Beskrivelse
Et raskt og enkelt måltid i én panne med mør kylling, oliven, artisjokker, tomater og masse deilige greske smaker.
Ingredienser
- 2 kyllingbryst (14 oz eller 400 g), benfri og hudløs
- ½ kopp (90 g) grønne oliven med hull
- ½ kopp (90 gpitted kalamata oliven
- ½ kopp (118 g) hermetiske artisjokkstykker, avløp
- 1 kopp (150 g) cherrytomater, halvdeler
- 2 spiseskjeer (2 g) hakket fersk persille (pluss ekstra til pynt)
- 1 teskje (1 g) tørket oregano
- ½ teskje (1 g) tørket timian
- ½ sitronsaft
- Olivenolje, til å drysse på
- Salt og pepper etter smak
bruksanvisning
- Slå kyllingbrystene med en kjøttklubbe eller kjevle til omtrent 2 cm tykke.
- Tilsett en sjenerøs dråpe olivenolje i en panne på middels varme. Legg kyllingbrystene i pannen og stek i ca 5 minutter på hver side, eller til kyllingen er lett gylden og gjennomstekt.
- Tilsett oliven, artisjokkbiter, tomater, fersk persille, oregano, timian og sitronsaft i pannen og stek i ytterligere 5 minutter eller til tomatene begynner å brytes ned. Tilsett salt og pepper etter smak.
- Pynt med ekstra hakket fersk persille, om ønskelig, og server.
Notater
All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.
Netto karbohydrater per porsjon: 6 g
Mat
- Serveringsstørrelse: 1/2 oppskrift
- Kalorier: 479
- Sukker: 3 g
- Tykk: 20 g
- Karbohydrater: 10 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 48 g