinnekjøttoppskriften kunne ikke vært enklere!

Koke koteletter

1. Mariner koteletter: Legg pinnekjøttet i en bolle og bruk akkurat nok juice til å dekke dem helt. Sett bollen i kjøleskapet og la den marinere i 1-2 timer.

Bland tørre ingredienser for maling

2. Forbered krydder: Tilsett krydderingrediensene i en gammel krydderkrukke og rist for å kombinere.

Dryss svinekoteletter med krydder.

3. Sesong koteletter: Fjern kotelettene fra saltlaken og tørk helt, og pensle deretter begge sider med litt olivenolje. Dryss med krydder, trykk lett for å feste seg til overflaten.

Stek til de er gyldenbrune og stek.

4. Grill til perfeksjon: Legg kotelettene på grillen på middels varme og grill i 3 minutter på første side. Flytt dem til middels varme og stek i ytterligere 5-8 minutter på den andre siden, eller til de er gjennomstekt. De skal nå 145ºF på et øyeblikkelig avlest termometer.

Eksperttips og vanlige spørsmål

Velg svinekoteletter som er minst 1 tomme tykke. Tynnere kutt har en tendens til å koke for raskt og tørke ut før de blir gyldenbrune på utsiden.

Du kan strø disse stekte pinnekjøttet med favorittkrydderet ditt. Min dry rub fungerer veldig bra og gir dem ekstra smak og farge, men det trenger det ikke å være. Vurder disse andre alternativene:

 • italiensk krydder
 • Cajun krydder
 • sitron pepper
 • Chili og lime (litt tagine ville vært deilig!)

Hvis du ikke har nok saltlake til å dekke kotelettene helt, tilsett litt vann. De skal være helt nedsenket i væsken slik at de absorberer saltet og smakene jevnere.

Grå tallerken med stekt pinnekjøtt og stekt blomkål.
Hvor lenge griller du pinnekjøtt?

Svinekoteletter koker raskt, så hold øye med dem. Stek den første siden over middels varme i ca. 3 minutter, snu deretter og fortsett å steke den andre siden i ytterligere 5-8 minutter. Den totale tiden avhenger av tykkelsen på kotelettene.

Hvordan steke pinnekjøtt uten å tørke dem ut?

Salt pinnekjøttet før grilling for å hjelpe dem med å holde på fuktigheten. Disse grillede pinnekjøttet er dynket i saltlake, noe som gjør dem veldig møre og saftige. Eddiken i saltlake hjelper til med å bryte ned proteinene før tilberedning slik at de ikke blir seige.

Hvor lenge skal pinnekjøtt saltes?

Hvor lenge man skal salte pinnekjøtt avhenger av tykkelsen på kuttet. Koteletter som er 1″ tykke vil ta 1 til 2 timer å absorbere saltlaken ordentlig. Men ikke salte dem for lenge, da de kan bli for salte.

Slik serverer du grillet svinekoteletter

Svinekoteletter passer godt med omtrent alle keto-tilbehør du kan tenke deg.

Fra topp til bunn, et bilde av grillede pinnekjøtt på en grå tallerken over et marmorbord.

Grillet saftig pinnekjøtt

Disse enkle grillede pinnekjøttet er en sommermiddagssensasjon! De er veldig saftige og møre, og krydret til appetittvekkende perfeksjon. En deilig tørrmaling får frem den beste smaken.

skrive ut
Pin
Evaluere

Vi vil: middag

Kjøkken: amerikansk

Nøkkelord: grillede pinnekjøtt

Forberedelsestid: ti minutter

Tid for forberedelse: elleve minutter

Saltetid: 2 se

Total tid: 21 minutter

Porsjoner: fire porsjoner

Kalorier: 393kcal

Ingredienser

 • fire gjennomsnitt pinnekjøtt på beinet minst 1 tomme tykk, ca 8 gram hver
 • en quart saltlake
 • 2 teskje røkt paprika
 • teskje malt spisskummen
 • ¾ teskje Hvitløkspulver
 • ¾ teskje løkpulver
 • ½ teskje pepper
 • ½ teskje salt
 • 2 spiseskje oliven olje

bruksanvisning

 • Legg kotelettene i en stor bolle og tilsett saltlake. Koteletter skal være helt dekket med væske. Hvis ikke, tilsett litt vann. Pickle 1-2 timer.
 • Kombiner paprika, spisskummen, hvitløkspulver, løkpulver, pepper og salt i en shaker og rist for å kombinere. Eller du kan visp dem sammen i en bolle.
 • Fjern kotelettene fra saltlaken og tørk godt, og pensle deretter begge sider med litt olivenolje. Dryss krydder på begge sider, trykk lett for å feste.
 • Forvarm grillen til medium på den ene siden og medium på den andre. Stek kotelettene på den ene siden over middels varme i 3 minutter. Snu dem deretter og kok over middels varme i ytterligere 5-8 minutter, eller til de når 145ºF på et øyeblikkelig avlest termometer.
 • Ha over på en tallerken og la stå 5 minutter før servering.

Notater

Profesjonelle råd! Bland krydderne i en gammel krydderkrukke med shakerlokk slik at du enkelt kan krydre kjøttet uten å bli skitne til hendene. Trykk den inn i kjøttet med baksiden av en skje.

Næringsinformasjon

Grillet saftig pinnekjøtt

Mengde per porsjon (1 kotelett)

kalorier 393
Kalorier fra fett 166

% Daglig verdi*

Tykk 18,4 g28 %

Karbohydrater 2,1 gen%

Fiber 0,7 g3 %

protein 46,7 g93 %

*Prosent daglig verdi er basert på en diett med 2000 kalorier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *