Keto 5 ingrediens lava kakeoppskrift

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Rikt dekadent med en klebrig, smeltet midt, vil min meierifrie Keto 5-ingrediens lava kake være din nye favorittdessert for spesielle anledninger eller når du vil unne deg selv.

Og den er laget med bare fem lett tilgjengelige keto-ingredienser som du sannsynligvis allerede har i kjøleskapet og pantryet.

Dessuten er den klar på omtrent 15 minutter, noe som betyr at du kan nyte en dekadent keto-dessert uten å bruke timevis på kjøkkenet.

Du kan virkelig spise keto-kaken din og til og med spise den (og dine ikke-keto-gjester vil aldri få vite det)!

hvordan jeg laget det keto

De fleste tradisjonelle lavakakeoppskrifter er fylt med mel, sukker og kakaopulver – som alle definitivt ikke er keto-vennlige.

I stedet brukte jeg bare noen få vanlige keto-ingredienser for å lage min versjon av denne dekadente desserten.

Først, i stedet for kakaopulver, brukte jeg usøtet kakaopulver, som ligner på kakaopulver, men mye bedre for deg.

Kakaopulver er ganske enkelt faste partikler av pulver som males til et pulver etter at kakaosmøret er fjernet fra kakaobønnene. Denne prosessen utføres ved en svært lav temperatur, noe som hjelper kakaopulveret til å beholde mineraler og andre næringsstoffer.

På den annen side blir kakaopulver behandlet ved mye høyere temperaturer, noe som fjerner det meste av næringsstoffene som finnes naturlig i kakaobønner.

Kakaopulver kan imidlertid være litt bitter på smak. Derfor brukte jeg granulert erytritol, som er min favoritt keto-bakesukker.

Dessuten har ikke erytritol den rare ettersmaken som andre kunstige søtningsmidler pleier å ha.

Hvis du har laget ketobakst, har du sannsynligvis en pose mandelmel i spiskammerset, som er et lavkarbo, glutenfritt alternativ til tradisjonelt mel.

Mandelmel er rett og slett mandler som har blitt blanchert for å fjerne skinnet og malt til et fint pulver. Mandelmel har en litt nøtteaktig smak, men det merkes ikke i denne oppskriften siden det brukes så liten mengde.

Du bør imidlertid ikke erstatte mandelmel med kokosmel i oppskrifter. Så hvis du har en pose kokosmel, men ikke vet hva du skal gjøre med den, bør du lese innlegget mitt som har 28 kreative keto-desserter laget med kokosmel.

Til slutt brukte jeg kokosolje som melkefri smørerstatning. Du kan kjøpe uraffinert (eller virgin) kokosolje eller raffinert kokosolje.

Uraffinert kokosnøttolje har en tendens til å ha litt kokossmak og lukt. Så når du lager mat med det, husk at maten sannsynligvis vil ha en liten kokossmak.

På den annen side har raffinert kokosolje en mer nøytral smak og aroma, noe som betyr at du mest sannsynlig ikke vil kunne smake den når du lager mat.

Du kan bruke enten uraffinert eller raffinert kokosolje i denne oppskriften. Det avhenger virkelig av dine personlige preferanser om hvilken du bruker.

Og sørg for å sjekke ut alle mine keto-sjokoladeoppskrifter som vil tilfredsstille sjokoladetrangene dine når som helst på dagen og uten skyldfølelse.

5 Ingrediens Keto Lava Cake Oppskrift #keto #recipe https://ketosummit.com/keto-5-ingredient-lava-cake-recipe/

skrive ut

Beskrivelse

Rik, klissete og dekadente lavakaker laget med alle keto-ingredienser. Perfekt rett ut av ovnen!


Ingredienser

 • 2 spiseskjeer (12 g) usøtet kakaopulver
 • 2 spiseskjeer (24 g) granulært erytritol
 • 1 spiseskje (8 g) mandelmel
 • 1 spiseskje (15 ml) smeltet Kokosoljekjølt (pluss ekstra for å smøre former)
 • en stort egg
 • Friske bær og pulverisert erytritol (for innsending, valgfritt)

bruksanvisning

Mat

 • Kalorier: 140
 • Sukker: 0 g
 • Tykk: 12 g
 • Karbohydrater: 4 g
 • Fiber: 2 g
 • Protein: 6 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *