Denne keto kaffekaken har den perfekte mengden smuler, fuktighet og sødme. Dette er en klassisk brunsjdessert eller frokostbrød og er en flott gave.

Hopp på:
💛 Hvorfor du vil like det
Ikke for søtt, ikke for ingenting kalles det kaffe. Den har en lett smak som passer utmerket til en kopp kaffe eller din favorittlatte.
Jeg gjenskapte den klassiske kaffekaken og laget den glutenfri og lavkarbo. Du vil elske alt med denne søte kaken – den er fantastisk.
Du trenger ikke være en erfaren baker for å bake en god kaffekake. Bare sett sammen ingrediensene og kaken blir kjempegod. Det er lett!
Du vil også elske hvordan den ser ut og smaker akkurat som kaffebarkake! Skjær den opp og du vil ikke kunne skille den fra en tradisjonell kaffekake.
Denne kaffekaken smelter utrolig i munnen. Søte smuler faller på tungen, og mandelmelkaken er deilig svampete og har den perfekte balansen av sødme og sterkt kanelkrydder.
Hvis du tror du ikke har mye tid til å bake, så er denne oppskriften for deg!
📋 Ingredienser

Denne Keto Coffee Cinnamon Cake er laget av hele ingredienser, helt fra bunnen av. Her er litt mer informasjon om hva jeg pleide å lage denne lavkarbo kaffekaken.
Til denne kaffekakeoppskriften delte jeg ingrediensene i to deler: røren og smuletoppingen.
kaffekakedeig
Jeg brukte en blanding av mandelmel for å lage denne myke kaffekaken.
Mandelmel
Bruk finmalt mandelmel i stedet for mandelmel.
Mandelmel inneholder biter av mandelskall og vil gjøre kaffekaken kornete. Mandelmel har en finere tekstur som minner mest om hvetemel.
Bakepulver
Bakepulveret er det som gir kaffekaken sin svampete tekstur.
Søtningsmiddel i pulverform
For å gjøre kaken lett og luftig, bruk en sukkererstatning for konfekt.
Hvis du vil lære mer om de ulike lavkarbosøtningsmidlene, sjekk ut denne guiden til lavkarbosøtningsmidler.
egg
Egg er en emulgator og holder alle ingrediensene sammen.
vaniljeekstrakt
Tilsett litt vaniljeekstrakt for å gi kaffekaken en fyldigere og dypere smak.
gresk yogurt
Vanlig gresk yoghurt gir kaffekaken mer protein og balanserer den søte smaken.
Olje
Bruk usaltet smør for å balansere mengden salt som brukes i denne oppskriften.
smuletopping
Hva er en kaffekake uten kanelbiter? Slik lager du den keto-vennlige versjonen.
brunt sukker erstatning
Deilig brunt sukkererstatning vil karamellisere pent mens du baker.
Sjekk ut dette konverteringsdiagrammet for keto-søtstoff hvis du trenger å bytte søtningsmidler.
Mandelmel
Som med deigen må du bruke mandelmel, ikke mandelmel, i smuldrefyllet.
malt kanel
Kanel er en klassisk kaffekakesmak.
Olje
Pass på at smøret er kaldt slik at du kan skjære det i biter og bruke til fyllet.
Vennligst merk: Sjekk ut oppskriftskortet nedenfor for en fullstendig liste over ingrediensene som brukes til å lage denne lavkarbooppskriften.
💭 Tips
- Ikke rør smulene. Siden det skal forbli smuldrete, bruk en gaffel til å kutte smøret i andre ingredienser.
- Legg det lagvis. Å drysse smuler i midten av kaffekaken vil forsterke det generelle utseendet og smaken på kaken.
- Bruk en tannpirker. Stek kaffekaken til du stikker en tannpirker i midten og den kommer ren ut.
🔪 Instruksjoner
Å lage sukkerfri kaffekake er enklere enn du tror. Bare bland ingrediensene, lag dem og stek! Her er litt mer informasjon om hvordan jeg gjorde det.
Bland røren
Ta en stor bolle og ha alle ingrediensene til deigen i den samtidig. Visp alt sammen til de er helt blandet.

Bland crumb topping
Bland alle crumble-ingrediensene sammen i en egen bolle. Ikke rør og hold oljen kaldt.

Hell røren i pannen
Legg halvparten av keto-kaffekakedeigen i den tilberedte bakebollen. La halvparten stå i miksebollen fordi du skal lage lag.

Tilsett litt smuler
Dryss litt smuldre på toppen av keto-kaffekakedeigen.

Lag lag
Fordel mer kakedeig på toppen av smuleblandingen, dryss så mer kanelsukker til sist.
Bake en kaffekake
Stek til slutt kaffekaken til den er gyldenbrun og en tannpirker som er satt inn kommer ren ut.

🍽️ Serveringsanbefalinger
Server denne deilige kaffekaken til frokost, brunsj eller til og med lunsj! Det er også en fantastisk snack. I utgangspunktet er når som helst det perfekte tidspunktet å unne seg en skive.
Nyt denne kaffekaken med mandelmel med en varm kopp skuddsikker kaffe.
Denne klassiske kaffekaken passer også bra med andre tradisjonelle frokostoppskrifter som keto eggeskiver. Dette er en flott frokostkombinasjon med høyt proteininnhold.
Hvis du vil spise den til dessert, server denne tradisjonelle kaffekaken med en enkel keto-kake i et krus eller en lett sjokolademousseoppskrift.

📒 Variasjoner
Det er mange måter å endre denne kaffecupcake-oppskriften på. Her er noen av mine favorittideer.
- Lag en kake med kaffesmak. Hell litt pulverkaffe i deigen og kaken smaker kaffe.
- Lag mini kaffekaker. I stedet for en stor kakeform, bruk minibrødformer.
- Tilsett nøtter. Hell hakkede valnøtter i smuleblandingen. Dette gir mer tekstur og protein.
🙋 Vanlige spørsmål
Her er noen spørsmål folk ofte stiller om hvordan man lager en enkel keto kaffekake. Hvis du ikke fant spørsmålet ditt i denne listen, legg det igjen i kommentarfeltet.
Legg et ark med bakepapir i kakeformen før du heller røren i den. Det gjør også rengjøringen mye enklere.
Oppbevar kaffekaken i en lufttett beholder ved romtemperatur. Den holder seg frisk i opptil en uke.
Ja, kaffekake egner seg til frysing. Pakk den bakte kaken inn i plastfolie og legg den deretter i en frysesikker matoppbevaringspose. Den holder seg fersk i fryseren i opptil seks måneder.
Jeg brukte to forskjellige typer søtningsmidler i denne kaffekakeoppskriften. Til testen brukte jeg en sukkererstatning for konfekt. Jeg brukte en brunt sukkererstatning til crumblefyllet.

📖 Oppskrift

Keto kaffekake
Denne keto kaffekaken har den perfekte mengden smuler, fuktighet og sødme. Dette er en klassisk brunsjdessert eller frokostbrød og er en flott gave.
bruksanvisning
- Forvarm ovnen til 350 grader.
- Tilsett kakeingrediensene i bollen og bland godt.
- Ha fyllingrediensene i en bolle og bruk tindene på en gaffel til å skjære smøret i de andre ingrediensene og form fyllet til smuler.
- Legg halvparten av kakerøren i bunnen av en godt oljet form. Dryss deigen med ½ smuler.
- Hell resten av røren i brødformen og dekk med resten av fyllet. Stek i 50 minutter eller til den er ferdig.
Notater
Lag mini kaffekaker. I stedet for en stor kakeform, bruk minibrødformer.
Tilsett nøtter. Hell hakkede valnøtter i smuleblandingen. Dette tilfører mer tekstur og protein.
Mat
Kalorier: 371 | Karbohydrater: 9gram | Protein: ellevegram | Tykk: 34gram | Mettet fett: tigram | Flerumettet fett: engram | Enumettet fett: firegram | Transfett: engram | Kolesterol: 92mg | Natrium: 133mg | Kalium: 117mg | Fiber: firegram | Sukker: 2gram | Vitamin A: 502IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalsium: 140mg | Jern: 2mg
Tilleggsinformasjon
Netto karbohydrater:
5
gram
|
% karbohydrater:
5.4
%
|
% ekorn:
11.9
%
|
% tykk:
82,7
%
|
Smarte poeng:
1. 3
Ernæringsnotat
Næringsinformasjonen for denne oppskriften er gitt som en tjeneste og er kun et estimat. Vi kan ikke garantere nøyaktigheten av næringsinformasjonen til noen oppskrifter på denne siden. Erythritol-karbohydrater er ikke inkludert i karbo-tellingen da det ikke har vist seg å påvirke blodsukkernivået. Netto karbohydrater er totale karbohydrater minus fiber.