Keto gresk kyllingpanne

  • By: Jan Helge
  • Date: januar 7, 2023
  • Time to read: 1 min.

Beskrivelse

Et raskt og enkelt måltid i én panne med mør kylling, oliven, artisjokker, tomater og masse deilige greske smaker.


Ingredienser

  • 2 kyllingbryst (14 oz eller 400 g), benfri og hudløs
  • ½ kopp (90 g) grønne oliven med hull
  • ½ kopp (90 gpitted kalamata oliven
  • ½ kopp (118 g) hermetiske artisjokkstykker, avløp
  • 1 kopp (150 g) cherrytomater, halvdeler
  • 2 spiseskjeer (2 g) hakket fersk persille (pluss ekstra til pynt)
  • 1 teskje (1 g) tørket oregano
  • ½ teskje (1 g) tørket timian
  • ½ sitronsaft
  • Olivenolje, til å drysse på
  • Salt og pepper etter smak

bruksanvisning

  1. Slå kyllingbrystene med en kjøttklubbe eller kjevle til omtrent 2 cm tykke.
  2. Tilsett en sjenerøs dråpe olivenolje i en panne på middels varme. Legg kyllingbrystene i pannen og stek i ca 5 minutter på hver side, eller til kyllingen er lett gylden og gjennomstekt.
  3. Tilsett oliven, artisjokkbiter, tomater, fersk persille, oregano, timian og sitronsaft i pannen og stek i ytterligere 5 minutter eller til tomatene begynner å brytes ned. Tilsett salt og pepper etter smak.
  4. Pynt med ekstra hakket fersk persille, om ønskelig, og server.

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 6 g

Mat

  • Serveringsstørrelse: 1/2 oppskrift
  • Kalorier: 479
  • Sukker: 3 g
  • Tykk: 20 g
  • Karbohydrater: 10 g
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 48 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *