Hvordan karbohydrater påvirker blodsukkeret (Dr. Unwin’s Sugar Charts) –

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 14, 2023
  • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Har du noen gang lurt på hvordan karbohydrater påvirker blodsukkernivået? Bare se på alle disse praktiske sukkerdiagrammene! Du vil aldri røre noen produkter igjen!

Vi vet alle allerede hvordan sukker i mat og drikke øker blodsukkernivået, men hvor mange av oss forstår hvordan karbohydrater i hverdagsmat som brød, frokostblandinger, müsli, bananer og ris også påvirker oss?

Har du noen gang lurt på hvordan karbohydrater påvirker blodsukkernivået?

Når du forstår at alle karbohydrater påvirker blodsukkernivået, vil du forstå hvordan du gjør gode matvalg. Du kan også sjekke ut Keto Foods Chart hvis du vil bytte til en lavkarbo- eller keto-diett.

Hvis du er nybegynner, foreslår jeg at du laster ned GRATIS nybegynnerdietten med enkle måltider og snacks.

Hopp på:

Hvordan karbohydrater påvirker blodsukkeret ditt (og hvordan gjøre det riktige valget)

Har du noen gang lurt på hvordan karbohydrater påvirker blodsukkernivået?  2

Dr. Unwins Sugar Charts er en utrolig lettfattelig infografikk. De ble vennlig levert av PHC Public Health Collaboration med tillatelse.

PHC Public Health Collaboration er en veldedighet dedikert til å informere og implementere sunne løsninger for å forbedre folkehelsen. De håper å endre kostholdsretningslinjer, utdanne allmennleger og forbedre folkehelsen. For mer informasjon for pasienter og behandlere, vennligst besøk PCC nettsted.

\

Det kan noen ganger være vanskelig å forklare hvordan karbohydrater påvirker blodsukkernivået, men Dr. David Unwin har laget en umiddelbart forståelig måte å formidle dette på med teskjeer sukker.

Dette gjør at helsepersonell enkelt kan informere sine pasienter om matvalg under deres tidsbegrensede avtaler. Og enda bedre, med denne praktiske infografikken kan de skrive den ut slik at pasientene kan feste dem på kjøleskapet hjemme for å hjelpe hele familien.

Det handler imidlertid ikke bare om helsepersonell og pasienter å bruke, ettersom mange medlemmer av offentligheten gir dem ut til venner og familie for å informere dem om deres valg for bedre helse. Sam Feltham, direktør for PHC.

Klikk her for å få tilgang til den trykte PDF-en. Tilgjengelig med tillatelse. Full kreditt på PHCuk.org

Hvordan påvirker frokosten blodsukkernivået?

De fleste forstår at hvis du spiser en mat med høyt sukker som en godteri, sjokolade, sukkerholdig drikke eller en kakeskive, vil det øke blodsukkeret betraktelig, men mange mennesker legger ikke merke til det faktum at mange av hverdagen din matvarer, som ris, frokostblandinger, fullkorntoast og havre vil på samme måte øke blodsukkernivået.

Hva med en «sunn» frokost som små cornflakes, eplejuice, med 1 skive brun toast? Vel, du kan se at blodsukkeret stiger med tilsvarende 21 teskjeer sukker.

Cornflakes 8,4 ts + 1 ts melk + 3 ts toast + eplejuice 8,6 ts = 21 ts

  hvordan karbohydrater påvirker blodsukkeret

Tenk deg nå å ha fruktyoghurt, banan, honning på en tallerken med havregryn?

Eller hva med en fruktsmoothie med ananas og mango?

Hvordan påvirker korn og müsli blodsukkernivået?

La oss ta en rask titt på «sunne frokostblandinger» skal vi?

Fra den forrige tabellen forstår vi nå at en liten porsjon med 30 gram cornflakes vil øke blodsukkeret med tilsvarende 8,4 ts sukker. Og vi vet alle at folk flest liker å tilsette brunt sukker, honning eller hermetisk frukt til morgenkornflakene. Spoilervarsel: du har nettopp laget en sukkerbombe!

Og de fleste serverer ikke bare 30 g, det er bare 1 kopp!

Ikke rart at så mange av dere opplever en energinedgang på 10 meter og begynner å strekke seg etter automaten for neste dose sukker.

  hvordan karbohydrater påvirker blodsukkeret

Hvordan påvirker brød blodsukkernivået?

Hvorfor er grovt brød bedre enn vanlig hvitt brød? Jeg er ikke redd.

En porsjon med fullkornsbyggbrød vil faktisk øke blodsukkeret med 5,5 teskjeer, eller 22 gram!

hvordan karbohydrater påvirker blodsukkeret

Hvordan påvirker frukt blodsukkernivået?

Ja, hele frukter er fulle av fiber, vitaminer, mineraler og mange andre utrolige fytonæringsstoffer, men de er også høye i sukker og fruktose.

Så vi kan alle gjøre et bedre valg ved å se på tabellen nedenfor. I stedet kan du erstatte morgenbananen med en bolle med næringstette bær. Det kan også være lurt å tenke to ganger når du bestemmer deg for å prøve tropiske frukter, som er enda høyere i naturlig sukker.

  hvordan karbohydrater påvirker blodsukkernivået

Videre lesning: Hvis du liker infografikk om sukker og vil vite hvor mye sukker som er i et «sunt kosthold».

Legg igjen en kommentar nedenfor om hvordan disse «Hvordan karbohydrater påvirker blodsukkeret vårt»-diagrammene vil hjelpe deg med å ta bedre matvalg.

Diagram som viser mat og måltider med karbohydratinnholdet i sunn mat som faktisk er full av sukker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *