Hvor mange karbohydrater er det i popcorn og alternativer

 • By: Jan Helge
 • Date: august 9, 2022
 • Time to read: 6 min.

Sharing is caring!

Mais og keto blander seg dårlig. Enten det er i kategorien korn eller stivelsesholdige grønnsaker, finner du mais i kategorien «Ikke spis» på en hvilken som helst keto-diettmatliste. Dette er fordi hver kopp mais inneholder over 35 gram netto karbohydrater. Det er nok til å holde de fleste av oss utenfor ketose!

Det er imidlertid et enkelt triks vi kan bruke for å gjøre ketosebrytende mais til tilfredsstillende ketovennlig popcorn: legg til varme.

Hvis du vil nyte denne populære snacksen med høy karbohydrater og holde deg keto, har vi inkludert noen tips, forslag og alternativer nedenfor.


Hva er popcorn?

Hva er popcorn?

Popcornkjerner er bare dehydrert maiskolber. De varmes deretter opp til vannet som er igjen inne i dem utvider seg og kjernene eksploderer til omtrent 40 ganger størrelsen før eksplosjonen.

Denne deilige snacksen har vært populær i tusenvis av år. Faktisk ble det første beviset på popcornforbruk funnet på kysten av Peru for over 6000 år siden.

I dag finner du hundrevis av popcornprodukter som spenner fra kokt til mikrobølgeovn, fra ferdigpakket til rene korn, og en rekke søte, salte og/eller salte smaker. Med alle disse valgene kan popcornverdenen være overveldende, spesielt på en lavkarbo keto-diett.

Derfor er det best å holde det så enkelt som mulig, ved å bruke 100 % uåpnede kjerner som du tilbereder selv og legge til dine foretrukne keto-vennlige ingredienser for å forbedre smaken og fettinnholdet.

Vi må imidlertid huske at selv i sin reneste form inneholder popcorn den samme stivelsen som fersk maiskolber. For å inkludere popcorn i lavkarbo- eller keto-dietten din, er det avgjørende å vurdere karboinnholdet i hver kopp.


Er popcorn lavkarbo og keto? Næringsverdi og karbohydrater i puffet popcorn

La oss først se på den generelle ernæringen som gis av popcorn (uten andre tilsetningsstoffer).

Er popcorn lavkarbo og keto

Men når det gjelder forholdet mellom makronæringsstoffer, inneholder hver kopp popcorn 80 % netto karbohydrater! Det er langt fra å være keto-vennlig, ikke sant? I tillegg tilbyr popcorn oss en god kilde til vitamin B1 (tiamin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 (pyridoksin), antioksidanter og flere viktige mineraler.

Avhenger. Hvis du er oppmerksom på porsjonsstørrelser og eventuelle tilleggsingredienser, kan du inkludere denne høykarbomaten i keto-dietten din uten å bryte ketose.


Kan du spise popcorn på keto? Gjør om en Ketosis Buster til en sunn, lavkarbo snack

Kan du spise popcorn på Keto?

Mens keto- og lavkarbodietten er mye enklere uten tilsetning av høykarbomat, kan du gjøre et unntak for små porsjoner popcorn.

Med tanke på ernæringsinformasjonen ovenfor (eller informasjonen på popcornetiketten) og din daglige netto karbohydratgrense, bør du være i stand til å bestemme riktig porsjonsstørrelse for kostholdet ditt.

Som et eksempel, la oss si at din daglige netto karbohydratgrense er 25 gram (som er et flott utgangspunkt for de fleste keto-nybegynnere). Gitt denne begrensningen, kan du begynne å planlegge popcorn-serveringsstørrelsen. To kopper popcorn vil gi deg 17 g rabatt på andre keto-måltider. Så lenge du begrenser inntaket av andre høykarbomatvarer, vil dette være en rimelig porsjon for keto.

Tvert imot, ettersom serveringsstørrelsen øker til 3 eller 4 kopper, vil du finne det vanskelig å passe den inn i din daglige karbohydratgrense uten å fortrenge sunnere keto-vennlige alternativer. Dette er når en sunn, lavkarbo matbit blir en ketosebrytende mat.

Generelt er det best å unngå disse matvarene, men hvis du absolutt ikke kan kutte dem ut, er her noen tips om hvordan du kan innlemme popcorn i keto-dietten.


Hvordan legge til popcorn til keto-dietten uten å bryte ketose

Legg til popcorn til keto-dietten din uten å bryte ketose

Som med potetgull er popcorn overraskende lett å overspise hvis vi ikke tenker på porsjonene våre.

For å kontrollere porsjonsstørrelsene dine og føle deg helt fornøyd med hver servering, bør du vurdere å tilsette ketofett (som smør) til popcornet ditt. Det tilsatte fettet og smaken vil gjøre hver bit mer tilfredsstillende, så en kopp eller to er alt du trenger for å dempe karbobehovet ditt.

Foruten smør, er det mange andre keto-vennlige popcornpålegg du kan bruke for å øke fettinnholdet og/eller smaken:

 • Oliven olje
 • Kokosolje
 • MCT olje. Denne uparfymerte oljen kan også bidra til å gi en ekstra boost av ketoner.
 • Dryss peanøttsmør – Over lav til middels varme, kombiner ditt favoritt sukkerfrie nøttesmør med et ketovennlig søtningsmiddel. Hvis den er for tykk, tilsett en liten mengde kokosolje, smør eller MCT-olje for å gjøre det lettere å dryppe. Hjemmelaget macadamianøttsmør, keto nutella og naturlig peanøttsmør er noen av de beste alternativene for dette keto popcornet.
 • Keto søtningsmidler – Bland et ketovennlig søtningsmiddel med smeltet smør eller vegetabilsk olje og drypp på toppen for et raskt og enkelt alternativ til keto maisgrøt.
 • Tørkede urter og krydder – Gjør popcorn til en velsmakende, smakfull snack ved å blande den med favoritturtene og krydderne dine.
 • Parmesan ostepulver Grøft popcorn med ostesmak for ekte ost. Men før du tilsetter parmesan, sørg for å dryppe litt smør eller vegetabilsk olje på toppen slik at pulveret fester seg til popcornet. Du kan til og med legge til litt hvitløkspulver for en keto-vennlig hvitløksparmesan popcornsmak.

Ved å bruke de fettrike alternativene fra listen (som smør, vegetabilsk olje eller nøttesmør), kan du gjøre et 80 % netto karbomåltid om til en fettrik keto-snack. Faktisk er bare én spiseskje smør eller vegetabilsk olje alt som skal til for å øke fettinnholdet i 2 kopper popcorn til over 70 %.

Vi må imidlertid også vurdere karbohydratinnholdet i de resterende 30 %. Noen ganger vil du oppdage at du bare ikke får plass til en kopp eller to popcorn i den daglige karbohydratgrensen.


Keto-vennlige popcorn-alternativer og snacks

Keto-vennlige popcorn-alternativer

Hva gjør du når selv en snau håndfull popcorn kan overskride den daglige karbohydratgrensen din? Velg i stedet et veldig lavkarbo-alternativ til popcorn.

Nedenfor har vi inkludert de mest populære keto-vennlige alternativene for når du trenger å holde karbohydrater så lavt som mulig:

Butikkkjøpte keto popcorn erstatninger:

 • Celloer «Hver pakke med visper er som popcorn med ostesmak uten popcorn. Disse ostechipsene kommer i ni forskjellige smaker og inneholder 1 til 3 gram netto karbohydrater per porsjon.
 • måneost – Ligner på Whisps, men formet som popcorn og forskjellige smaker (inkludert cheddar, bacon og gouda). Hver 1 oz. en porsjon inneholder 1 til 2 gram netto karbohydrater.
 • parmcrips «De er også laget med 100 % lagret parmesanost i et bredt utvalg av smaker.
 • Svineskall til mikrobølgeovnen Gi bort det høykarbo-popcornet, og hent svinekjøttet som kan brukes i mikrobølgeovn til neste filmkveld. Med den ekstra crunchen og smaken de gir, vil du aldri ha lyst på popcorn igjen.
 • Svinekjøttskall Denne ydmyke keto-snacksen vil gi deg saltheten og friskheten du får fra popcorn, men uten karbohydrater. For å lære mer om hvilke svineskinn du skal kjøpe og deres fantastiske helsefordeler, sjekk ut vår guide til å spise keto svinekjøtt.

Hjemmelagde Keto-vennlige Popcorn-alternativer:

Vil du se flere alternativer for lavkarbo snacks? Sjekk ut vår komplette liste over sunne keto-snacks.


The Big Picture: Low-Carb Popcorn og Keto vekttap resultater

Popcorn kan være et sunt tillegg til keto-dietten din, men bare når du spiser det innenfor den daglige karbohydratgrensen.

Du kan til og med bruke popcorn som en måte å tilføre mer fett, smak og næring til dagen din med smør, høykvalitetsoljer, sukkerfritt nøttesmør, ketosøtningsmidler og krydder.

Når det er sagt, er det mange lavkarbo-alternativer til popcorn som er mye lettere å passe inn i en keto-diett. For eksempel inneholder svinekjøtt og ostechips mye lavere karbohydrater enn popcorn og inneholder fett og smak av høy kvalitet.

Men hvis du sliter med å holde deg keto og få de resultatene du ønsker, er det lite sannsynlig at en popcornerstatning hjelper. I dette tilfellet må vi flytte fokus til din overordnede ernæringsplan og krav til makronæringsstoffer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *