Shirataki-nudler har mye å si – ingen karbohydrater, praktisk talt ingen kalorier, og når de tilberedes riktig, har de tekstur, men ingen egen smak – så de er perfekte for enkel sautering. Slik får du mest mulig ut av det de har å tilby!
For flere deilige pastaoppskrifter som er glutenfrie, sjekk ut mine Zucchini-nudler, gresskarnudler med muskat eller mandelmelpasta.
Shiratakis hemmeligheter
Jeg må være ærlig, jeg har laget shirataki-nudler i mange år og først nå har jeg funnet ut hvordan jeg kan få mest mulig ut av det. Tidligere lot teksturen mye å være ønsket og det var en dvelende, nesten fiskeaktig lukt som jeg ikke likte. Alt handler om metoden for forberedelse, og nå som jeg fant ut av det, vet du, jeg må dele hemmelighetene mine med deg.
Så si det med meg, Shirataki! Her er alt du trenger å vite…
Hva er shirataki nudler (som Miracle eller Konjac nudler)?
Shirataki nudler er laget av en fiber kalt glucomannan som finnes i konjac yam roten og er en tradisjonell stift i japansk mat. Morsomt faktum, shirataki oversettes til «hvit foss» på grunn av hvor jevne og nesten gjennomsiktige disse nudlene kan være.
Er shirataki nudler sunne?
Karbohydratene som finnes i disse nudlene er løselig fiber som ikke er fordøyelig, noe som betyr at det ikke bidrar til ditt daglige karbotelling. De er også svært lave i kalorier. Men «sunn» er forskjellig fra en måltidsplan til en annen…
Er shirataki nudler lavkarbo, keto, paleo eller glutenfrie?
- lavkarbo og keto Ja, shirataki-nudler er keto og en veldig populær nudelerstatning i lavkarbosamfunnet.
- Paleo – Avhenger av hva slags paleo-plan du følger, men de fleste anser ikke shirataki-nudler som paleo.
- Glutenfri – Ja, konjacnudler er laget av konjac søtpotet og er glutenfrie.
Hvordan smaker shirataki nudler?
Shirataki nudler har en ervervet smak og tekstur. Hvis du forventer tradisjonell pasta, vil du bli skuffet! Men hvis du leter etter et lavkarbo, lavkalorialternativ, er de verdt det. Prøv, prøv og prøv en annen pasta hvis det ikke er noe for deg.
Konjac-nudler er smakløse, men absorberer hvilken saus eller olje du koker dem i. Jeg synes det er best å surre den i olje, hvitløk, salt og krydder i stedet for å helle saus over den. Jeg foretrekker dem frityrstekte fremfor italienske pastaretter.
- Er de en god erstatning for pasta? På grunn av teksturen til shirataki-nudler foretrekker jeg vegetarnudler fremfor pasta.
- Hva med nudlerstatning? Ja! Dette er min favoritt lavkarbo nudlerstatning – pommes frites som cow mein og thai suppe, eller til og med supper som ramen er deilig med mirakelnudler.
Hvis du bare ikke takler smaken…
Liker du ikke smaken og teksturen til konjacnudler? Du har andre alternativer, ikke bekymre deg…
- Blomkålsom jeg liker å bruke når jeg lager makaroni og ost eller bakt ziti.
- Squash gjør stor ravioli eller lasagne.
- Mandelmel kan lages til nudler eller dumplings.
- strimlet kål lager flott lasagne og erstatter også nudler (som denne biff-stroganoff).
- Aubergine også en deilig erstatning for lasagne.
Topptips for matlaging av Shirataki-nudler
Shirataki nudler triks? Ikke se etter etiketter. Du vil skylle dem godt og varme dem i kokende vann eller steke dem (jeg foretrekker tørrsteking!).
- Hvorfor lukter shirataki nudler? Denne «fiskigheten» skyldes vannet som nudlene er pakket i.
- Hvordan bli kvitt lukten av shirataki nudler? Grundig skylling er det første nøkkeltrinn. Jeg synes at skylling etterfulgt av en rask mikrobølgeovn og deretter tørrsteking er den beste måten å få disse nudlene til å virkelig skinne.
- Hvordan bli kvitt den gummiaktige teksturen til shirataki nudler? Tørrsteking av nudlene raskt og enkelt vil gjøre teksturen fastere.
Hvor kan du kjøpe shirataki nudler?
Shirataki nudler finnes i kjøleskapet i de fleste dagligvarebutikker. Du kan vanligvis finne pasta med englehår og noen ganger fettuccine. Se etter dem på Amazon for flere valg. De har flere former og størrelser, for eksempel mirakelfigur i tillegg til spaghetti.
Oppvarming av konjac-nudler
Konjac-nudler smaker best varme og friske. Hvis du varmer dem opp igjen, vær forberedt på å fjerne overflødig væske som har kommet ut av nudlene under oppbevaring i kjøleskapet. (Tross alt er de 97% vann!)
Jeg elsker å varme opp mirakelnudlene i mikrobølgeovnen.
De beste sausene for mirakelnudler
Igjen, jeg foretrekker en stir-fry fremfor en saus (som keto spaghetti saus). Oljen og smakene absorberes i nudlene, og den høye varmen i pannen forbedrer teksturen til disse nudlene.
Shirataki nudler oppskrifter
Hvordan lage shirataki nudler
Seal Oppskrift Pin Oppskrift
Porsjoner:2 porsjoner
bruksanvisning
- Plasser shirataki-nudler (17 oz pakke) i et dørslag og dekk med kaldt vann i noen minutter, snu av og til. Dette vil fjerne fiskelukten. Mens jeg er i et dørslag liker jeg å kutte nudlene med kjøkkensaks slik at de ikke blir så lange, men dette er ikke nødvendig.
- Plasser nudlene i en mikrobølgeovnsikker bolle og stek i mikrobølgeovnen i 2 minutter for å forbedre teksturen. Fjern fra mikrobølgeovnen og tørk med papirhåndklær for å fjerne så mye væske som mulig.
- Smelt smør (1 ss) i en stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk (2 fedd) og fres til dufter. Tilsett nudler, salt (1/4 ts) og pepper (1/4 ts). Rør og fortsett å koke til nudlene er ugjennomsiktige og godt belagt med olje, ca. 5 minutter. De skal ikke lenger knirke i pannen.
- Fjern nudler fra varmen og rør inn parmesan (3 ss). Rull til dekke og nyt!
Fans har også laget disse lavkarbo-oppskriftene:
Mat
Kalorier: 85kcalTotale karbohydrater: engramProtein: 3gramTykk: åttegramNatrium: 456mgFiber: 0,1gramSukker: 0,1gramNetto karbohydrater: engram
©Little Pine er lavkarbo. Innholdet og bildene er beskyttet av opphavsrett. Distribusjonen av denne oppskriften oppmuntres og oppmuntres. Det er strengt forbudt å kopiere og/eller lime inn fullstendige oppskrifter til sosiale medier/nettsteder/blogger.