Keto diettplan for vegetarianere

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 4 min.

Sharing is caring!

Det er en myte at keto-dietten bare er kjøtt med svært få grønnsaker. Men akkurat det motsatte er sant. Et godt balansert keto-kosthold er fylt med næringsrike, lavkarbo grønnsaker. Faktisk er det mange som gjør det bra på både vegetariske og veganske keto-dietter.

Så hvis du allerede er vegetarianer eller veganer og ønsker å prøve keto-dietten, så har jeg deilige oppskrifter til deg som vil gi deg alle fordelene med keto, men uten alt kjøttet og meieriprodukter som finnes i typiske keto-vegetariske oppskrifter. .

Og hvis du allerede er på en keto-diett, men vil begynne å bytte til en mer plantebasert livsstil, så foreslår jeg at du lager keto-vegetariske oppskrifter én dag i uken. Fast Monday er en fin måte å starte på, og her er 42 veganske keto-diettoppskrifter som vil få kjøttelskere til å besvime.

Vegetarisk Keto-diettplan

Mange vegetarianere spiser egg og meieriprodukter som en del av kostholdet. Imidlertid er det mye feilinformasjon om dem og egg anses som usunne og meieriprodukter er merket som supermat.

Jeg er respektfullt uenig i dette.

egg er en utmerket kilde til protein og essensielle vitaminer, samt aminosyrer. Faktisk inneholder hvert egg 7 g protein og 5 g sunt fett. Ja, du må spise eggeplommen!

På den annen side, mens meieriprodukter kan betraktes som en kilde til protein, oppveier helserisikoen deres små fordeler.

Ikke bekymre deg, du kan fortsatt nyte nøttebasert «ost», og vi har mange oppskrifter for å tilfredsstille ostesuget uten betennelser, fordøyelsesbesvær, forstoppelse og så videre som meieriprodukter kan forårsake.

Du kan prøve min keto cashew ost oppskrift som smaker som ricotta ost, eller min keto blomkål ost oppskrift som smaker som amerikansk ost.

Og for å hjelpe deg enda mer, her er noen raske tips for å bytte til en vegansk keto-diett:

 • Unngå høyt bearbeidet mat. Bare fordi maten er vegetarisk betyr ikke det at den er sunn. Oreos og Ritz kjeks er vegetarianere, men jeg tror ikke de er sunne.

 • Øk fett av høy kvalitet fra kilder som sunne oljer, avokado og linfrø.

 • Sørg for å spise mye protein av høy kvalitet. Egg, proteinrike grønnsaker og nøttebaserte «oster» er gode alternativer.

 • Unngå peanøttsmør og andre belgfrukter. Mange vegetarianere spiser peanøttsmør og belgfrukter for protein. Imidlertid er de ikke så sunne som du kanskje tror.

 • Sørg for å skyve makroene dine (fett, karbohydrater, proteiner) for et balansert keto-kosthold.

En typisk daglig vegansk keto-måltidsplan kan se omtrent slik ut:

Og hvis du vil ha enda flere veganske keto-oppskrifter, kan du finne dem her.

Veganske Keto-diettplaner

Det største rådet jeg kan gi hvis du er veganer og tenker på å gå på en keto-diett er å få i deg den anbefalte mengden protein hver eneste dag. Du kan bruke denne enkle makrokalkulatoren til å finne ut hvor mye protein du trenger hver dag for å opprettholde mager muskelmasse.

Mange mennesker på vegansk kosthold bruker soya som sin viktigste proteinkilde. Dessverre kan det hende at soya ikke er så gunstig som du blir fortalt, og det er derfor vi ikke anbefaler det som en del av keto-livsstilen.

Du kan imidlertid følge en 100 % soyafri vegansk keto-diett og få i deg nok protein hver dag.

 • Grønnsaker rike på protein fin måte å få i seg protein hver dag. Artisjokker, asparges, brokkoli, rosenkål, grønnkål og spinat er utmerkede, lavkarbo, plantebaserte proteinkilder.
 • Nøtter og nøttesmør er en annen kilde til vegansk protein. Mandler og pistasjnøtter inneholder over 20 g protein per 100 g porsjon. Cashewnøtter og valnøtter er ikke langt bak, med over 15 g protein per 100 g porsjon.
 • Frø og frøoljer inneholder enda mer protein enn nøtter og nøttesmør. Hampfrø og gresskarfrø inneholder omtrent 30 g protein per 100 g porsjon. Lin- og sesamfrø er ikke langt bak, med i underkant av 20 g protein per 100 g porsjon.

 • Spirulina, også kalt blågrønnalger, er en annen god kilde til protein, med 4 g protein per spiseskje og utrolige 57 g protein per 100 g porsjon. Bare legg til noen spiseskjeer til din grønne favorittsmoothie for en massiv proteinboost!

 • Erteproteinpulver er en av de mest brukte og mest allsidige veganske proteinkildene med omtrent 27 gram protein per 100 gram porsjon. du kan bruke erteproteinpulver med smak for å lage smoothies eller deilige desserter. Erteproteinpulver uten smak kan enkelt tilsettes sauser, supper og gryteretter for å øke proteininnholdet uten å påvirke smaken av maten.

En typisk daglig vegansk keto-måltidsplan kan se omtrent slik ut:

Vegetariske indiske oppskrifter

Indiske oppskrifter har lenge vært min favoritt med alle smaker gurkemeie og karrikrydder og deilige lavkarbogrønnsaker. Faktisk, da jeg først startet keto-dietten min, ble indiske oppskrifter min stift fordi mange av dem allerede var keto.

I tillegg er indiske oppskrifter et flott alternativ for vegetarianere og veganere, da oppskriftene pleier å være kjøtt- og meierifrie.

Alt du trenger er et par bokser med usøtet kokosmelk, samt et par krydder, så er du på vei til å lage dine indiske favorittretter hjemme.

Og hvis du er ny på indisk mat, la meg foreslå at du prøver min keto egg curry oppskrift eller min golden milk keto iskrem oppskrift som gir deg bare et snev av indiske krydder, men i kjent mat.

Og hvis du har lyst på enda flere veganske indiske oppskrifter, sjekk ut min Keto Aubergine og Coconut Curry med min Keto Gurkemeieris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *