Hvordan bli kvitt eggy-smaken i Keto-brød

  • By: Jan Helge
  • Date: februar 7, 2022
  • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!


Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserende kjøp.

Det er mange keto brød der ute som når noen begynner å spise en ketogen diett, vil folk ha en brøderstatning. Likevel, noen av oppskriftene der ute smaker for eggeaktig.

Keto-brød smaker egg fordi det ofte brukes mange egg i oppskriften for å holde formen og gi brødet litt heving. Uten gluten fra tradisjonelle ikke-keto-mel, fungerer eggene som en erstatning for gluten.

Jeg har imidlertid satt sammen en liste for å hjelpe dere alle å unngå å ha eggesmak i keto-brødet ditt.

En viktig ting å huske er at hver oppskrift der ute på internett er forskjellig og det kan være nødvendig å eksperimentere litt. Tross alt, endrer du en oppskrift der noen allerede har gjort en haug med forsøk.

1. Tilsett et søtningsmiddel

Når du tilsetter et søtningsmiddel i brødet, fjerner du eggesmaken fra keto-brødet. Keto Connect legger bare til omtrent 6 dråper stevia til oppskriften deres. Du kan også bruke flytende munkefruktdråper.

Hvis du ikke har noen av disse, prøv erytritol i pulverform. Jeg vil legge til 1 spiseskje til en brødform i full størrelse (4 x 8). Å gjøre brødet søtt er ikke målet her.

2. Bruk chiafrø eller malte linfrø

Veganske bakere har brukt chiafrø og lin pluss vann som erstatning for egg. Oppskrifter vil ofte bruke 1 ss chiafrø eller malt lin med 2,5 ss vann. Bland de to ingrediensene sammen til det danner en gel.

jeg ville ikke bytt ut alle eggene med disse veganske eggerstatningene. Lin- og chiafrøeggene hjelper til med å binde ingrediensene sammen. Mens kyllingegget hjelper med bindingen av ingrediensene, men det hjelper også med å få brødet til å heve. Dessuten er det ikke en perfekt 1 til 1-forholdsbytte. Sjekk ut videoen fra minimalistbaker.com for nærmere forklaring.

3. Bruk Psyllium Husk

Akkurat som å bruke linegg eller chiafrøegg, hjelper bruk av psyllium med å holde brødet sammen. Psyllium bidrar til å skape en seig tekstur i brødet samtidig som det hjelper til med å forhindre at ting smuldrer opp. Sunn nam, bruker litt i brødoppskriften hennes, så du trenger ikke mye psylliumskall.

Jeg ville først prøve å bruke 2 ss psyllium og 1/4 kopp vann. Bytt ut dette med bare ett egg og se hvordan det blir. Tilsett psyllium til de tørre ingrediensene og varmt vann til de våte ingrediensene. Hver keto brødoppskrift vil være annerledes.

4. Bruk en kombinasjon av psylliumskall, chiafrø og linmel

Fra det du lærte i #2 og #3, vær kreativ og gjør en kombinasjon av de tre, eller bruk bare to. Oppretting og testing av oppskrifter krever ofte prøving og feiling.

5. Tilsett litt gjær

Å tilsette gjær i røren vil bidra til at den smaker som vanlig brød. Gjæren brukes ikke for å hjelpe brødet til å heve, det gir det bare ekstra smak som et krydder eller urt.

6. Lag smakstilsatt brød med ekstrakter

Å bruke ekstrakter i brød vil bidra til å skjule eggsmaken. For eksempel har jeg en bananbrødoppskrift her, og jeg bruker bananekstraktet for banansmaken i stedet for å bruke selve frukten. Bakto smaker har over 100 ekstrakter å velge mellom.

7. Tilsett eddik

Hvis oppskriften bruker minst 6 egg, tilsett 1 ts eddik i røren. Keto Connect foreslo å bruke så mye eddik i brødoppskriften for å unngå eggesmaken.

Når brødet bruker mindre enn 6 egg, reduser eddikmengden. Bare start med 1/8 ts eller 1/4 ts eddik og se hvordan røren smaker. Hver oppskrift vil variere avhengig av resten av ingrediensene.

8. Rist den og tilsett deretter smør og keto-syltetøy

Ved å legge til flere ingredienser til det ferdige brødet, vil det bidra til å skjule eggsmaken. Å riste den opp bidrar også til å gi den en annen smak. For en keto syltetøy å kjøpe i butikken min favoritt har vært Bra bra.

9. Bruk Room Temp Egg

Aaron over på Fat For Weight Loss har nevnt i sin keto brødpost som bruker romtemperatur egg. Når eggene er mellom 20-22 °C (68-72 °F) vil brødet være mindre eggeaktig. Hvis du glemmer å ta eggene ut av kjøleskapet på forhånd, er det bare å legge dem i varmt vann i noen minutter.

eggeplomme - Hvordan bli kvitt eggy-smaken i Keto-brød

10. Hopp over noen eggeplommer

Plommene i eggene har ofte mest smak sammenlignet med eggehvitene, så la oss bli kvitt dem. Ok, ikke alle. I en gitt oppskrift, start med å fjerne 1 eggeplomme og tilsett en ekstra eggehvite. Vi ønsker ikke å endre oppskriften drastisk. Husk også at hver oppskrift vil være forskjellig.

11. Ha i revet mozzarella

Dette forslaget ble funnet på ketogene fora. En person her legger til omtrent 25 gram strimlet mozzarella for hvert egg i oppskriften. De blander de to sammen og følger deretter den gitte oppskriften.

Du kan også være interessert i en null karbo brød oppskrift jeg har.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *