Grillet Portobello-sopp

 • By: Jan Helge
 • Date: august 26, 2022
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Portobellos er de mest kjøttfulle soppene, så la oss grille dem! En rask marinade og litt varme er alt du trenger for en velsmakende, tilfredsstillende, rett og slett vegetarisk godbit. Ikke kast bort sommertid! La oss marinere disse stekte portobellosoppene!

De er saftige nok til å stå alene, men siden du har fyrt opp grillen, passer de utmerket sammen med disse enkle grilloppskriftene.

Sopp som mamma har laget

Som barn stekte mamma alltid portobellosopp om sommeren. Jeg elsket dem. Jeg hadde noen alvorlige cravings for ikke så lenge siden, så jeg ringte henne for å få resept. Hun mistet han! Noe som nok en gang beviser at fagfolk fra næringsmiddelindustrien også er mennesker. Så her er kopiversjonen min, som jeg synes kom ganske nær og definitivt deilig.

Marinaden er rask, men nødvendig. Sopp absorbere smaker utrolig godt. Dette garanterer saftighet over alt. Legg til dette det lyse kullet fra grillen og du har et appetittvekkende soppmesterverk.

Vegetarianere og kjøttelskere vil være fornøyd. De er enkle nok å grille sammen med hvilket som helst av favorittkjøttet eller grønnsakene dine – de vil også være stjernen på middagstallerkenen uten problemer. Uansett hvordan du serverer dem, kan jeg tilby en siste geitostcrumble? Den kjølige kremete krydret utfyller virkelig den pikante soppen.

Mariner. Grille. Perfekt Portobello.

Merknader om ingredienser

 1. portobello sopp har en jordsmak og rik naturlig umamismak. De fleste sopp er for små og skjøre til å grille, men portobelloer er faste nok til å holde formen.
 2. Kosher salt + sort pepper Merk: Koshersalt måles annerledes enn bordsalt, så hvis du bruker bordsalt, start med halve mengden.
 3. Hvitløkspulver – Jeg foretrekker hvitløkspulver fremfor fersk hvitløk ved grilling, da den hakkede hvitløken brenner seg på grillen og blir bitter.
 4. Oliven olje – Portobello-sopp er som en svamp – de absorberer raskt væske! Så pass på at du bruker et kvalitetsprodukt for den beste smaken.

Hvordan lage portobellosopp

Det er en slags «velg ditt eget eventyr»-oppskrift. Uansett blir de deilige. Her er fakta som hjelper deg med å bestemme:

 • Hvordan rengjøre hettene til portobellosopp? Tørk av sopphettene med et tørt papirhåndkle. Du vil ikke vaske dem med vann, da de vil suge det opp i stedet for oljen eller marinaden.
 • Fjerner jeg stammen? Stilken er spiselig, men jeg foretrekker å fjerne den siden den har en tøff tekstur. Hvis du vil la den stå på, trim den slik at soppen legger seg flatt på grillen.
 • Trenger jeg å skrape gjellene av portobellosopp? (Psst-gjeller er streker langs undersiden av hetten.) Det trenger du ikke, men jeg foretrekker stekt portobellosopp med gjellene fjernet, da de slipper en mørk væske når de er kokt.
 • Hvordan fjerne gjeller? Bruk en skje til å øse dem opp, pass på så du ikke øser opp fruktkjøttet. Tørk av eventuelle rester med et papirhåndkle.
 • Bør jeg score en lue? Du kan, men jeg vil helst ikke. Et kutt i hetten gjør den tykke delen av soppen mør, men soppen går lettere i stykker.

Hvordan tilberede portobellosopp på grillen?

en. Forbered soppen ved å rengjøre den med tørkepapir og fjerne stilkene og gjellene hvis du vil.

2. Pensle begge sider av soppen med olivenolje. Dryss deretter med krydder.

3. Grill på hver side i 3-5 minutter, eller til soppen har tatt farge og er myk etter din smak.

Vender du portobellosopp når du griller?

Ja, snu portobellosoppen halvveis i kokingen for å myke begge sider.

Hvor lenge steker du sopp?

Dette vil avhenge av hvor stor soppen din er, temperaturen på grillen din og hvor myk den må være. Jeg synes at 5 minutter på den første siden og deretter 3-5 på den andre vanligvis gjør susen.

Kan jeg bake denne?

Fullt! For å grille portobellosopp i ovnen, stek dem ganske enkelt på en bakeplate ved 400 F i 10 minutter på den ene siden, deretter 5-8 på den andre – du vet at de er ferdige når de er møre etter din smak. .

Topputsikt av grillede portobello-soppskiver

Hva du skal servere med disse soppene

Siden disse soppene er grillet, serverer jeg dem gjerne sammen med andre grillretter, som denne laksemarinade eller denne middelhavskyllingmarinade.

Variasjoner

 1. Grill med andre grønnsaker som løk, paprika eller zucchini. Kutt så alt i smuler.
 2. Tilsett mer krydder – velger dine favoritter.
 3. Fyll den opp med ost, bacon og grønn løk. Shh, hvis du lager fylt portobellosopp, kan du ikke snu dem.

Flere vegetariske oppskrifter

Stekt portobellosopp

Seal Oppskrift Pin Oppskrift

Porsjoner:fire sopp

Forberedelsestid5 minutter

Tid for forberedelse7 minutter

Total tid12 minutter

bruksanvisning

 • Fjern soppstilkene (4). Evnen til å fjerne gjellene fra sopp ved å plukke dem ut med en skje. Gni sopphettene med papirhåndklær for å rense dem.
 • Pensle soppen på begge sider med olivenolje (3 ss). Bruk gjerne mer olivenolje da soppstørrelsene vil variere. I en liten bolle blander du salt (1/2 ts), pepper (1/4 ts) og hvitløkspulver (2 ts). Dryss jevnt på begge sider.
 • Tenn grillen og varm opp til middels varme. Pensle ristene med olje og legg soppen med hodet ned. Kok til soppen er myk, ca 5 minutter. Snu og stek beinsiden, ca 3 til 5 minutter, eller til soppen er mør etter din smak.
 • Hvis du bruker ekstra pålegg, dryss det på toppen før servering og nyt!

Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:

Mat

Kalorier: 114kcalTotale karbohydrater: firegramProtein: 2gramTykk: ellevegramNatrium: 299mgFiber: engramSukker: 2gramNetto karbohydrater: 3gram

©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *