Disse keto-kjøttbollene er supersaftige og myke og perfekte for en familiemiddag! Klar på minutter, server keto pasta trøstende lavkarbo lunsjoppskrift.
Søk raskt og enkelt keto middag? Ingenting smaker bedre enn kjøttboller.
Selvfølgelig kunne vi gjøre noen kylling med parmesan eller laksmen det er noe nostalgisk og trøstende over dem.
Er kjøttboller bra for Keto?
Tradisjonelle kjøttboller rulles vanligvis i brødsmuler, noe som gjør dem uegnet for en keto-diett. Heldigvis, med noen smarte erstatninger, kan du nyte det smakfullt som en klassiker.
Hvorfor er det sånn keto kjøttboller oppskrift vil være en familiefavoritt
- Beste tekstur. De er bedre enn noen kjøttboller fordi de er veldig myke og saftige. Selv ikke-keto-slankere liker denne oppskriften.
- Enkel forberedelse. Ikke behov for ingredienser som er vanskelig å finne. Du har sannsynligvis alt i kjøleskapet og pantryet akkurat nå.
- Klar på 20 minutter. Hele retten fra tilberedning til tallerken tar svært kort tid.
- Universell. Nyt den med din favorittlavkarbopasta, zucchininudler eller bare dampede grønnsaker.
Det jeg elsker med denne oppskriften er hvor godt de lagres. Server mens du lager mat eller frys ned rester for å nyte senere.
Nødvendige ingredienser
Det er ingen spesielle, spesielle eller vanskelige å finne ingredienser for å lage denne oppskriften. Han bruker pantry stifter og supermarked stifter. Her er det du trenger:
Til kjøttboller
- Kjøttdeig. Bruk 80/20 kjøttdeig (80 % kjøtt, 20 % fett). Alle gode kjøttboller bør ha litt fett i seg, noe som bidrar til at den ikke tørker ut og gjør den supersaftig.
- hakket svinekjøtt. Svinekjøtt er tradisjonelt litt fetere enn annet kjøtt, og å erstatte halvparten av storfekjøttet med svinekjøtt vil gi veldig saftige kjøttboller. Hvis du ikke vil bruke svinekjøtt, doble kjøttdeigen.
- Egg. Å binde alt sammen.
- Løk. Finhakket.
- Hvitløk. Nykvernet hvitløk, ikke hermetisert!
- Parmesan ost. Du bør bruke nyrevet eller kjølt parmesanost. Unngå å bruke hyllestifter da de er superbearbeidet og holder formen i kjøttbollene.
- Erstatning for brødsmuler. Det finnes flere alternativer, inkludert hakket svinekjøtt eller hjemmelaget. keto brødsmuler.
- Salt og pepper. Smak.
Til marinara saus
- Oliven olje. Olivenolje av god kvalitet går langt og er et must for kjøttboller i italiensk stil.
- Løk og hvitløk. Finhakk for å gi ekstra smak.
- Tomatsaus. Også kalt passata eller usøtet pastasaus. Dette er IKKE tomatketchup!
- Italiensk krydder. Et must for enhver god kjøttbolleoppskrift.
- Salt og pepper. Smak.
Alternativt kan du droppe marinarasausen og bruke hjemmelaget keto spaghetti saus.
Hvordan lage keto kjøttboller
Dette er egentlig en veldig enkel oppskrift, og det er praktisk talt ikke tid til matlaging. Jeg mener pannen gjør alt det harde arbeidet for deg!
Trinn 1 – lag kjøttboller
Start med å blande alle ingrediensene til kjøttbollene, for så å forme dem til små kuler.
Trinn 2 – Forbered kjøttboller.
Hell deretter olivenolje i en stekepanne og sett på middels varme. Når de er varme, tilsett kjøttbollene og stek til de ikke lenger er brune. Fjern kjøttbollene fra pannen.
Trinn 3 – Lag marinarasausen.
Forbered nå marinarasausen. Tilsett løk og hvitløk og stek i 2 minutter, tilsett deretter resten av ingrediensene og la det småkoke i 10 minutter til det tykner.
Trinn 4 – Kombiner
Til slutt legger du kjøttbollene tilbake i marinarasausblandingen og steker i ytterligere 8-10 minutter, og snur jevnlig. Fjern kjøttbollene fra varmen og server umiddelbart til favorittrettene dine. keto pasta eller Gnocchi.
Kostholds- og smaksvariasjoner
Det fine med disse kjøttbollene er at de er enkle å endre for å endre smaken. Her er noen andre måter vi har prøvd dem på:
- Kjøttdeig– Du kan bruke kjøttdeig, svinekjøtt, kylling eller kalkun.
- Grønnsaker– Finhakk zucchinien eller riv gulrøttene.
- Ost– mozzarella eller cheddarost
- Saus– Bytt ut klassisk marinarasaus med alfredosaus eller ostesaus.
Oppbevaringsinstruksjoner
Vil du vite den beste måten å lagre rester på? Her er de beste måtene å lagre kjøttboller på:
- Beholde: Rester kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i opptil en uke.
- Å fryse: Legg kjøttbollene i en grunn beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder. Kjøttbollene må tines helt før de varmes opp igjen.
- varme opp: Varm kjøttbollene på nytt i 1-2 minutter, eller varm opp i en stekepanne til de er varme og sausen begynner å boble.
Andre kjøttdeig oppskrifter å prøve
Ofte stilte spørsmål
Hvis du vil steke kjøttbollene i stedet for å steke dem, kan du steke dem ved 180°C/350°F i 15-17 minutter eller til saften er tom.
Bruk av to typer kjøttdeig (svine- og storfekjøtt) sikrer at kjøttbollene alltid er saftige og møre. Bruk av bare én type kjøttdeig kan resultere i kjøttboller som er tørre og smuldrete.
Du kan se når kjøttbollene dine er tilberedt hvis de har en indre temperatur på 165F. Du vil sannsynligvis se kjøttbollene dine mer gjennomstekt takket være den doble kokeprosessen (på egen hånd og i sausen).
Hvis du ikke har keto-brødsmuler for hånden, kan du bruke enten Mandelmel eller stek litt keto brød. Når den er ristet, tilsett den i en foodprosessor eller blender og kjør til den er smuldret.
Til kjøttboller
- 1/2 lb. Kjøttdeig 80/20
- 1/2 lb. hakket svinekjøtt
- en stor egg
- en liten løk finhakket
- 2 nellik hvitløk kjøttdeig
- 1/2 en kopp Parmesan ost fint revet
- 1/2 en kopp keto brødsmuler
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje pepper
For keto marinara saus
- en spiseskje oliven olje
- en stor løk oppskåret
- 2 nellik hvitløk kjøttdeig
- en lb. tomatsaus bestått
- 1/2 en kopp vann
- en spiseskje Italiensk krydder
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje pepper
- Tilsett alle kjøttbolleingrediensene i en stor bolle og bland godt med hendene. Rull sammen spiseskjeer av kjøttblandingen til kjøttboller og legg på en tallerken.
- Tilsett olivenolje i en nonstick-gryte og sett på middels varme. Tilsett kjøttboller og stek i 5-6 minutter, snu jevnlig, til de er brune og nesten ferdige (ikke 100%). Ta ut av pannen og ha over på en tallerken.
- Forbered sausen. Varm olivenoljen i en stekepanne og sett den over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og stek i 2 minutter til dufter. Tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. Når det begynner å koke, reduser varmen til lav.
- Tilsett kjøttbollene i gryten og stek i 8-10 minutter, snu av og til.
- Fjern kjøttbollene og sausen fra varmen og server med lavkarbopasta eller dine favorittlavkarbogrønnsaker.
Å FRYSE: Legg kjøttbollene i en grunn beholder og oppbevar i fryseren i opptil 6 måneder. Kjøttbollene må tines helt før de varmes opp igjen.
VARME: Varm kjøttbollene på nytt i 1-2 minutter, eller varm opp i en stekepanne til de er varme og sausen begynner å boble.
Service: enservice | Kalorier: 275kcal | Karbohydrater: 7gram | Protein: 19gram | Tykk: 19gram | Natrium: 977mg | Kalium: 529mg | Fiber: firegram | Vitamin A: 456IU | Vitamin C: 7mg | Kalsium: 146mg | Jern: 3mg | NETTO KARBOHYDRATER: 3gram