Hvorfor har jeg oppblåsthet og gass på keto-dietten? – 2 sunne vaner

  • By: Jan Helge
  • Date: august 8, 2022
  • Time to read: 5 min.

Sharing is caring!

Hvorfor, fordi du har ufordøyd mat i tarmen.

Ett problem, og det er hvis du allerede har fordøyelsesproblemer i tykktarmen.

Tyktarmen din har små tykktarmscellerøtter som ser ut som en opp-ned plante, disse røttene absorberer næringsstoffene som passerer gjennom tarmene og suger dem deretter rett inn i kroppen.

Mange ganger kan du skade disse små villi og villi vil forsvinne. Dette er grunnen til at hvis du har problemer med tykktarmsceller, vil de ikke ta opp næringsstoffer og dette vil forhindre at kombinasjonen av visse enzymer og matpartikler brytes ned og tas opp av cellene, og du ender opp med ufordøyde matpartikler i tarmen. .

Dette er et problem fordi maten vil sitte der og enten råtne eller gjære. Når det gjærer, vil du få problemer med karbondioksid, hydrogengass og metangass, som har denne lukten. Vi produserer mye oppblåsthet, så oppblåsthet er gass.

Bakteriell overvekst (gjæringsproblem):

• Problemer med karbondioksid

• Hydrogengass

• Metangass

Du har vanligvis en veldig sur mage som aktiverer visse enzymer for å bryte ned proteiner og drepe bakterier og hjelpe deg med å absorbere mineraler, og så når den går rett ned i tynntarmen, blir du hjulpet av bukspyttkjertelen, som skiller ut enzymer, og galleblæren, som frigjør galle..

Til sammen har du alle disse tingene som skjer for å bryte ned mat slik at den kan absorberes gjennom virkningen av mange enzymer, men ikke virkningen av bakterier. Problemet er at du vil få en overvekst av bakterier. Disse bakteriene kan begynne å invadere den øvre tynntarmen og til og med magen. Som et resultat, folk som har kronisk dårlig ånde eller en slags gjæraktig dårlig ånde. Det er det det er. Det er som en overvekst av feil bakterier. Ikke bare bakterier, du har gjær, du har muggsopp, eller du har Candida, alle slags mikrobielle overvekster, og mange forskjellige gasser og visse giftstoffer, som da kan forårsake autointoxication, som kan reabsorberes i visse deler av fordøyelseskanalen. . .

Kilder til dette problemet:

• Antibiotika – ødelegge noen mikrober og tvinge kroppen til å produsere mer uvennlige.

• Antacida. Når du mister magesyre, når du blir eldre, mister du magesyrer.

• Usunn mat

• Mage

• Tynntarm

Opphopning av dårlige bakterier sannsynligvis på grunn av første inntak antibiotika, som dreper noen bakterier og deretter får kroppen til å produsere mer uvennlige bakterier.

En annen grunn er syrenøytraliserende midler fordi du har halsbrann. Når du tar disse syrenøytraliserende midler og du mister den pH-verdien, får vi overvekst fordi det ikke er noe der som dreper bakterier. Du bør ikke ha disse bakteriene i magen eller øvre tynntarm.

Du mister magesyre hvis du spiser usunn mat og når du blir eldre. Dette er grunnen til at det er så viktig å ha en veldig sur mage med en pH på én til tre, som er ekstremt sur. Det er derfor Dr. Berg alltid anbefaler å ta mat som betainhydroklorid eller eplecidereddik, eller sørge for at du har nok havsalt på grunn av natriumklorider. Klorid bidrar til å produsere saltsyre slik at du kan holde magen din veldig sterk for å forhindre mikrobiell overvekst.

Når noen er gravid, har det voksende fosteret praktisk talt ingen mikrober i tykktarmen. Når de blir født har de ingen bakterier, og så er det plutselig en massiv tilstrømning av bakterier som må komme fra huden for også å komme i kontakt med det barnet spiser, som morsmelk. Det er viktig for en baby å bli ammet fordi mikrobene som vokser i den, egentlig bare avhenger av hva den babyen mates med. Morsmelk inneholder råmelk, som er bra for immunforsvaret. Hvis du bruker morsmelkerstatning, vil du ikke utvikle de mikrobielle stammene som trengs for immunforsvaret og fordøyelsen. Dr. Berg anbefaler på det sterkeste at hvis du er mor og vurderer å amme, bør du absolutt gjøre det.

Det er visse typer grønnsaker som er virkelig vanskeligere å fordøye med en allerede skadet tykktarm.

For de av dere som har irritabel tarmsyndrom (IBS), cøliaki, divertikulitt eller andre typer tarmproblemer, se denne videoen «Grønnsaker og oppblåsthet i et ketogent program»: https://www.youtube.com/watch?v=czSNbmn4Q5I

Hvis du bruker keto, er det mest sannsynlig ikke protein eller fett som forårsaker gass, men karbohydrater eller grønnsaker. For å bli kvitt gass, juster typen grønnsaker. Se lenke over for grønnsakstyper. Du må også justere mengden. Du vil sannsynligvis ikke kunne innta 7-10 kopper salat, men du vil starte med en mindre mengde og gradvis øke den over tid i en ideell situasjon hvor du ender opp med mye mer. Du kan spise fermenterte grønnsaker så vel som noen dampede grønnsaker.

Anbefaling:

1. Juster typen fiber du spiser.

2. Juster mengden fiber – start med en liten mengde og øk den gradvis over tid.

Dr. Berg anbefaler bulgarsk yoghurt https://www.youtube.com/watch?v=rHlQ6Ea9oWw

Den har fantastiske stammer av mikrober i enorme antall. Når du inntar noen av disse, vil det bidra til å skape gunstige bakterier i tarmen din.

Dette innlegget er komprimert fra Dr. Bergs video. Hvorfor har jeg oppblåsthet og gass på keto-dietten? https://www.youtube.com/watch?v=rk4angIFeqQ

Dr. Berg er kiropraktor som spesialiserer seg på sunn ketose og intermitterende faste. Han er bestselgende forfatter av The Healthy Keto Plan og direktør for Dr. Berg Nutritionals. Han praktiserer ikke lenger, men driver med helseundervisning gjennom sosiale medier. Han underviste i undergraduate ernæring som adjunkt ved Howard University.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i denne e-posten eller meldingen er ikke ment å behandle eller forebygge sykdom, og den er heller ikke ment å være en erstatning for medisinsk behandling eller alternativ medisinsk rådgivning. Bruken av anbefalinger er på leserens valg og risiko.

Det er ulike måter å holde seg oppdatert på mine publikasjoner.

Jeg er fokusert på å maksimere min fysiske ytelse og mentale klarhet og viktigst av alt min generelle helse gjennom et sunt kosthold og trening.

Jeg vil gi deg overbevisende artikler om den ketogene dietten og GAPS-dietten, supersakte treningsprogram med høy intensitet og kosttilskudd.

Jeg ønsker deg et langt sunt liv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *