Disse sprø rosmarin aubergine frites er min nye favoritt måte å nyte aubergine på. Dessuten er de tilberedt i en luftfrityrkoker, noe som betyr at de er klare på få minutter.
Og de er enda bedre med min kremete tahini-aioli som får smaksløkene til å synge.
Air Fryer matlagingstips
Hvis du er ny til frityrkokere, er du kanskje litt forvirret over hvordan du bruker dem. Ikke bekymre deg, jeg var den samme.
Men gjennom prøving og feiling har jeg lært noen tips og triks som gjør at oppskriftene mine blir perfekte hver gang.
Forvarm airfryeren. De fleste oppskrifter krever at frityrkokeren forvarmes. Jeg pleier å skru den på mens jeg forbereder ingrediensene.
Men hvis du glemmer å forvarme frityrkokeren, er det bare å slå den på før du tilsetter ingrediensene. De fleste frityrkokere tar bare noen få minutter å forvarme.
Smør airfryer-kurven eller -brettet før hver bruk. Dette vil forhindre at maten setter seg fast, noe som er spesielt viktig når du skal lage panert eller panert mat.
Vær imidlertid sikker aldri bruk en aerosolspray for å smøre frityrkokeren. En enkel oljetåke er et ideelt og billig verktøy for å smøre en frityrkoker.
jeg foreslår å bruke avokadoolje å smøre frityrkokeren. Avokadoolje har et høyt røykpunkt og røyker ikke ved høye temperaturer.
Unngå å overfylle frityrkokeren. Dette er spesielt viktig for oppskrifter som auberginefrites, som krever varmluft for å sirkulere rundt hver potet for å tilberede riktig.
Overfylte frityrkokere resulterer vanligvis i fuktig, underkokt mat. Hvis du har en mindre frityrkoker, kan det hende du må tilberede i grupper for å sikre at maten er perfekt tilberedt når den kommer ut av frityrkokeren.
Snu maten eller rist kurven midt under tilberedningen.. Dette bidrar til å sikre jevn matlaging.
Og hvis maten din har litt lengre steketid, må du riste kurven noen ganger mens maten tilberedes.
Bare vær forsiktig når du åpner frityrkokeren fordi den blir varm. Men når du åpner frityrkokeren, stopper tilberedningen, men fortsetter når du lukker den.
Sørg for å holde frityrkokeren ren. Biter av gammel mat eller gammel olje kan føre til at frityrkokeren ryker mens den er i bruk.
Når frityrkokeren er koblet fra og er helt avkjølt, tørk bare av frityrkokeren med en ren klut eller tørkepapir. Sørg for å se bruksanvisningen for frityrkokeren for den beste måten å rengjøre frityrkokeren på.
Ytterligere Keto-sauser du bør prøve
Mens tahini-aioli-sausen min er helt deilig med aubergine-frites, her er noen andre keto-sauser du kanskje vil prøve.
Jeg elsker ranch frites og min Keto Ranch dressing oppskrift på den perfekte melkefrie dipdressingen.
Og hvis du vil ha litt italiensk smak med pommes frites, kan du prøve min. Keto pizzasaus oppskrift eller min keto marinara saus oppskrift.
Men for den klassiske duoen av pommes frites og ketchup, må du prøve min. Enkel Keto Ketchup oppskrift.
skrive ut
Beskrivelse
Disse sprø rosmarin- og keto-aubergine-fritesene med lite karbohydrater, men likevel smakende, er snart en ny familiefavoritt.
Ingredienser
For tahini aioli –
- 2 spiseskjeer (30 ml) majones
- 1 teskje (5 ml) tahinisaus
- 1/2 sitronsaft (eller etter smak)
- Salt og pepper etter smak
bruksanvisning
- Forvarm frityrkokeren til 400 F (200 C).
- Bland tørre ingredienser i en liten bolle. Pisk egget i en egen liten bolle.
- Dypp hver aubergineskive i det sammenpiskede egget og dypp det deretter i mandelmelblandingen, og belegg det helt. Fortsett til alle auberginene er panert.
- Legg de panerte pommes fritesen i et enkelt lag, uten å røre, i luftfrityrkurven eller bakepapiret og drypp lett med avokadoolje. (Hvis det er nødvendig, lag auberginefriesene i omganger.)
- Stek auberginefritesen i 15 til 20 minutter til de er gyldenbrune, snu halvveis gjennom tilberedningen.
- I mellomtiden, visp for å kombinere tahini-aioli-ingrediensene til den er jevn.
- Ta auberginefritesen forsiktig ut av airfryeren og la dem avkjøles litt før servering med tahinaioli.
Notater
All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.
Mat
- Kalorier: 169
- Sukker: 3 g
- Tykk: 14 g
- Karbohydrater: 9 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 5 g