Det er enkelt å lage ovnsstekte kylling- eller kalkunkjøttboller. Strimlet zucchini sørger for at kjøttet holder seg fuktig. Det gir en deilig matbit!
Hopp på:
💛 Hvorfor du vil like det
Dette er en av de mest praktiske og allsidige oppskriftene du noen gang vil lage mat på en keto-diett. Disse kalkunkjøttbollene smaker ikke engang som lavkarbokjøttboller.
Det er mange forskjellige måter du kan servere og tilberede disse Keto Tyrkia-kjøttbollene på! Du kan spise dem til lunsj, middag eller som snacks etter trening.
Disse kalkun- og zucchini-kjøttbollene er gluten-, melke- og sukkerfrie. De er også paleovennlige.
📋 Ingredienser
Noe av det beste med denne kalkunkjøttbolleoppskriften er at den har så mange forskjellige krydder. Disse kjøttbollene er fulle av smak.
Finhakket kalkun
Basen til disse kjøttbollene er hakket kalkun, som er et magert protein. Du kan bruke hakket kylling i stedet.
Squash
For disse kalkunkjøttbollene, riv zucchinien hjemme. Du trenger omtrent en zucchini.
kokosmel
Dette er en erstatning for brødsmuler og det fungerer utmerket uten å tørke ut kjøttbollene for mye!
næringsrik gjær
Det gir kjøttbollene en umamismak og er en flott erstatning for ost.
krydder
For å krydre kjøttbollene, bruk ferske hvitløksfedd. Du kan bruke hvitløkspulver hvis du ikke har fedd.
Tilsett også litt frisk oregano, fersk basilikum, tørkede løkflak og spisskummen.
Jeg brukte ikke følgende krydder, men de kan brukes: røde pepperflak, italiensk krydder og løkpulver.
egg
Egg er en emulgator. De holder alle ingrediensene sammen i kjøttbollene.
Oliven olje
Bruk din favoritttype fett til kjøttboller. Jeg foretrekker olivenolje, men du kan bruke avokado eller kokosolje.
Vennligst merk: Sjekk ut oppskriftskortet nedenfor for en fullstendig liste over ingrediensene som brukes til å lage denne lavkarbooppskriften.
💭 Tips
- Spar kalkunkjøttbollene til matlaging. Oppbevar dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil tre dager.
- Kle stekeplater med bakepapir. Dette vil forhindre at kjøttbollene fester seg til pannene.
- Bruk et kjøtttermometer. Stek kjøttbollene til de når en indre temperatur på 165F.
🔪 Instruksjoner
Disse lavkarbo kalkunkjøttbollene er en av de enkleste tingene du noen gang vil lage mat.
Bland ingrediensene
Ta en stor bolle og bland alle ingrediensene. Bruk hendene hvis du trenger det.
Rull så kjøttblandingen til kjøttboller i samme størrelse.
bake kjøttboller
Hell oljen på en stor stekeplate og legg kjøttbollene på. Stek kjøttbollene til de er gjennomstekt.
🍽️ Serveringsanbefalinger
Disse bakte kalkunkjøttbollene er deilige til lunsj, middag, snacks eller snacks med høyt proteininnhold.
Server disse deilige kjøttbollene med squash spaghetti eller zucchininudler! Kjøttboller er deilig med en lavkarbo marinarasaus.
Ferdigbakte kalkunsurgeterkjøttboller er flotte å lage på forhånd og oppbevare i fryseren. En av mine favorittmåter å bruke lavkarbo frosne kjøttboller er å koke dem sakte i en saktekoker med saus!
Du kan servere disse enkle kjøttbollene med ostedip eller keto BBQ saus.
📒 Variasjoner
Det er mange forskjellige måter å lage keto-kjøttboller på med denne oppskriften. Hvis du gjør noen endringer, vennligst gi meg beskjed i kommentarene!
- Legg til flere grønnsaker. Tilsett noen strimlede gulrøtter for mer næring og farge.
- Gjør det cheesy. Dryss kjøttbollene på toppen med litt parmesanost.
- Bland dipsausen. Bruk en blanding av tomatsaus og friske urter for en deilig sukkerfri dip.
- Lag kjøttboller. Hvis du er til meieri, kan du legge en liten stabel ost i midten av hver kjøttbolle!
- Bytt kjøtt. Prøve å gjøre kyllingkjøttboller bare å bytte kalkunhakket med hakket kylling.
🙋 Ofte stilte spørsmål
Her er noen spørsmål folk ofte stiller om å lage lavkarbo kalkunkjøttboller. Hvis du ikke fant spørsmålet ditt i denne listen, legg det igjen i kommentarfeltet.
I stedet for brødsmuler brukte jeg kokosmel i stedet for mandelmel. Jeg har også hørt om folk som bruker svinekjøttsmuler i ketokjøttboller.
For tilberedning av keto-kjøttboller bør du bruke magert kjøtt. Selv om jeg brukte kalkunhakket i oppskriften, kan du bruke hakket kylling eller en blanding av de to.
Fordelen med å tilsette revet zucchini i blandingen er at det holder kjøttet fuktig.
Ja, disse kjøttbollene er fylt med næringsstoffer for alle som elsker sunn mat. De er rike på fiber, vitamin C og antioksidanter og smaker fantastisk.
Oppbevar rester av kalkunzucchini-kjøttboller i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil tre dager.
Frys kjøttbollene ved å legge dem på en bakeplate i ett lag. Når de er helt frosne, legg dem i en frysevennlig oppbevaringspose og oppbevar dem i fryseren i opptil seks måneder.
Når du er klar til å spise dem igjen, sett dem i kjøleskapet for å tine over natten først.
Disse kylling- eller kalkunkjøttbollene med zucchini kan stekes i olje på komfyren. Men jeg foretrekker å bake dem i ovnen, for du kan lage mye på en gang.
Liker du imidlertid skarpe, mørke kanter, vil steking få dem til å se mye bedre ut. Kjøttboller kan legges under broileren for å brune på utsiden, men det er ikke det samme.
Hvis du likte denne keto-kalkun-kjøttbolleoppskriften, her er flere squash- og lavkarbooppskrifter du bør lage neste gang. De er alle perfekte snacks eller lett lunsj ideer.
📖 Oppskrift
Ovnsbakte kalkun og zucchini kjøttboller
Det er enkelt å lage ovnsstekte kylling- eller kalkunkjøttboller. Strimlet zucchini sørger for at kjøttet holder seg fuktig. Det gir en deilig matbit!
bruksanvisning
- Forvarm ovnen til 400°F.
- Bland alle ingrediensene unntatt olivenolje i en middels bolle.
- Drypp 1-2 bakeboller med olivenolje.
- Form kjøttblandingen til 21 kjøttboller og legg på tilberedte bakeplater.
- Stek kjøttbollene i 18 minutter eller til de er møre (165°F) og brune på utsiden.
Notater
Spar kalkunkjøttbollene til matlaging. Oppbevar dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil tre dager.
Kle stekeplater med bakepapir. Dette vil forhindre at kjøttbollene fester seg til pannene.
Bruk et kjøtttermometer. Stek kjøttbollene til de når en indre temperatur på 165F.
Lavkarbo søtningsmidler | Konverteringsdiagram for Keto Sweetener
Mat
Service: 3kjøttboller | Kalorier: 153 | Karbohydrater: 6gram | Protein: 19gram | Tykk: 5gram | Mettet fett: engram | Kolesterol: 88mg | Natrium: 235mg | Kalium: 346mg | Fiber: 3gram | Sukker: engram | Vitamin A: 190IU | Vitamin C: 6.1mg | Kalsium: 45mg | Jern: 1.8mg
Tilleggsinformasjon
Netto karbohydrater:
3gram
|
% karbohydrater:
9%
|
% ekorn:
57,1%
|
% tykk:
33,8%
|
Smarte poeng:
3
Ernæringsnotat
Næringsinformasjonen for denne oppskriften er gitt som en tjeneste og er kun et estimat. Vi kan ikke garantere nøyaktigheten av næringsinformasjonen til noen oppskrifter på denne siden. Erythritol-karbohydrater er ikke inkludert i karbo-tellingen da det ikke har vist seg å påvirke blodsukkernivået. Netto karbohydrater er totale karbohydrater minus fiber.