Keto Gurkemeie Tahini Salat Dressing Oppskrift

 • By: Jan Helge
 • Date: januar 7, 2023
 • Time to read: 3 min.

Sharing is caring!

Det er to typer mennesker i denne verden: de som elsker dressinger (og sauser) og de som ikke gjør det. Jeg er en som elsker dressinger, og min gurkemeie tahinisalatdressing er min absolutte favoritt.

Hovedingrediensen i min gurkemeie tahini salatdressing er tahini, som bare er sesamolje. Dette gir dressingen en lett nøtteaktig smak som ligner på peanøttsmør. Men hvis du ikke har tahini i spiskammerset, er det bare å bla ned for å finne noen erstatninger du kan bruke i stedet.

I tillegg inneholder dressingen gurkemeie, som ikke bare er deilig, men også gunstig for helsen.

Hvordan endre oppskriften

Min gurkemeie tahini salatdressing kan lages med ingredienser du kanskje allerede har i pantryet ditt. Men hvis du ikke har alle disse ingrediensene, er det noen få erstatninger du kan bruke, og oppskriften vil fortsatt smake fantastisk.

 • I stedet for tahini kan du bruke mandelolje, solsikkefrøolje (eller solsikkeolje som det også kalles), eller cashewsmør. Vi anbefaler imidlertid ikke peanøttsmør som erstatning.
 • Du kan bruke avokadoolje i stedet for olivenolje.
 • Limejuice er et deilig alternativ til sitronsaft. Eplecidereddik kan også brukes, men tilsett kun 1 ss (15 ml) i oppskriften da den har en fyldigere smak enn sitronsaft.
 • I stedet for hvitløkspulver kan du bruke 1 eller til og med 2 finrevet hvitløksfedd. Bare tilsett 1 fedd hvitløk og smak så på dressingen for å se om du vil tilsette mer hvitløk.
 • Hvis du unngår solanaceousdu kan eliminere svart pepper helt.

I tillegg, hvis du ikke har en blender, kan du fortsatt enkelt lage min gurkemeie og tahini salatdressing med svært liten innsats.

Bare pisk opp halvparten av tahinien med alle de resterende ingrediensene. Når den er helt blandet, tilsett den resterende tahinien til dressingen er jevn.

Måter å nyte gurkemeie og tahinisalatdressing

Det jeg elsker mest med denne dressingen (annet enn smaken, selvfølgelig) er hvor allsidig den er!

Selvfølgelig kan min gurkemeie tahini salatdressing brukes med din favorittsalat. Tilsett bare noen spiseskjeer til med vann til dressingen er rennende og lett å helle.

Du kan bruke dressingen som en deilig saus for å blande med favorittpastaen din på en keto-diett for å gi litt krydder til måltidet.

Dressingen smaker deilig når den dryppes med favoritt-keto-vennlige grønnsaker eller oppskriften vår på Keto Spicy Beef-spyd.

Du kan legge dressingen på våre Keto blomkål gurkemeie pannekaker, Keto Fried Spaghetti Fritters oppskrift og vår Keto Bacon og Zucchini oppskrift.

Den smaker også fantastisk som pålegg til våre Keto Sesambolleburgere eller favorittburgeren din uten boller eller skyveknapp.

Og hvis du liker å dyppe maten din som jeg gjør, så vil du elske vår Keto Crispy Onion Rings, Keto Baked Chicken Nuggets, Keto Golden Bacon Chicken Pancakes oppskrift, eller til og med vår Keto Asparges Wrapped Prosciutto oppskrift.

Lyst på flere oppskrifter på deilige dressinger og sauser? Vi har deg dekket! Klikk her for å se mine favorittoppskrifter på dressing og saus.

Keto Gurkemeie Tahini Salatdressing - Firkantet

skrive ut

Beskrivelse

Denne lette, livlige salatdressingen er full av antioksidanter og passer utmerket til salater eller dipsaus!


Ingredienser

1/4 kopp tahinisaus (60 ml)

1/4 kopp vann (60 ml) (pluss mer om nødvendig)

2 ss sitronsaft (30 ml)

1 ss olivenolje (15 ml)

2 ts gurkemeie (4 g)

1/4 ts hvitløkspulver (1 g)

1/4 ts salt (1,5 g)

1/4 ts pepper (0,6 g)


bruksanvisning

Notater

All ernæringsinformasjon er beregnet og basert på mengder per porsjon.

Netto karbohydrater per porsjon: 2g

Mat

 • Serveringsstørrelse: 2 spiseskjeer
 • Kalorier: 81
 • Sukker: 0 g
 • Tykk: 7 g
 • Karbohydrater: 3 g
 • Fiber: 1 g
 • Protein: 2 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *