Dette er ingen vanlig ostekake, men den inneholder veldig mye ost, derfor har jeg valgt å definere den som det. Det er en av mine favorittkaker (ved siden av denne, men er mye enklere å lage), og må absolutt prøves!
lchf ostekake
Ingredienser :
Bunn:
50 g malte hasselnøtter
50 g malte mandler
100 g malte valnøtter
100 g kokosmasse
200 g smeltet smør
1/2 dl sukrin
frøene fra to vaniljestenger/ 1 ts vaniljepulver
200 g kremost/philadelphia
4 store egg (eller 5 små)
1,5 toppet ts. Bakepulver
1 ts agavesirup (om du har)
Topping:
400 g kremost/philadelphia
100 g smør
0,5 dl sukrin
1 ts vaniljepulver, evt frøene fra 2 vaniljestenger
noen dråper natreen (kan sløyfes)
Bær/raspet sjokolade til pynting
Fremgangsmåte:
Mal nøtter i en kjøkkenmaskin (eller lignende). Tilsett alle de tørre ingrediensene og rør sammen. Myk opp kremost og smør i mikroen eller i vannbad. Tilsett alle ingrediensene i det tørre og bland godt. Jeg bruker kjøkenmaskin.
lchf ostekake
Ha røra over i en smurt form (rund eller liten firkantet), og stek i ca 30 minutter på 160 grader.
lchf ostekake
Når kaka står i ovnen kan du lage toppingen. Myk opp smør og kremost i mikro eller vannbad og bland godt med de øvrige ingrediensene, gjerne i kjøkkenmaskin.
Sjekk at kaka er klar ved å riste litt i formen, om den disser er den ikke klar. Når den er klar så la den kjøles ned i minst 30 minutter. Har du smurt formen godt er det bare å snu hele formen over på et bakepapir, så vil kaka falle ut:
lchf ostekake
Bruk en stor kniv til å dele kakebunnen på langs:
lchf ostekake
Jeg har delt bakepapiret i to, lirker inn den ene delen mellom kakedelene for å løfte bort lokket:
lchf ostekake
Smør et tykt lag med topping på bunnen, og løft tilbake lokket med hendene forsiktig:
lchf ostekake
Smør så godt med topping på hele kaken:
lchf ostekake
Kaken er enkel å løfte over på et serveringsfat med bakepapiret, bare trekk dette ut etterpå:
lchf ostekake
Pynt med bær eller raspet sjokolade og sett i kjøleskap i ca 1 time før servering. Kaken kan også fryses, og smaker veldig godt når den er litt kald
Jeg serverte kaken med LCHF-iskrem, denne gangen med hakket mørk pistasjsjokolade (70%), istedefor kokkos og kakao (som i den tillinkede oppskriften på is). Litt ekstra vanilje hadde jeg også i:
lchf ostekake
LCHF-iskrem. Denne gangen blandet jeg inn sjokoladen etter at isen hadde vært i fryseren ca 1 time. Isen ble mye luftigere enn vanlig 🙂 Dette er dobbel porsjon av oppskriften linket til over, med ca 200 gr raspet sjokolade tilsammen.
lchf ostekake
NAM!!
Kaken inneholder ca 4% karber.
Enjoy 🙂