Hva skjedde med kroppen min på OMAD KETO – 20 keto noe

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 29, 2023
  • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Etter mer enn ett år på keto-dietten utviklet jeg en snacksvane som førte til at jeg spiste 6 måltider om dagen (inkludert 2 eller 3 mellommåltider). Det resulterte i vekttap og å nå målvekten min og til og med miste litt overvekt, men etter min mening kunne mengden mat ha vært mindre. Det var her jeg snublet over noe som heter OMAD, denne diettstilen begrenser deg til ett måltid om dagen når du må spise alle dine daglige makroer. Den positive siden av dette er at du mesteparten av tiden ikke kan spise alle kaloriene dine i ett måltid (for det meste opptil 1200/1500 per dag), noe som resulterer i vekttap og redusert matsug.
Her er hvordan jeg opplevde OMAD på keto:

Dag 1 – Begynnelse
Første dag var fredag, en vanlig arbeidsdag. Jeg begynte om morgenen fordi det siste jeg spiste var rundt kl 18 dagen før. Å drikke nok vann og litt kaffe hjalp veldig, magen min begynte å rumle rundt kl 15, men det tok raskt slutt når jeg drakk litt kaffe og vann. Jeg følte meg sulten rundt kl. 18.00 da OMAD-timen min startet, og etter det spiste jeg ganske mye mat med alle keto-næringsstoffene og en skål med yoghurt.

Dag 2 – Føler deg bedre
Om morgenen følte jeg meg fortsatt ganske fylt, selv om jeg ikke var oppblåst, før sent på kvelden. Siden det var en hviledag for meg kjente jeg litt mer cravings, men tok meg av dem ved å drikke vann og kaffe. Under lunsjen følte jeg meg veldig sulten og spiste nok mat til å føle meg mett igjen.

Dag 3 – Ekstrem oppblåsthet
Jeg følte meg bra hele dagen med litt salt og vann, solte meg og badet. Det var en perfekt dag for bading, så vi dro på båttur, jeg spiste et ganske stort måltid med salat i stedet for ris, noe som gjorde at jeg var veldig oppblåst, og 2 timer senere fikk jeg en tarmblokkering. Å drikke vann med sitron og ingefær reduserte oppblåstheten, men forsvant ikke helt.

Dag 4 – Rensing
Min mentale klarhet har tatt overhånd og jeg føler meg bra, jeg trener, jeg drikker nok, og senere på dagen føler jeg meg ikke sulten til lunsj. Oppblåstheten var borte om morgenen og kom ikke tilbake etter middagen den kvelden, noe jeg var veldig glad for.

Dag 5: Kaffe hjelper
En lett dag på jobb resulterte i mental klarhet og jeg følte meg ganske fornøyd med å drikke kaffe når jeg følte meg sulten, det hjalp og hjalp meg gjennom dagen. Under middagen opplevde jeg en ganske sterk sultfølelse, kanskje var dette fordi det var en ganske vanskelig dag for mental utvikling.

Dag 6- Sykdom, svimmelhet
Dagen startet bra, men etter det fysiske arbeidet ble jeg svimmel. Det hjalp heller ikke å drikke litt vann og få frisk luft, så jeg ble syk hjem. Etter at jeg spiste noen fullfete yoghurter, nøtter og egg, følte jeg meg bedre og sovnet litt. Jeg brukte ketostix for å se hva som egentlig foregikk, og det fortalte meg at jeg hadde noen ketoner i kroppen selv etter å ha spist, rundt 2 mmol/l. Dette er en liten mengde da minimumsmengden er 0,5 og maksimalt målt mengde kan være 16 mmol/l.

Så, etter min mening, kan faste (som OMAD) gjøres på keto, men med måte, hoppe over måltider hvis du ikke føler at du trenger å spise. OMAD-fastemetoden gjorde at jeg følte meg mindre sulten utover dagen, men den negative effekten på dag 6 gjorde at jeg sluttet med denne fastemetoden. Jeg lærte virkelig at det er viktig å lytte til kroppen din og gi den mat når du føler for å spise, ikke snacks (selv keto-bærekraftig snacks) når du ikke føler deg sulten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *