Hva er keto-influensa og kan den kureres?

  • By: Jan Helge
  • Date: august 7, 2022
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Keto-influensaen er et virkelig fenomen som kan oppstå når du starter en diett med lavt karbohydratinnhold og høyt fettinnhold.

Det er preget av symptomer som tretthet, hodepine og kvalme, noe som gjør det vanskelig å gå over i ketose.

Heldigvis finnes det måter å minimere keto-influensaen og komme seg gjennom den så raskt som mulig.

Denne artikkelen vil fokusere på keto-influensa og hvordan du kan bli kvitt den.

Hva er keto-influensa?

Keto-influensa er en gruppe symptomer som kan oppstå når kroppen din bytter fra å brenne sukker til å brenne fett som drivstoff. Dessverre går ikke alltid denne overgangen knirkefritt, og keto-influensaen demonstrerer dette.

Symptomer på keto-influensa inkluderer tretthet, hodepine, kvalme, konsentrasjonsvansker og irritabilitet. Disse symptomene kan gjøre det vanskelig å følge en ketogen diett i de tidlige stadiene.

Heldigvis er keto-influensaen vanligvis forbigående. Det vil forsvinne når kroppen din tilpasser seg å bruke fett som drivstoff.

Du kan også gjøre ting for å minimere symptomene på keto-influensa.

Hva forårsaker Keto-influensa?

Det er flere forskjellige ting som kan utløse keto-influensa. For det første, når du bytter til et ketogent kosthold, må kroppen din tilpasse seg å bruke ketoner som energi i stedet for glukose. Dette kan føre til influensalignende symptomer som tretthet, hodepine og hjernetåke. For det andre kan du være dehydrert fordi du ikke er vant til å drikke nok vann på en keto-diett. Sørg for å drikke mye væske og spis mye salt for å bekjempe dehydrering. Til slutt kan du ha mangel på visse vitaminer og mineraler hvis du ikke følger et balansert kosthold. Sørg for at du får nok elektrolytter som kalium og magnesium.

Hvor lang tid tar det?

Keto-influensaen starter vanligvis innen noen få dager etter oppstart av den ketogene dietten. Symptomer inkluderer tretthet, hodepine og konsentrasjonsvansker. Disse symptomene er forårsaket av kroppens tilpasning til å bruke fett til energi i stedet for karbohydrater. Den gode nyheten er at disse symptomene vanligvis forsvinner etter noen dager eller uker.

La oss si at du fortsatt føler deg elendig etter noen dager. I dette tilfellet kan det hende du ikke spiser nok fett eller får nok kalorier.

Hvordan bli kvitt keto-influensaen?

Det er flere ting du kan gjøre for å bli kvitt keto-influensaen. Først må du sørge for at du drikker mye væske. Dette vil hjelpe kroppen din med å holde seg hydrert og vil også bidra til å skylle ut giftstoffer som kan forårsake keto-influensa. En annen ting du kan gjøre er å sørge for at du får i deg nok elektrolytter. Dette kan gjøres ved å spise mat med mye elektrolytter eller ved å ta kosttilskudd. Til slutt er det veldig viktig å få mye hvile og redusere stressnivået. Dette vil hjelpe kroppen din til å helbrede og også minimere symptomene på keto-influensa.

Betyr «Keto Flu» at Keto fungerer?

Det er mye feilinformasjon om keto-influensaen. Noen sier at dette er et tegn på at dietten fungerer, men dette er ikke alltid tilfelle. keto influensa dette er en ekte ting, og det kan være forårsaket av mange ting. Dette er vanligvis et resultat av at kroppen din blir vant til å brenne fett som drivstoff. Dette kan føre til symptomer som hodepine, tretthet og hjernetåke.

Dette betyr imidlertid ikke nødvendigvis at dietten fungerer. Hvis du har keto-influensa, bare heng på; det går over til slutt.

tips om overlevelse

Hvis du føler symptomene på keto-influensa, ikke bekymre deg – det finnes måter å behandle det på! Noe av det beste du kan gjøre er å drikke mye væske. Vann, beinbuljong og grønn te er gode alternativer. Du kan også prøve kosttilskudd som elektrolytter eller magnesium. Og sørg for at du får nok søvn! Hvis du følger disse tipsene, bør du begynne å føle deg bedre på et blunk.

Den beste måten å unngå keto-influensa på er å gradvis gå over til en keto-diett. Dette kan oppnås ved gradvis å redusere mengden karbohydrater og øke mengden fett over flere uker.

Er keto-influensa smittsom?

Selv om denne gruppen av symptomer kalles keto-influensa, er den ikke forårsaket av et virus eller annen smittsom sykdom. Begrepet «influensa» brukes fordi disse symptomene er veldig like de virkelige: tretthet, hodepine, irritabilitet og konsentrasjonsvansker. Hovedforskjellen er at keto-influensaen ikke er farlig og vil til slutt forsvinne ettersom kroppen din tilpasser seg å bruke ketoner som energi i stedet for glukose. Du kan lindre symptomene ved å drikke mye væske og få ekstra elektrolytter gjennom beinbuljong eller kokosvann.

Konklusjon

Symptomer på keto-influensa kan inkludere muskelkramper, tretthet og hodepine.

Noen mennesker som tilpasser seg en diett med høyt fettinnhold og lavkarbo kan oppleve kvalme, forstoppelse, hodepine eller tretthet. Noen kan også oppleve plutselig sukkertrang.

For å redusere effekten av keto-influensa, må du holde deg hydrert og innta nok fett, protein og elektrolytt-erstatningsdrikker.

TL;DR

Keto-influensa er en gruppe symptomer som oppstår når kroppen går fra sukker til fett, preget av tretthet, hodepine, konsentrasjonsvansker og irritabilitet. Symptomene forsvinner vanligvis etter noen dager eller uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *